Кадиев: Борисов и Бъчварова осъдиха на смърт Бююк!

Той заяви, че е скандално решението да го предадем на Турция
12 авг 2016 09:44, Петя Славова
27
Кадиев: Борисов и Бъчварова осъдиха на смърт Бююк!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на партия "Нормална държава" Георги Кадиев определи като скандално решението да предадем на Турция бизнесмена Абдулах Бююк.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова буквално осъдиха на смърт един човек, изпращайки го в Турция, подчерта той пред bTV.

"В живота не всичко е право и дипломация, има и човешки ценности", настоя Кадиев.

По думите му българските власти прекрасно са знаели, че връщат Бююк в държава, в която току-що бяха уволнени 5000 съдии, която иска да върне смъртното наказание, която ще смаже този човек без никакво съмнение.

"Очевидно Турция по някакъв начин умее да оказва натиск върху премиера Бойко Борисов. Това е минало през него, Бъчварова просто загуби лице в тази ситуация", посочи Кадиев.

Той коментира и кандидата на левицата за президент ген. Румен Радев.

"Не съм срещу военните, аз съм син на военен, но за партия "Нормална държава" президентът трябва да е обединител, дипломат, умее да изгражда мостове, а не да ги разрушава. Всеки има право да влезе в политиката, но не мога да гласувам за хора, чиито политически позиции не знам", изтъкна Кадиев.

"Знам, че банковата система е стабилна, но има отделни части от нея, които може би са нестабилни, изтъкна още Георги Кадиев. Той обаче не пожела да назове кои с аргумента, че това е работа на БНБ.

Според него сценарият "КТБ" може да се повтори отново, ако нищо не се е променило в надзора на БНБ, но той изрази надежда, че там са си научили уроците.

Държавният дълг на България нарасна много, от 17% през 2013 г. до 27% през 2014 г. Голямата разлика идва от случая "КТБ", пресметна Кадиев.

"Той все пак не е толкова голям. Естония е единствената държава, която има по-нисък дълг като процент от брутния вътрешен продукт. Проблемът са темповете, с които нараства", отбеляза Кадиев.

"Ако продължава по същия начин, след 5 години ще бъде 45%, а след още 5 ще бъде 60%. Държавата трябва да започне да си събира приходите, за да харчи повече. В момента прави най-лесното – не й стигат пари, тегли кредит. Трябва да търси собствени приходи – или да създава икономика, каквато очевидно нямаме, или да привлича чужди инвеститори, или в най-лошия случай да продава някакви активи на държавата, за да покрива задължения", подчерта Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какъв е тоя люлю, че вечно ще го отразявате. Тоя е господин Никой, съседа каза, че подкрепя екстрадицията, отразете съседа ми. И на тоя да му се направят всички проверки и да му се разглобявт всичките ВЕИ-та.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли присъдата ще е такава , но нека всеки който ни нарича г........... да мисли с главата си ЗА главата си .
10
2
 
4
 
! Отговори
Седесар преди 7 години
Комунист ще ми говори за човешки ценности. Майната те бе ЛЕВАК!
9
0
 
2
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
До Анонимен"В момента,в който ЕС постави митниците на България под тотален контрол"А защо се радваш? И тогава кой ще краде бюрократите от Брюксел ли? Не забравяй, че ги ръководи Юнкер, мошеника от Люксембург, прецакал и големи западни държави.
8
0
 
3
 
! Отговори
ъ преди 7 години
По нареждане на ЦРУ !
7
1
 
5
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
То ясно че в България, дори турция има повече правомощия от нашата родна държавица :)Утепахме човека.
6
0
 
4
 
! Отговори
профилактика преди 7 години
И що тогава подскача с протестърите, за да инсталираш Батко си на власт, тогава? Признаваш грешка ли, що ли? "Не съм червен ***", горд притежател съм на червен куфар, модерен евро нам къв си, борец за нормално еди кво си. На тъй нареченият ни елит вече му пари под краката. Схемата по която се самоопределиха за вечни господари на тази територия вече не работи. Сори, няма да плачем за дертовете ви. Ще метем.
5
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Този дето е чел само Винету" очевидно си въобразява че като предаде въпросния на Турция това ще ги спре да насъскат мигрантите към България! Колкото на времето предаването на Судетите на Германия попречи на Хитлер да окупира Чехословакия! "Страхът" и "Глупостта" са братче и сестриче!
4
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре един турчин на смърт отколкото целият български народ бе Кадиев! Що се правиш на много загрижен! Що не отидеш ти на границата да връщаш бежанците?
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не уважавам Кадиев, много популизъм. А за Радев просто не е прав - сякаш завижда за общественото внимание, което привлече генералът.
2
0
 
5
 
! Отговори
рънте преди 7 години
И как не сетихте, да му направите една партийка да се коалирате и да го номинирате за президент.
1
2
 
7
 
! Отговори
гогата преди 7 години
Борисов по стъпките на големвия държавник Стамболов.През 1894 султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за БългарияКакво милеете за турчин, да не е терорист от ИДИЛ ? ЦРУ това е заповядало, това и правим. Все пак това е нашият суверенитет - да изпълняваме , не да разсъждаваме.