Калфин кани майките за майчинските: Да говорим!

"Не съм съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата"
12 дек 2015 11:58,
27
Калфин кани майките за майчинските: Да говорим!
Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът Ивайло Калфин обяви, че не е съгласен с твърденията на опозицията, че държавата няма политика по отношение на децата.

На въпрос какво пречи тогава да се удовлетворят исканията на протестиращите майки, той посочи, че това са обемът на исканията им и начина, по който ги поставят.

Още по темата

"Аз съм готов, вчера стигна до мен едно писмо, ще ги поканя на среща. Аз не съм съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата, напротив има. Аз съм готов да я огледаме цялата, разбира се хубаво е да имаме някаква представителност, и ако има по-добри идеи – няма табута, нека да я променим", посочи той пред Дарик радио.

По думите му, голяма част от децата в България имат риск от бедност, "но не е заради социалните трансфери и плащанията за деца, а заради липсата на работа за родителите им и малките доходи в семейството. Действително мисля, че трябва да се прави повече за работещите родители", посочи Калфин.

На настояванията на БСП, че е нужно да се обвържат социалните плащания с ръста на минималната работна заплата, той отговори.

"БСП най-добрият отговор трябва да имат, защото по времето на тройната коалиция се развързаха от минималната работна заплата и то с основание, а аз го подкрепям. Преди това какви ли не плащания бяха свързани с минималната работна заплата, включително и глоби. Това не позволяваше тя да бъде увеличена. 1 лев нейно увеличение носи след себе си огромни ефекти в целия публичен сектор. Ако обвържем минималната работна заплата със социалните плащания, тя няма да мърда, а за мен увеличението на доходите от труд са основен приоритет".

Във връзка с нестихващите процеси и проблеми в управляващата коалиция Калфин заяви: "Важно е какво решение ще вземе Реформаторският блок като цяло и в крайна сметка ще бъде преценка на ГЕРБ дали ще отидат на избори или не. На някои хора им пораснаха крила след местните избори. Не мисля, че ако зимата изкараме със служебно правителство и нови избори, ще има радост в избирателите, но в крайна сметка ГЕРБ ще реши дали са готови да сменят конфигурацията, ако РБ се оттегли".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Апелирам за преди 8 години
по-високи детски надбавки и по-щедро платено майчинство, а също и за данъчни облекчения САМО в онези случаи, при които родителите са пълнолетни, с минимум средно образование и работят или учат! На такива хора държавата следва да отпуска БЕЗлихвени заеми за жилища, след като се роди второто дете и да предвижда срок за изплащане на този заем поне 30 години.Мисля, че това, което предлагам не е прекалено, защото нацията ни загива, а държавата поощрява развъждането на деструктивни ***!
16
0
 
0
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАМ 2. преди 8 години
По долу се дават две разумни предложения:а/ Намаляване на данък "Общ доход" (коментар 13);б/ Намаляване на данъка върху недвижимата собственост (също в коментар 13)=Приказките за етническа солидарност са бошлаф.Онези знаят, че ние сме ощетени заради тях, но въпреки всичко пишат по стените на блоковете в които са им дали С ПРЕДИМСТВО общински жилища "С.м.ърт на българите"! Когато ги интервюират, протестират, че даваните им наготово пари били недостатъчно. Искат още!Подложени сме на геноцид!
15
0
 
1
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАМ 1. преди 8 години
Разбира се, че нямаме АДЕКВАТНА държавна политика по отношение на децата!!!Надбавки и помощи се дават по такива критерии, че в резултат се стимулира развъждането на деца, възпитавани да бъдат враждебни към българите, незнаещи български език, приучавани от предучилищна възраст да крадат, просят и мързелуват, а после да се вясват в училище само за да получат безплатна храна.Платено майчинство и детски надбавки - само за пълнолетни, работещи и учещи родители с минимум средно образование!
14
0
 
4
 
! Отговори
как пък не преди 8 години
До Факт Защо? За да продължа да давам сумати пари в данък,защото ме осигуряват на максимален доход и мен и съпруга ми,а детето ми да не вижда и един лев.А тези,които се осигуряват на нищо,но живеят с повече от мен,да получават.Подоходно облагане само ако всички ги осигуряват на реалната заплата.Не съм съгласна само да внасям и за детето ми да няма нищо,но да се води равно с другите.Писна ми да издържам някого,който не желае да се образова,за да повиши стандарта си.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NIKAKVI DETSKI DOBAVKI ZA DEZA-2-3 BROIKI.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По нагли не съм виждал от сегашните управляващи!Дават само на самотни майки които нямат и основно образование а мъжете им са безработни пияници
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да държавата я е грижа за децат с бронзов тен !
10
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Трябва да се стимулира да има семейства, т.е. трябва да се премине към семейно подохдоно облагане и данъчни облекчения заради децата. Примерно, вместо 10% ДОД, при едно дете ДОД да е 4%, при две деца 2%, а при повече от две деца, ДОД да е 0%. Това означава, че при облагаем доход от 800 лева (около средната), вместо 80 лева, ДОД ще е 32 лева, 16 лева или 0 лева. Може да се помисли и за намаление на данък собственост за семействата с деца - примерно процента да падне наполовина и т.н.
9
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Единственото решение за България е да се спрат напълно детските, както и всякакви други социални помощи и вместо тях да има данъчни облекчения.
8
3
 
5
 
! Отговори
scott преди 8 години
ГОРД СЪМ ЧЕ НЕМАМ ДЕЦА!И ТОВА Е ЦЕЛИА РАЗГОВОР.
7
1
 
3
 
! Отговори
Garmenska maika преди 8 години
Pa neka da idva u doma na gosti - da si podumame hubavichko!:-):-):-):-)
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците ни не се интересуват за нас, гледат колко да откраднат, да има за техните деца и те да са добре, за това са в парламента.
5
0
 
2
 
! Отговори
Gaz izhod преди 8 години
Kalfin da si kaje chislata i tarifata v bg medii. Maikite nemat vreme za gukane s Kalfin. Gukat si po 24 chasa s bebetata na bg ezik, a i na drugi ezici. :-)Ama mogat da mu pratiat dosta bebeta po bg post s paket da im smenia Kalfin pampersite:-):-):-)
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво точно прави държавата за децата? Какви мерки се взимат за да се справим с отрицателния прираст? И как стои въпроса със самотните родители, някои от които умишлено не сключват брак за да получават детски? А ако имаш брак, плащаш си данъци, осигуровки и т.н. детето ти е ощетеноза сметка на горепосочените и малцинствата. Всяко семейство с дете/деца трябва да се стимулира!! Не може да разчитаме само на социална и етническа солидарност.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детските да са под форма на данъчно облекчение на единия родител.
2
1
 
18
 
! Отговори
МАЗНИЯ КАЛФИН преди 8 години
ми е много противен, а откакто се надупи и на ГЕРБ двойно ми е по-неприятен
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, разбира се, че държавата я е грижа за децата, ама за децата със слънчеви бани. Другите кучета ги яли!