3000 км пътища безплатни! Но първо ТОЛ таксите

280 млн. лева влезли в бюджета от продажбата на винетки
17 авг 2016 10:52,
45
3000 км пътища безплатни! Но първо ТОЛ таксите
Снимка: архив Bulphoto

Изграждането на ТОЛ-системата ще е на стойност 200 милиона лева, но ще бъде за сметка на избрания изпълнител, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите й идеята е изграждането на самата система да бъде направена за сметка на избрания изпълнител.

"Индикативната стойност е 200 милиона лева, но ние искаме изпълнителят сам да я плати, да я авансира и след като заработи и започнем да събираме приходи от ТОЛ-такси съответно да започнем да му изплащаме внедрената система, а в бъдеще тя сама да се издържа и съответно да можем да реинвестираме в тези пътища, които искаме да изградим", обясни Павлова пред bTV.

Още по темата

Тя за пореден път подчерта, че ТОЛ таксите ще бъдат само за водачите на тежкотоварни автомобили и при тях ще се изплаща за изминати километри път. По думите на Павлова след като се въведе ТОЛ системата, близо 3000 км пътища ще бъдат безплатни за леките автомобили.

Във връзка с проверките по пътищата за редовността на винетките на превозните средства, тя подчерта, че българските водачи са много по-съвестни от чуждестранните.

"Искам да благодаря на всички български водачи, които изключително съвестно пътуват по българските пътища. Съвместно с МВР и с наши екипи направихме проверка специално, заради сигналите, че турските гастарбайтери пътуват без винетки. Проверката е много интересна. Данните показват, че българските водачи са съвестни и пътуват с купени винетки", посочи министър Павлова.

"Гастарбайтерите, които преминават през България, шмекеруват с винетките, залепени са фиктивно на стъклото или се държат стикерите в жабките, затова преместваме мобилните екипи на Капитан Андреево, за да следят за стриктното спазване на наредбата за винетките", обясни още тя.

По нейни изчисления досега са продадени 4,5 млн. винетки, а приходите в бюджета са за 380 млн. лева, "които реално инвестираме обратно в строителството на пътищата. В сравнените с миналата година това са 150 000 броя винетки повече", отбеляза още тя.

По отношение на доизграждането на АМ "Хемус" министърката подчерта, че то няма как да се случи с европейски средства.

"Европейските пари не стигат за доизграждането на "Хемус". Тя ще бъде изградена със средства от държавния бюджет и за сметка надявам се на бъдещите приходи от ТОЛ системата", посочи тя.

Лиляна Павлова уточни, че до седмица предстои да бъде приключен търга за първите 10 км на участъка от Ябланица до Боаза и съвсем скоро ще бъде избран изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: винеткиЛиляна Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да ми писна от празни обещания и глупости, много хора не разбират, че в държава, където няма инфраструктура, няма и икономика. Така е хубаво, че искат да се строят пътища, ама поне да ги строяха така, че след 3 месеца да не са пак целите на дупки.....
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Лиленце-пиленце за незаконните винетки ли чурулика отново?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от ГРОБ вместо да харчат пари за некадърни и разпадащи се след няколко месеца магистрали по които мигрантите по-бързо да идват от границата в София, да вземат и да построят оградите по границите с Гърция и Турция. Те са много по-важни за оцеляването на държавата от тъпите им магистрали. Мечтата ми е да видя Боко-тиквуня и онази надуваема топка - Лила Павлова да режат лентичка/и на огради, а не на магистрали.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига лъжи. Безплатен обяд няма. Все някой го плаща. Обикновено овцете.
36
0
 
4
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Безплатни добре лъжите ми тия винетки ми газ бензин баси безплатно ми данък ми застраховка ми супер безплатни ти излизат доскоро имаше и безплатни уж курсове за категории и народа тича щото им казват истинските цени да *** се оказа само безплатно записването другото уж ти излезе под формата на такса е това нее ли престъпление питам а з за икономическа полиция и нап щото ощетяват други фирми и така били институция и това етака безплатно мошенници
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3000 км пътища безплатни! Но (АМА) ДРУГ ПЪТтел.цето пак лиже
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на някой не е станло ясно, герберите искат да ни пробутат покварената италианска схема. Явно, че взимат ноухау от големите мафиоти.
33
0
 
17
 
! Отговори
Ставри пие рикия преди 7 години
ТОЛ системата е и за леките автомобили .Това им е крайната цел.Още година две на винетки и после на километър . Тогава ще започне и българският пуч.Ако и тогава им клекнем - терминал 2
32
0
 
19
 
! Отговори
чишшшшш преди 7 години
Добре свинетке, догодина цената на винетките ще е 200 кинта! И пак ела да ми благодариш, ама нещо не си познала! Айдушко-партизантското ти потекло заедно с огромното количиство наглост ще ти изиграе лоша шегичка! Заедно с инджинера идете на пътния възел Кочериново и докато се любувате на инженерната мисъл дано поне един ви помете! И не са ви виновни турските гастарбайтери, че не им продавате винетки. Отива чалмата за винетка, казват му, че на негов риск без винетка, но на половин цена ще мине из
31
0
 
11
 
! Отговори
Съд за държавата преди 7 години
Тол може да въвеждаш в държава къде заплащането е на седмична база и всеки петък вземаш заплата а фирмите реализират огромни по к-ва и обем обороти Тол такса в БГ която е аналог на Бангладеш ще разсипе бизнеса иразбие джоба на потребителя всяка стока и услуга през транспорта ще бъде оскъпена в пъти Герб са комунeтa искащи да затруднят движението на хора стоки и услуги и да разрушат бизнеса и изгонят инвестициите.И така има трафик с толове става кошмаp
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасчо си е прасчо!Безмозъчно същество, което и 200 кг да свали няма да стане нито по-умно ,нито по-красиво!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм сигурен, че ако се отвори черепа на всеки един бг политик вътре ще има спаружена стафида. Ама само със стафида можеш да унищожиш цяла държава, особено ако стафидата е комунистическа! Кой ще работи в жалкото ви подобие на държава, когато тук останат масово само нетрудоспособни, неграмотни и пенсионери, акълии? По принцип ли имате план да унищожите страната или го правите неволно?
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А мн от пътищата пак ще са целите в дупки, така до 10 години, когато страната официално ще обяви фалит.Ти си голям оптимист!Чак след 10!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това трябва да е идея и нововъведение, което да допринесе за по-добрият живот на българският гражданин? Със сигурност ще стане още по-тежко и безсмислено да се трудиш в тази страна. Въобще не си заслужава да храниш бившите кому-нета с желе вместо мозък.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успокойте се, да си плащаш 3 пъти за едно и също нещо е напълно нормално и естествено за страна в която управляват бивши комунисти без капчица идея как да развиват и стабилизират икономически една страна с все по-намаляващо работоспособно население и с все по-увеличаващо се такова в пенсионна възраст, скоро ще сложат километромери на колелата и ще си плащате като при тока с електромерите. А мн от пътищата пак ще са целите в дупки, така до 10 години, когато страната официално ще обяви фалит.
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те така ни будалкаха и със синята зона, и с карането на фарове... и с какво ли не още.Първо ни пробутаха карането на фарове, уж че ще е за подкрепа на учениците от 15 септември, после ни набутаха на фарове да караме постоянно, сякаш сме в Скандинавия. За синята зона измислиха, че се въвежда временно, за да се съберат пари за БЕЗПЛАТНИ паркинги. Сега безсрамно въвеждат все нови и нови цветни зони, а безплатните паркинги къде са?Така и с тези тол такси.Ще ни *** както си знаят от ГЕРБ.
24
0
 
8
 
! Отговори
... преди 7 години
До ЪперТе пък тръгнаха към Гърция, че им по-гот там. :)
23
2
 
7
 
! Отговори
Ъпер преди 7 години
Напрайха за софиянци тракия да си ходят на море...
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Лилянке! Успя да свалиш 50 кг от туловището си, но хората не можеш да заблудиш!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подгответе парички за винетка 2017- 150лв ;)