Чистката в МО върви с пълна сила, алармира Аню Ангелов

Бившият министър писа тройка на военното ведомство
Обновена: 24 сеп 2013 17:06 | 24 сеп 2013 17:06, Камелия Цветанова
54
Чистката в МО върви с пълна сила, алармира Аню Ангелов
Снимка: архив, Булфото

За разлика от общата оценка на цялото правителство Министерството на отбраната се доближава до среден 3. Така оцени бившият военен министър  Аню Ангелов работата на наследника си Ангел Найденов.

Според него обаче кабинетът трябва да подаде оставка и заради сектор „Отбрана”.

Причината за негативната оценка на Ангел Найденов е фактът, че хем заяви, че няма пари, хем обяви, че ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители, смята Аню Ангелов.

Чистката в администрацията на Министерството на отбраната действа с пълна сила, обвини още той.

„Министърът на отбраната декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното. Уволнени са директорът на дирекция "Правно-нормативна дейност", директорът на дирекция "Инфраструктурна отбрана". Отстранен е и директорът на "Военни клубове и военно-почивно дело”, каза Ангелов.

Има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра завари ГЕРБ при идването си на власт, отбеляза Ангелов.

„В редица изказвания се говори, че само 3% се дават за издръжка на сухопътни войски, а останалото било за издръжка на администрацията, което от отчета на МО се вижда, че не отговаря на истината”, отбеляза Ангелов.

„Министърът на отбраната Ангел Найденов да забрави, че е бил говорител на БСП и да престане да се прави на говорител на Министерството на отбраната. Той трябва да бъде министър”, призова бившият заместник на Аню Ангелов и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев.

Според него е много важно да се създаде добра мотивация на военнослужещите, а това не се вижда от програмата на Ангел Найденов.

Радев смята, че военните не се мотивират да служат в армията само защото ще им бъдат обещани социални стимули.

„Всеки един от тях иска да има най-доброто оборудване, където и да отиде на мисия”, подчерта той и добави, че и това не е заложено в програмата на  настоящия екип на министерството.

Аню Ангелов също се изказа в тази посока. Той коментиреа, че със създаването на дирекция „Социална политика” в министерството няма да се увеличи мотивацията на военнослужещите, а просто ще разшири щатът на ведомството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
starshijata преди 10 години
anjo pionko djankovska i marionetko borisova ,ako imash pishtov shto ne vzemesh i da se gramnesh,taka pone malko ot malko armijata shte e udovletvorena zashtoto ti edinstveno ja pre...a.pluja na generalskija ti pagon.
47
0
 
2
 
! Отговори
къса памет преди 10 години
като нарязахме големите ракети американците щяха да ни дават системи за залпов огън за компенсация ама к...ц,а сега руснаците дават на сърбите най-новият МИГ-29 и ракети С-300 с техен кредит който кой знае кога ще платят ама сърбите поне знаят как да си изиграят козовете
46
1
 
3
 
! Отговори
къса памет преди 10 години
не съм симпатизант на бсп ама по нещастно управлението не е имало отколкото при аню,защо продадоха 6 СУ-25 и то без пари щото някой наш партньор така иска да сме беззъби,тези самолети са ги купували нашите родители бе *** но ти си пионка,по добре нови руски изстребители на политическа цена отколкото 30 годишни тарги то поне американците да се усетят да ни ги подарят ама на политици дупедавеци и държава без самоуважение не е нужно да се дава аванта за да ти слугуват, като нарязахме големит
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хИЧ НЕ МЕ КЕФЯТ 2/3 ОТ СЕГАШНИТЕ МИНИСТРИ, но ти Аню лулата, не мож да стъпиш на кутрето на крака на Ангел Найденов. Първо е по-способен от тебе, и второ, ти му остави такава съсипня, че даже нищо да не прави те е бил с нокаут. Безсрамие....Кой да съкрати, като ти вече всичко съсипа? Тая от правната е правилно съкратена защото беше най-протестиращата бг калинка. Я кажи как я назначи, с какви качества за бос?
44
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
този пенсионер ни такова мамата на войската
43
1
 
8
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
Ама този Аню наистина е ***. Мъчно му е за старото желязо, дето щяхме да купим на баснословни цени от Португалия. Алчен човек.
42
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
В МО сигурно Аню е оставил поне 100-тина пенсионирани полковника и генерала,на щатна работа като...цивилни,защото са...незаменими.Хем си вземат пенсията от 770 лева,хем си гушкат всеки месец и заплатата от поне една хилядарка.А стига вече с тези...незаменими приятелчета;то армията да не е пансион за...доглеждане на дядовци полковници.Ако на тях се...посяга от новият министър,го подкрепям.
41
4
 
16
 
! Отговори
Мл.лейтенанта преди 10 години
Ама моля ви се, госпожо... Аню Ангелов навремето е бил опитно мишле за БНА, дали може от *** да стане офицер. Е, не става. Опитът завърши с категоричното отирцание на този въпрос.Иначе Аню Ангелов в средите на воинството е известен като Аню Ньойски, понеже доведе българската армия до ситуацията от Ньойския договор т.е. закриване на армията.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Началник на Военни клубове и военно- почивно дело ??????!!!!!Я всички вън! А Аню простака да си затвори гадната човка! Защото той ги назначаваше гадните герберасти на такива измислени постове!
39
2
 
16
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Дебелобузото прасе Аню /ама и име на военен/ и то взело да критикува!? Този човек е типичен пример за *** и бай ганьовец готов на всичко само и само да се налапа, да удари кьоравото, както казваше Алековия герой! Този хубосник по партийна линия е учел в Съюза, сега пък най-голям натовец .. важно е пачките да падат. В цялата история на армията ни едва ли е имало по-голяма пародия на военен .. от въпросният екземпляр на снимката!!!
38
3
 
19
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Само ти Аню си толкова *** и продажен на ония отвъд океана, че щеше да купиш трета-пета употреба F-16 в партия с неколко държави вместо Eurofighter-и на по-ниски цени.
37
2
 
22
 
! Отговори
Какъв е тоя ? преди 10 години
Кой е този *** на снимката. Да, сетих се. Това е Аню от *** квартал на Хасково.Не искам да го коментирам. Найденов да не спира с уволненията, да уволнява всеки който е назначен от този *** !
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядо Аню да си сменя по-често памперсите!Продажен пенсионер!
35
2
 
12
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
*** са замислили да поостанат малко , тая табуретка кво се коси толкова , армия така или иначе няма да има ...казват че било защото сме в НАТО и като ни нападнат след време турците , ще им кажем , че сме в НАТО и ще се оплачеме на американците , та докато ни бомбардират и ни избиват като кучета , американския президент (може да изкарат некой дръпнат дотогава) ще каже , че е "изключително загрижен за обстановката в България" и те така, Гърция що има армия ? Да би да не са в НАТО !?
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За гербаджиите трябва не лов на вещици, а клада. Аню е *** принц.
33
7
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Направо я закривайте ,не ни трябва.
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След Анюто за каква армия изобщо се говори? Това преди дни беше гей парад. Анюто го бърка май с военен парад. Апропо Аню, още ли вървят розовите беемвета?
31
1
 
21
 
! Отговори
какъв е проблема преди 10 години
За да се твърди, че има чистка трябва да се признае, че преди това е имало и назначения на герберски калинка.
30
10
 
6
 
! Отговори
Г преди 10 години
Спокойно Аню, сега зимата като погори 1- 2 дена парламента, всичко ще се оправи :)
29
1
 
25
 
! Отговори
брънчо преди 10 години
ГЕРБ не разбраха ли че само съществуването на туй природно явление Аню моментално дава 30000 гласа на БСП. Изхвърлете го до като все още има военни дето смятат че министъра е бил *** а не армията е била последен приоритет на ББ и ЦЦ.