Напрежението ескалира, притесни се МВР шефът

Цветлин Йовчев защити полицаите за снощните стълкновения
Обновена: 12 юли 2013 13:36 | 12 юли 2013 12:11,
229
Напрежението ескалира, притесни се МВР шефът
Снощните стълкновени "протестиращи-полиция". Снимка: Булфото

Действията на полицията при сблъсъците снощи пред парламента са били адекватни, но вътрешният министър Цветлин Йовчев е притеснен заради ескалацията на напрежението, стана ясно от неговите думи в кулоарите на НС.

"Искам да благодаря на мирно протестиращите, които почти веднага се разграничиха от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и някаква ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред", направи разграниченията си Йовчев.

Министърът беше категоричен, че полицията ще има диференциран подход спрямо протестиращите, защото за всички вече станало ясно, че снощи е имало хора, които са били мотивирани да предизвикват безредици.

"Надявам се да няма ескалация на напрежението", заяви Йовчев. По думите на министъра подобен сценарий ще доведе до още по-голямо разделение в обществото.

Още по темата
"Даваме ли си сметка какво се случва?", реторично попита министърът, като припомни, че част от протестиращите са направили доста крайни изказвания.

"Все по-отчетливо започва да се вижда, че явно има някаква организация и някакви хора се опитват да управляват протеста", настоя МВР шефът. Като пример за подобна практика вицепремиерът посочи колоездачи със стрелки, които насочвали посоката, в която да се движи протеста.

По думите му има хора, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, но се появяват и други, които се опитват да злоупотребят.

Цветлин Йовчев не посочи обаче кой според него седи зад тези провокации.

Той се спря и на темата с броя на протестиращите. По думите му органите на реда броят само хората пред Министерския съвет и не изключи възможността после към шествието да се присъединяват още хора.

Министърът коментира и изказването си по повод на държавния глава Росен Плевнелиев и подчерта, че не го е нападал. Вчера вицепремиерът реагира доста остро на част от думите на държавния глава и намеците му за предсрочни избори.

По думите на Йовчев институциите трябва да работят заедно, както е искал и самият държавен глава след изборите.

Министърът отново обяви, че не вижда изход от кризата в предсрочни избори.

"Аз не мисля, че това е решение, какво като хвърлим 15 милиона лева за нови избори и след което получим същата конфигурация на парламента, при едно силно поляризирано в момента общество, при липса на какъвто и да е политически диалог", начерта сценариите вътрешният министър.

Според него трябва да се възстанови политическият и институционален диалог.

По друг начин не можем да решим проблемите на хората, отсече Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основата на "управлението" на БКП, БСП и всякаква комунистическо-социалистичека пасмина е "разделяй и владей". Именно заради това другарите от БСП са много притеснени да не би българския народ да е единен в желанието си да изрита този *** наречен "правителство" от властта. Успех България!
161
2
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Разумно е да се изчака,примерно 3 месеца.....или 100 дни ....и тогава да реагираме,ако е необходимо и по спонтанно и по масово.....Натрупаното напрежение ескалира.....трудно се живее в България....голяма безработица....малкият и средния бизнес.....бяха мачкани,или вече ги няма...Досега не е потърсена РЕАЛНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ВИНОВНИТЕ....здравеопазване....образование...култура....спорт...кражби...закони...И ПОСЛЕ ДА СЪДИМ ОБЕКТИВНО И БЕЗКОМПРОМИСНО...
160
3
 
3
 
! Отговори
Шопите са разбойници преди 10 години
Миро, ти 4 години ГЕРБ, демокрация ли му казваш. За мене провинциалистът бе живо ограбване и съсипване на всичко нормално. Та с твоите изявления, аз провинциалистъ те намразвам и ти желая да стигнеш до дъното, да се молиш за парченце хляб, по кофите за *** да скиташ. Животът е превратен. Някога и аз имах доста неща, живеех сравнително добре, но дойде еничеринът Бойко и всичко рухна. Сега едва свързвам двата края. Затова на теб и всички протестиращи пожелавам страшна мизерия и нищета.
159
1
 
3
 
! Отговори
ASD преди 10 години
Цветлин Йовчев e СТРАХЛИВЕЦ, ако иска да спре протестите, просто е необходимо да спре наливането на пари от САЩ, които за пореден път се опитват да направят "цветна" революция в България. Не е толкова сложно да се прекратят акредитациите на няколко чужденци или да се прекрати дейността на няколко "фондации".
158
4
 
4
 
! Отговори
МИРО преди 10 години
САМО ЕДИН *** И ОГРАНИЧЕН КОМУНИСТ,ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ И КРАЖБИ МОЖЕ ДА КАЖЕ ,ЧЕ ИЗБОРИТЕ НЕ СА ИЗХОД! НАПРОТИВ,ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗХОД ОТ ПОДОБНИ СИТУАЦИИ. И НИКОЙ ДРУГ,ОСВЕН ШУМКАРИТЕ НЕ СЕ ОПИТВА ДА МАНИПУЛИРА ПРОТЕСТА,ТОЧНО ТЕ ПУСКАТ ИДЕИТЕ ЗА МИРЕН ПРОТЕСТ-Т.Е. ЗА БЕЗЦЕЛНО ХОДЕНЕ ПО УЛИЦИТЕ,КОЕТО ТЕ СЕ ПРАВЯТ,ЧЕ НЕ ВИЖДАТ.
157
1
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
Никаква организация за управляване няма, куха милиционерска главо! Просто с добро в България не става, трябва няколко от наглите крадци в парламента да бъдат линчувани, за да се махнат доброволно останалите!
156
3
 
5
 
! Отговори
Кристо Явашев преди 10 години
ОПАКОВАНЕ на Парламента скоро, Съдебната палата също. Впрочем, те са опаковане вече. Свише.
155
3
 
4
 
! Отговори
70 преди 10 години
sledvashtiq etap grajdansko nepodchinenie
154
3
 
0
 
! Отговори
hristo преди 10 години
stqgaite bagaja i kum terminal 2 tova e izhoda tiq nqma da pusnat vlasta i kakto i eu nqmat dobro mnenie za tazi politicheska partiq qd me na tiq koito prodaljavat da gi podkrepqt
153
18
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Къде са ви палките бе господа полицай.Така ли се защитавате с голи ръце срещу нападащите ви озверели гербисти?
152
2
 
10
 
! Отговори
acc преди 10 години
"По думите му има хора, които протестират спонтанно и имат справедливи искания..." Да, искат ви оставката! Справедливо е, нали?
151
4
 
2
 
! Отговори
stancho1956@abv.bg преди 10 години
Всички сте много смели в изказванията си,а не смеете да излезете с имената си.Защо?
150
4
 
13
 
! Отговори
ан преди 10 години
питам се какъв трябва да е човек ,за да иска толкова да управлява и със зъби и нокти да стиска кокала,който е захапалзащо все това се пада на алчни нагли и т н същества пълни с комплекси или толкова прости че не знаят как и защо са попаднали там във властта и си мислят че са нещо повече от останалитенай се дразня когато видя хора дошли от нищото и си мислят ,че владеят светасамочувствие наглост недосегаемостособено това важи за тези лъжци от тройнатаднес пред джамията пак имаше колони
149
9
 
5
 
! Отговори
рудан преди 10 години
До news radikal Че са овце ,овце са щом защитават комунистите Боко , Цеца,Цецо ,Росен, Краси и цялатя плеяда от Комунисто -милиционерки олигарси и техните наследници ,представящи се като антикомунисти прикрити зад фирмата Гроб. или ще ,,докажеш,, че не са комунисти. Г..за си да съдереш не можеш да докажеш ,че НЕ СА БИЛИ КОМУНИСТИ. А сега де!!!!
148
10
 
11
 
! Отговори
news radikal преди 10 години
Очевадно е ,че Цветелин Йовчев е *** щом съзира организация на протеста и това било лошо за страната . Той да не смята ,че протестиращите са овци дето обикалят града ! Всичко е организирано .
147
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинските протестиращи искат ревизия на управлението на ГЕРБ, затвор за виновните, промени в лобистките гербски закони, нови изборни правила и тогава нови избори, а провокаторите от ГЕРБ искат избори тук и сега за да се измъкнат от правосъдието. Вопъла им е ужасен и изразява престъпното им отчаяние. Поздрав за младите протестиращи сред които няма почти един герберас и УУУУУУ за дъртата герберска шайка от лелки и дъртаци фирмаджии от обръча на герб и калинки от министерствата. Да живее БЪЛГАРИЯ
146
2
 
9
 
! Отговори
Малоумие преди 10 години
До идеевА пък заради такива *** като тебе, аз се насочвам към терминал 2, заедно със семейството си. Нямам сърце да позволя детето ми да расте сред подобни ***. Има справедливост драги сънароднико и ще дойде ден, в който ти ще си я получиш!!!
145
8
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС: преди 10 години
ТОЯ КОЙТО ЛЕЕ КАФЕТО НА ПРОТЕСТА бил бизнесмен и искал държавата де се управлява като фирма, що за котарак е явно много иска пак да лапка. Къде го е прочел това че държавата е фирма. Или Монката с пицата му го е казал - за нас постната пица да умираме е за него останалите 80 милиарда бюджет. По зле от тия са ГЕРБ и даже да дойдат на власт трудно ще иззимят.... Долу всички начело с ШАЙКАТА НАРЕЧЕНА ГРОБ. бРАВО НА ИСТИНСКИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ ФЕВРУАРИ И СЕГА И ДОЛУ ГРОБАРИТЕ КАЛИНЧОВСКИ ЧИНОВНИЦИ!
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто мутрогерберите и калинките превзеха протеста и те с насилие бой и храчки определят кой е провокатор и кой не, късат плакати в които фигурира и ГЕРБ заедно с БСП ДПС и Атака, разиграват скечове. А нашата полиция им позвалява да си развяват коня. Защо не ги арестува всеки ден а не вчера само един от хунтата който си позволи пак да плюе едно момиче което протестира от първия ден на февруарските и на тия протести. кАКВА ГРОБАРИ КАЛИНСКИ ТЪЖИТЕ ЗА ПРЕМИИТЕ ПО 50000 ЛИ ЗА 26 ЧАСОВИЯ "ТРУД"
143
2
 
0
 
! Отговори
иво преди 10 години
аде още един наркоман