Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие

"Такива данни сме дали на магистратите, че свят ще ви се завие"
6 апр 2010 13:54,
151
Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие
Снимка: БГНЕС

"Станишев и сие, които са внасяли предложенията в МС за скандалните заменки, също имат отношение по въпроса. Аз лично смятам, че Сергей Станишев носи вина, но по това ще се произнесе съдът", обяви в Пловдив земеделският министър Мирослав Найденов.

Според него над Стефан Юруков е имало чадър и някой му е нареждал как да работи и какво да подписва.

Още по темата

Министърът бе категоричен обаче, че отговорността за станалото трябва да се носи колективно от тройната коалиция.

Той припомни, че през последните месеци на тяхното управление са правени по около 10-20 заменки на ден, извършвани с благословията на МС.

"Такива данни сме дали на магистратите, че ако ги оповестят публично, свят ще ви се завие", каза Найденов.

Той обясни, че онези от сключените вече сделки, които могат да бъдат развалени, ще бъдат атакувани в Административния съд.

"След заменките незаконният добив на дървесина е най-големият бич за българската гора. Затова предвиждаме в новия Закон по горите да създадем много силен и независим горски инспекторат, който ще има много големи правомощия. Надяваме се по този начин да отговорим срещу организираната дървена мафия.

Борбата срещу всяка мафия е доста трудна и затова държавата ще трябва да задели определен ресурс, за да се справи. Това е свързано преди всичко със законодателна промяна, обличане на горския инспекторат със съдържание, разписвайки му конкретни функции, със съответната екипировка. Така ще имаме конкретни резултати, които ще си проличат още в края на тази година", смята още Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Зрелища!Хляб няма!А търсенето на колективна вина е малоумие!
135
1
 
2
 
! Отговори
БРИКЕТ преди 14 години
Чакам три синджира роби!
134
6
 
12
 
! Отговори
на слука! преди 14 години
Герб са първите от 20 год.,които ПРАВЯТ НЕЩО!А на червенките препоръчвам да не подскачат толкова и да си пазят нервичките,че ще има и още!:)))
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и в дгс доспат директора краде яко от проект родопи
132
2
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Абслолютно съм на твоето мнение, ама *** им го обяснявай...
131
1
 
2
 
! Отговори
ssasho преди 14 години
do маяАз се шегувам. Мутрите не са ми любимия животински вид.
130
1
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
Прилича ми на благодетствие и рай в България...
129
16
 
9
 
! Отговори
Да живее Станишев преди 14 години
Да живее Станишев - главното оправдание за тоталния неуспех на смотаняците от герб!
128
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде стига, 134! Как да не сме избрали Герб "за да рови в миналото". Не говори от името на народа, защото той точно това иска- възмездие! Пълно разкриване на престъпленията на предишното управление. Това, което прави Цветанов ли наричаш безсилие? Защо не го направи Румен Петков или Михов? Да, наистина никой не може да излъже народа. Тук си прав.
127
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Велики" гербари, не се изживявайте като рупор на истината и възмездието толкова сериозно, защото народната мъдрост за такива като вас е :"Който сее вятър, жъне бури". Не сме ви избрали да се ровите в миналото и все с него да си прикривате управленското безсилие. Твърде много подценявате интелигентността на народа. Взе да ни писва вече. Хайде, работете най-после за бъдещето, за което отговорността ще е изцяло ваша! :)
126
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако правителството е на герб ,ако съдиите и прокурорите са ибрани от герб и ако всички от опозицията са в затвора --това на какво ви прилича
125
11
 
7
 
! Отговори
найд. преди 14 години
и тоя ли ще почне арести боже оляха се тия от герб остана и фиданката от парламента да започне да арестува
124
5
 
10
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Станишев след като ти вкараха гаджето в затвора реве ли ти се!
123
1
 
3
 
! Отговори
КАЛИН преди 14 години
А ТИЯ С МИЛИОНИТЕ КАКВО ЩЕ ИМ РАЗБИЯТ ТОГАВА???? НАС НИ МАЧКАТ А ТЕ КАКВО ЩЕ ПЛАТЯТ? АБСУРДИСТАН ТОВА СМЕ! КОЯ Е ТАЯ ДАЙ МИ Я АЗ ДА И СМАЧКАМ ТИКВАТА, ТАКИВА НАЕШ КАК ГИ ОБНИЧАМ!!! ЗА 200 ЛВ ЩЕ Я РАЗМАЖА ЧЕ И МАЙКА Й НЯМА ДА Я ПОЗНАЕ!
122
4
 
8
 
! Отговори
мая преди 14 години
ха ха разсмя ме! вярно мутри са начело! ама не викай браво защото нали знаете съдът има полседната дума, а като гледам Масларова не вярвам че нещо ще стане! всички в тая държава започнаха да се държат ала БОЙКО мутрата! днес една адвокатка ме заплаши че ще ми разбие вратата на апартамента заради някакви 200 лв от 2003 г който според нея дължа а спред мен не! е как е добре нали заплашва селячката без да мисли че нейната глава ще разбия само да ми се мерне!1!
121
5
 
16
 
! Отговори
Сливналия преди 14 години
Браво. Дано да ги осъдят!
120
1
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
Еми тогава ще се промени закона за върховния съд, а след това чрез мнозинството ще се направят необходимите и много нужни промени в конституцията. Или пък обратното. Но пак може да стане...
119
3
 
4
 
! Отговори
sasho преди 14 години
Браво на нашите мутри !!
118
2
 
7
 
! Отговори
Драго преди 14 години
По принцип идеята е добра, но не толкова лесно. Не сам чак толкова навътре в правото но доколкото знам за да се случи това трябва да се промени Конституцията което е едно от най-трудните неща. Мисля, че това става чрез върховния съд, а там съдиите се избират на 5 години мисля и то само малка част от тях. Всяко управление по 4-5, а те са доста повече..което значи че повечето вътре са червени *** :)
117
5
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
Абе ако наистина не ги осъдят тогава вината ще е на Герб. Защото не смениха в началото тези корумпирани съдии и съдебна система. Не можело ?! Ама как не може ако премиера иска. Веднага прави закон за сменяемост на съдиите и там още каквото трябва и започва да коли и беси. Май прекалено добричък ми се вижда бат Бойко при положение, че власта е само в негови ръце !!!