Радан за външната политика на ГЕРБ: Като на БСП е!

Кънев обвини Плевнелиев, че е закъснял с КСНС за Турция
Обновена: 30 авг 2016 11:18 | 30 авг 2016 11:18,
9
Радан за външната политика на ГЕРБ: Като на БСП е!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че във външната политика са тръгнали по пътя на БСП и АБВ. Той разкритикува и президента Росен Плевнелиев, че е закъснял със свикване на Консултативния съвет за Национална сигурност заради искането на Турция да отпадната визите.

"Много отдавна не съм бил критичен към президента, но сега ще бъда – Росен Плевнелиев безнадеждно закъсня с Консултативния съвет за национална сигурност", каза Кънев пред bTV.

Още по темата

Той припомни, че Патриотичният фронт, ДСБ и БСП го искат. "Отношението на България към отпадането на визовия режим за Турция не се решава само от премиера в една демократична държава", мотивира се Кънев.

Лидерът на ДСБ допълни, че е скептичен, че може да бъде постигната обща позиция на партиите по всички въпроси, но за турските визи тя е наложителна.

"Бежанците в Турция получават турски паспорти. Вълната може да се появи утре, ама да е законна", предупреди Кънев.

Той обясни, че истинският проблем е, че по отношение на външната ни политика има разделение. "И това разделение е в дясно – в Реформаторския блок и в ГЕРБ4, каза още лидерът на ДСБ.

"Реформаторският блок има ясна обща позиция за националния интерес. Тази позиция изключва двустранни договорки с Турция, които водят до куриерската роля на премиера Бойко Борисов", каза още Кънев.

Той обвини ГЕРБ, че са тръгнали по пътя на БСП и АБВ във външната политика. "Борисов говори да се разберат Турция и Европейския съюз, а ние по средата. Ние не сме извън Европа, а част от нея", каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и че до няколко дни ще стане ясно как РБ ще се яви на изборите. Той поясни, че блокът има ясен профил на своя кандидат-президент.

Кънев коментира и отворено писмо до него от членове и симпатизанти на ГЕРБ. В него те го критикуват за изказвания срещу лидера им Бойко Борисов.

Кънев определи писмото като написано от кварталната женска организация на ГЕРБ.

"Каква е причината за това писмо? Това е възмущението на хората, че някой е взел остра позиция, мнение, което е много различно от това на лидера им. Те ме обвиняват, че като опозиция се изказвам негативно за тяхното слънце", коментира Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кое си е, си е.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да видя при евентуален конфликт било с Турция било с Русия РАДА ОБЩАТА на първа линия!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2 - Че ние бяла държава лми сме ? Гласуване по пощата означава 100 % измама в България. Те в Австрия фалшифицираха резултатите по пощата, че какво остава за РБ.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения разумен политик, но не мога да разбера защо не предложат Христо Иванов за президент за да разбият Мутрата и 40 му разбойници още на 1 тур.Време е за коренна промяна, или ставаме вилает, или губерния.Никой не ЕС няма да търпи толкова корумпирана и без върховенство на закона държава.