Политиката на ограничения на десните доведе до Brexit

Станишев: Левите трябва да поемат кормилото на Европа
24 юни 2016 10:52, Александър Попов
32
Политиката на ограничения на десните доведе до Brexit
Снимка: Булфото

Сергей Станишев призна, че е посрещнал резултата от референдума във Великобритания с изненада и тревога.

"ПЕС подкрепи британските лейбъристи в кампанията им за оставане на Обединеното кралство в ЕС. Искахме силна Великобритания в силна Европа, работихме заедно за социална Великобритания в социална Европа. От днес нашата задача става още по-трудна. И все пак, вярвам, че оставането беше по-добрият избор както за Великобритания, така и за ЕС. Преди всичко обаче, уважавам решението на британския народ", заяви той на официалната си страница във Facebook.

Още по темата

"Семейството на европейските социалисти и демократи винаги е било и ще продължи да бъде близък приятел и партньор на Лейбъристката партия. Ще продължим да се борим за равенство и социална справедливост. Референдумът отне много от енергията на политическите партии в цяла Европа. Днес резултатът е ясен и най-накрая тази кампания е зад гърба ни. Сега всички леви сили трябва да се фокусират върху една основна задача – да поемат кормилото и да върнат Европа обратно на хората.

Време е политическото семейство на ПЕС да се възползва от пълния си потенциал и да започне да задава политическия дневен ред в Европа. Всички видяхме докъде ни доведе политиката на ограничения, наложена от десните. Вече работим по пътна карта с непосредствените задачи пред ЕС.

Предстоящият Съвет на ПЕС в края на годината ще бъде повратна точка за лявото в Европа. Ще продължим стратегическата дискусия с нашите премиери и партийни лидери. Надявам се тя да доведе до положителна промяна в Европа – ние имаме необходимия лидерски потенциал. Това ще бъде нашата голяма цел и всеки – от премиерите до активистите – трябва да участва в работата за нейното постигане", смята Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кои и къде са тези леви?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това оклепано измамно лакейче с какви очи се изказва, на тях каквото им нареди КГБ, това е!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те левите са хванали скоростни лост с двете ръце и си го търкат ...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
о боже добре че иван костов изучи един спец който стана начело на неговата партия.....
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно "левите" като явни или като прикрити такива съсипаха ЕС.
17
1
 
2
 
! Отговори
fgj преди 7 години
Тоя очилат гризач станиШЕФ няма ли кой да го срещне с некоя лопата в кухата лейка?? Кво ще поемаш бе, ***-съсипа си дори твоята партия! Аз Лада да ти дам да караш- няма да ти имам доверие, той управление искал да поема?!?! Божкеееее, прибери си грешките-руските също!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя щял да спасява ЕС???? Слушам и не вярвам на очите си....
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя бил работил многоооооооо.....Божееее ела си прибере руските боклуцииииииии
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тоя съвсем ще дозакопае ЕС, както направи и с партията си!
13
1
 
5
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
Абе, *** Станишев, нали именно неграмотните, провинциални избиратели на лейбъристите гласуваха за излизане. Вече се говори, че партията няма връзка със своите избиратели. Тези хора ли да поемат Европа и такива като теб, които нямате спечелен един избор. ***.
12
2
 
4
 
! Отговори
Див Селянин преди 7 години
Молъ ти съ Серго скрий съ че ми се повдига от тебе!
11
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Пълен ***."Майор Майор беше роден прекалено късно и прекалено посредствен. Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на трети посредствеността се налага отвън. Майор Майор бе придобил посредствеността си по трите начина. Дори между съвсем незначителни хора той се отличаваше със своята незначителност и на всички, които го срещаха, той винаги правеше впечатление с това, че с нищо не прави впечатление."-Из Параграф 22
10
1
 
4
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 години
*** като з-дник/комунист/. Точно избирателите на лейбъристката партия/Британския пролетариат/гласуваха за излизането на Британия от ЕС.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ограниченията причиниха това"По стара традиция крадеца вика дръжте крадеца.
8
4
 
6
 
! Отговори
Ташаци преди 7 години
Стани-шеф, ще спасява ЕС...каква пародия. Този свят се е побъркал, работническата класа и селяните в Англия подкрепиха крайните консерватори за Brexit... и това ако не е нелепо...
7
2
 
7
 
! Отговори
Autoban преди 7 години
И като поемат левите кормилото на Европа , край-ще цъфнеме и завържеме.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ги тия десни бе дееа. Целият съюз от горе до долу пълно с леви, либерасти, социалисти и друга крадлива пасмина и за цвят сложени някакви псевдо-центристки партии.
5
2
 
5
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Я кой изпълзя от дъпката си?Марш обратно, хранилката ЕС се разпада.Сега ще цъфне и бг политиката с кредитите. Ще стане ясно, че последните години САМО се крадяха европари и нищо повече.
4
1
 
14
 
! Отговори
верен на партията преди 7 години
Едно от най-наглите копилита (не по Тарантино)! Пак власт му се е приискало! Защо ли нямаше лустрация в измъчената ни родина!? Всички те трябваше да чукат камъни в Белене, а не пак да ни поучават!
3
2
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Най-големият *** се изказа, естествено в стилистиката на добрия стар марксизъм-ленинизъм. Десните му са виновни на Станишко, че БВП-то за целия му живот я има два лева, я не