Летен рейтинг: Борисов любен и мразен, Местан – само мразен

46,7% одобряват премиера, 45,8% обаче не го харесват
30 авг 2016 11:14,
77
Летен рейтинг: Борисов любен и мразен, Местан – само мразен
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, но 45,8 на сто пък имат отрицателно отношение към него. Това сочат данните от проучване на "Маркет линкс" от средата на август.

"Предстоящите избори може да доведат до някакви размествания", прогнозира социологът Добромир Живков пред bTV.

Резултатите за лидера на АБВ Георги Първанов са по-скоро в негативната част на скалата – 29,2% одобрение срещу 60,5% неодобрение.

"Позициите, които имаше той преди две години, бяха с около 15 пункта на одобрение по-високи", заяви Живков.

"АБВ изпадна в политическа изолация и от центъра, и от ляво. Самата личност на Първанов има капацитет да привлече избиратели на президентския вот, но за крайна победа трудно бих заложил", коментира социологът.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова към момента почти два пъти надхвърля електоралния потенциал на БСП, но недоверието към нея преобладава.

По думите му лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм. Две трети не одобряват Радан Кънев, но 15% имат позитивно отношение.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан пък е най-неодобряваният политик у нас.

Според избирателите най-важните качества за бъдещия президент на България са да мисли за народа, да е отговорен, честен, патриот и експерт.

Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ би получила подкрепа от 23,7%, БСП – 13,1%, ДПС – 5,4%, ПФ – 5,2%, АБВ – 3,5%, РБ – 3,2%, а "Атака" – 2,4%.

"ГЕРБ като управляваща партия с най-голяма електорална база е доста балансирана като положително и отрицателно отношение. Всички други партии са с превишаващо отрицателно отношение", коментира социологът.

ДПС е с най-голямо неодобрение – 88,9%, следвани от ДОСТ с 83,8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой поръчва тези допитвания ...... и колко хора и къде са допитвани? Или пак ни подготвят психологически за подмяната на вота НАЕСЕН
50
0
 
1
 
! Отговори
Ееее.., преди 7 години
Свалям шапка на коментарите:"наздраве" и "свинско със зеле"-за сега под 35 и 36.Вече рядко се срещат хора с чувство за хумор,но те все пак дават искрица надежда за промяна.
49
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Не е важен летния рейтинг, важен е есенния. И дали ще спази обещанието си да се махне от властта, ако загуби изборите. Но, като го знам, че сутрин казва едно, на обяд се отмята, а вечер казва съвсем друго-не вярвам да се откаже. Откаже ли се-той е никой.Даже по две дузпи няма да му дават да бие, само и само да вкара гол.Каква трагедия...
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Unufri Никой не задава този въпрос, откакто са измислени парите! Или ще кажеш, че това е борба на идеи!!! Хах!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мл"Маркет линкс-страхотно име." ---Така е, страхотно: "Пазарна връзка", whatever it means :)
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиерът Бойко Борисов е с най-високия рейтинг сред политиците у нас."---Сред политиците - може. Но не и сред народа!Днесбегето, като четете коментарите, за да ги триете, отбелязвайте си и колко от тях са "одобрителни" за тиквата!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ценко Чоков е човека Боко ! Номинирай човечеца и да се приключва !
44
0
 
16
 
! Отговори
ЦСКА почина преди 7 години
Държавата е мутренска свестния и добър човек не може да оцелее в България. Всичко се държи от мутри, банки, мобилни оператори, футболни клубове, нощни клубове, телевизии, кафе машини, лавки.
43
2
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТИЯ ОТ АГЕНЦИЯ "МАРКЕТ ЛИНКС" ИЛИ СА ХВАНАТИ ОТ ГОРАТА ИЛИ ИМ СЕ ПЛАЩА ОТ ГЕРБ. НА ВСЕКИ НЕУТРАЛЕН ЧОВЕК МУ Е ЯСНО ЧЕ БОКИЧА ИМА ОДОБРЕНИЕТО НА 10 % ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ПООХРАНИХА ПОКРАЙ ПАРТИЯТА НА МУТРИТЕ. ЯВНО НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ СОЦИОЛОЗИТЕ НАКОЛЕНКИТЕ ИМ СА ЛЮБИМ АТРИБУТ.
42
1
 
18
 
! Отговори
МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА преди 7 години
Неофициална подкрепа за ГЕРБ на предстоящите президентски избори срещу смени в кабинета и назначаване наподходящи министри. Това са част от тайните пазарлъци между управляващите ГЕРБ и опозиционната ДПС, научи Фрог от свои източници. До момента партията с почетен лидер Ахмед Доган мълчи по темата за президентските избори.Тайните договорки между ДПС и ГЕРБ не са чак такава изненада, след като уж опозиционната партия на Доган подкрепя и гласува заедно с управляващите по доста важни законопроект
41
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Б.Борисов имал толкова % рейтинг -добре,а защо не пишете какъв е рейтинга на К.Нинова -тя виждате ли имала два пъти повече от електората на БСП ами дайте цифри -или просто не ви е угодно.ЗАЩО няма цифри срещу името на К.Нинова - искаме цифри иначе всичко е една платена манипулация.Коректна българска журналистика -няма що!!!!!!!
40
2
 
9
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
До потребител Истината:Ако отвориш протоколите на ЦИК за изборите, много лесно и бързо ще разбереш ромските махали за кой гласуват. Също така може да провериш и колко са хората в държавната администрация и как дори и всички да гласуват за ГЕРБ няма начин да надминат измислените от теб 20%.Но за това се иска малко акъл. Акъл братле, който не ти достига и затова повтаряш измислени мантри.Как става така, че партия в опозиция печели избори? Как става така, че печели 11-12 пъти подред?Мисли..
39
0
 
28
 
! Отговори
ДАА преди 7 години
С БЛАГОСЛОВИЯТА НА БАЦЕ ТУРЦИ СА ИЗКУПЕЛИ 40% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ,МАСОВО КУПУВАТ БОЛНИЦИ И ЛЕТИЩА,СЕГА ЩЕ ВЗЕМАТ И БЕЛЕНЕ А БОЙКОВИЯ ХЪБ ЩЕ СЕ ПЪЛНИ С РУСКИ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ.ББ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
38
0
 
26
 
! Отговори
мл преди 7 години
Маркет линкс-страхотно име. Колко ви платиха за наглата лъжа.
37
24
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До истината. Дълъг коментар, от който се вижда само колко си т.ъ.п. Нищо от това, което си написал, не е вярно, но голяма част от българите се осъзнаха за гадните манипулации на такива като теб след Костинброд и си гласуват за ГЕРБ. И сега ще бъде така - категорично.
36
29
 
2
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 45 . Бойко е най-харесван, независимо от мнението на злобни и по-скоро завистливи като теб и разни подобни. И това е видно не толкова от социологическите проучвания (според такива като теб естествено поръчкови, защото не са им удобни, но това важи за всички), а от изборните резултати, където гласуват милиони и където Бойко мачка 10 години поред.
35
1
 
19
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 7 години
Феса местан мразен, мразен ама цъфна при ердоган преди г-н квадратни ***! Нещо да кажете?
34
4
 
46
 
! Отговори
Истината преди 7 години
ГЕРБ се е вкопала в държавната власт, а Калинките на ГЕРБ и семействата им ще гласуват за Тиквуня. Знаят, че без него ще бъдат изгонени обратно на село да пасат крави и телета. Това е оснавната част от "хората", които ще гласуват за ГРОБ. Като сложим купените римляни и на Цецо бусовете с бюлетинки.... може и да ги докарат до 20%. Лично аз съм решил - ще се гласува СРЕЩУ ГРОБ. Ако трябва и за фашисти, и за комунисти, и за Дявола ще гласувам, но СРЕЩУ ГРОБ.
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KAZHETE MI KADE PO SVETA MUTRA POZHARNIKAR E STANAL MINISTAR ? I SI NAPRAVETE SAMI IZVODITE
32
4
 
31
 
! Отговори
Боко е най-мразен преди 7 години
50% рейтинг за Тиквун :) Това е брутално смешно :) Боко има 10-15% рейтинг и това го знае всяко дете!