Челен сблъсък за президент: ГЕРБ vs БСП на балотаж

Михаил Константинов прогнозира и "пропаднал референдум"
13 юни 2016 12:32,
34
Челен сблъсък за президент: ГЕРБ vs БСП на балотаж
Снимка: архив Reuters

Новият президент ще бъде излъчен след челен сблъсък между ГЕРБ и БСП на втория тур на изборите за държавен глава. Това прогнозира изборният експерт и бивш член на ЦИК Михаил Константинов.

"Кандидатът на ГЕРБ, който ще отиде на балотаж, ще бъде подкрепен от Реформаторския блок", каза професорът пред "Фокус". Той прогнозира, че претендентът на БСП пък ще получи подкрепата на АБВ в битката на балотажа.

Още по темата
Според Константинов десницата е трябвало да излезе с общ кандидат във формат ЕНП. Професорът е убеден, че президентският вот ще е добра възможност партиите в РБ да се преброят. "Ако ДСБ излязат със собствена кандидатура, ще имат тази възможност, но резултатът няма да е добър", каза изборният експерт.

Същото важало и за ДОСТ и ДПС. "Ако ДОСТ излезе със собствен кандидат, което е малко вероятно, ДПС ще имат добрата възможност да се преброят", каза той. Константинов припомни, че досега партията на Ахмед Доган не е издигала собствена кандидатура.

"Още една легенда трябва да бъде развенчана – решаващата роля на ДПС при президентските избори", допълни математикът. Според него сега движението имало удобната позиция да заявяви, че е в центъра, което ще му позволява да подкрепи както леви, така и десни кандидати.

Според проф. Константинов каза още, че предизборната кампания и издигането на кандидатите закъснява, заради започващия отпускарски сезон.

Общата патриотична кандидатура винаги е възможна на първи тур. Стопяване на ледовете между АБВ и БСП е естествен процес. Левите партии ще излязат с отделни кандидати, но на балотаж АБВ ще трябва да подкрепи този на БСП, прогнозира изборният експерт.

Професорът прогнозира и че на изборите през есента ще има "прохаднал референдум"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
орлова сянка преди 7 години
Грандиозен сблъсък,все едно е между Иван и Андрей,
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗБИРАТЕЛЯТ ВИЖДА КОЛКО Е ИЗНЕРВЕНА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ.
28
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ИЗБИРАТЕЛЯТ НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУЩА ЦЯЛАТА ВЛАСТ ДА ПОПАДНЕ В РЪЦЕТЕ НА ЕДНА ПАРТИЯ И ТО МУТРЕНСКА....
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунясите са сложили тигана на печката преди да идат за риба. Балотаж през крив макарон за професионалните водкаджии, всичко е ПР за да измуфтят от ГЕРБ повече пари за "подкрепа" , на всеки е ясно кой ще е следващия президент
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са готови да подкрепят някого на изборите без да знаят коя е кандидатурата, само защото е представител на дадена партия. Ами ако издигнат за кандидат президент магаре? Имаме опит в това отношение...
25
1
 
4
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Общо взето т.нар. професор Константинов продължава да гастролира по медиите,говорейки баналности,глупости или откровенно неверни неща! Трябва изобщо да не си в час,за да твърдиш,че досега ДПС не е издигала собствен кандидат за президент.Защото през 2001 г. Ренета Инджова бе именно кандидат на ДПС под наименованието" Демократичен алианс и получи около 5 % от гласовете,главно в смесените региони!. Константинов не се излагай като кифладжия!
24
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
па партиите и на хранещите се от тях социолози, политолози, партиици и тоя математик многознайко /защото е в съвета на директирите на Информационно обслужване АД/ много им се иска РЕФЕРЕНДУМА да пропадне. ЗА БОГА БРАТЯ ГЛАСУВАЙТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА - след него България може да бъде друга - от нас зависи.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитам да видя сблъсъка партии-община, след като не си почистят разлепените за изборите материали. И глоби! Дали ще доживея?
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина това е алтернативата БКП 1 срещу БКП 2-ГЕРБ.. То този народ си заслужава съдбата най беден,най неграмотен, най болен,. Мутренскокомунистическата партия ГЕРБ, не може и не е дясна, които не го е разбрал е време да го разбере. Не ги слушайте какво говорят, гледайте ги какво правят. Мутрите и рекета се завръщат. Мутрон лично обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти. Който може да мисли да мисли.
21
2
 
4
 
! Отговори
дженти шменти преди 7 години
Подозирам , че Борисов готви кметицата на София,а БСП е без значение в случая.
20
4
 
11
 
! Отговори
акуд преди 7 години
хаха защо пропагандно втълпявате. че бсп може да стигне до балотаж :)
19
7
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ДОЛУ ГЕРБ !!!!!!!! ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА !!!!
18
6
 
23
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ГРОБАРИТЕ СА ПЪТНИЦИ,НАРОДА ГИ МРАЗИ
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уф, помислих, че става дума за автокатастрофа, *** не!!!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на кого му пука за президента бе, дайте за майонезата повечко...
15
5
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Професор "На всяка манджа мерудия" пак се прави на специалист. Да си гледа математиката в Пернишкия Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура, съкратено виж главните букви, че ме е срам да го напиша! Единствената му цел е БСП да губи на изборите, по възможност от неговите Сини партии. Нищо смислено не излиза от устата му от доста време, но незнайно защо все се появява с някакви заклинания, както в случая.
14
6
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Този супер турбо мега неприятен човечец изпълзя от дупката, където се беше сврял. Въпреки, че това му конкретно "предсказание" най- вероятно ще се сбъдне, това не означава, че той ги разбира нещата, по- скоро означава, че това, което е казал е ясно на всички. Чел съм му разсъжденията и политическите му "анализи", доста са жалки, а пристрастията му са очевадни.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сблъсък едва ли ще има, а и да има едва ли ще е челен! Най вероятно е да има опраскване, чрез заден сблъсък!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом рече професора - т'ва е! Гответе се!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта и двете уж водещи телевизии по едно и също време се занимаваха със съдържанието на майонезата, родно производство.Често е така, което не е конкуренция, а чист медиен картел. Например как така са се гушнали и разбрали да пускат реклама по едно и също време. Иначе те най много говорят за картел за цените на горива, ток и т.н....