България ще подкрепи санкции срещу Русия

Ценностите по-важни от икономическият интерес, каза Борисов
Обновена: 20 окт 2016 18:32 | 20 окт 2016 18:00,
320
България ще подкрепи санкции срещу Русия
Снимка: БТА

България ще подкрепи санкции срещу Русия заради бомбардировките над Алепо, това съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на срещата на върха на ЕС, която започна днес в Брюксел.

Още по темата

 
Отношенията между ЕС и Русия са в дневния ред за утре, но след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд не изключиха въвеждане на санкции, повечето лидери коментираха въпроса.
 
„Санкциите вредят на икономиката, бизнеса, на селското стопанство, но има нещо по-важно от икономическият интерес – човешкият живот, хуманизма и ценностите. Ние ще ги защитаваме докрай“, заяви Борисов.
 
Той напомни, че е бил за сваляне на ограниченията, които ЕС прилага срещу Русия заради окупацията на Крим, но добави, че случващото се в Алепо през последната седмица е недопустимо.
 
„Ако санкциите ще върнат всички на масата на преговорите, аз съм „за“, заяви Борисов.
 
По-рано председателите на ЕНП, на европейските либерали и на зелените в Европейския парламент Манфред Вебер, Ги Верхофстат и Ребека Хармс, изпратиха писмо до шефа на Европейския съвет Доналд Туск, в което настояват да бъдат въведени по-строги санкции срещу Русия.

Те искат да бъдат насочени конкретно към президента Владимир Путин и към най-близкото му обкръжение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на Българи преди 7 години
200 политици решават какво ще става. А някой да е попитал народа? Изнасилвания, гаври и кво ли не още от емигрантите. Един свестен политик не застана на власт. Да попита народа какво мисли. Не санкции а правото да управлява България трябва да има Путин. Продажници
213
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 7 години
До Браво на ПравителствЛипсва ти логическа мисъл.
212
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А тоя г.алош, като му видя физиономията по телевизора просто спирам говора.
211
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Какви ценности Бойко. В Сирия само правителствените войски и Русия воюват срещу ИДИЛ и клона на Ал Каида - Ан Нусра. Западът не воюва с ислямистите и тайно ги подкрепя и снабдява с оръжие, уж че са "умерени". Русия обяви примирие за да се изтеглят терористите, а те са минирали изходите и са поставили снайперисти за да не може никой да напусне. За тях ли се е загрижил Запада и наш Бойко?
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga ste pluli putin i rusia be usa s nischto nr pomaga na bg erfogan se pregraschta s boiko no bg e sastraschena ne garzia i usa
209
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкции до дупка. Значи по руските правила ако утре има референдум в Кърджали кво става?
208
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдумът в Крим е противоконституционен.Амче то цялото Царство България е противоконституционно - съгласно Търновската конституция монархът трябва да бъде православен - Глава IХЗА ВЕРАТА37. Господствующа въ Българското Княжество вера е Православно-Християнската отъ Источно Исповедание.38. Българский Князь и потомството му не могътъ да исповедватъ никоя друга вера, освенъ Православната. Само първий избранъ Българский Князь ако принадлежи къмъ друга вера, може да си остане
207
7
 
1
 
! Отговори
Jojo преди 7 години
До 247"Огромната част" сте Ти и 10 човека от тук.Другото се вижда на изборите.Борисов няма как да оправи ограбена 20 год държава за един мандат? Ако искаш да издигнем тебе и да те видим как правиш стандарта ни швейцарски?Май само устите ви големи ....другото малко
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Санкциите вредят на икономиката, но има нещо по-важно човешкият живот, хуманизма и ценностите. Ние ще ги защитаваме докрай - ББ за санции срещу Русия."Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права." - ЦЦ за предаването на гюленистите.Тези на *** ли ни правят? По-голям позор от това, че такива ни управляват е, че ние продължаваме да ги търпим. Някакъв особен вид мазохизъм ще да е.
205
9
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 7 години
*** не може да сравняваш с Косово по една причина. Косоварите са си местни жители и са избивани от сърби на тяхна територия, а в Крим руснаците са туристи от един век и нещо и е време да оставят Крим на местните жители-татарите които са избивани и депортирани .
204
1
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
До Крим не е рускиа нещо за референдума в Косово?
203
9
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 7 години
Референдумът в Крим е противоконституционен. Според всяка една конституция, не могат да се свикват референдуми, отнасящи се до териториалната цялост на страната. Но прецедентът е факт. Формално, народът се е произнесъл. Фактът, че питането е незаконно, се неглижира. От тук произлизат и страховете и за България. Според нашата конституция, също има забрана за подобно питане на народа!
202
14
 
2
 
! Отговори
Браво на Правителств преди 7 години
Трябва да подкрепим санкцииите наложени на руските терористи свалящи пътнически самолети и убиващи цивилни в Сирия и Украйна... Благодарение на Евроатлантическия алианс България е защитена от руската агресия на която сме свидетели в Сирия и Украйна(Крим не е руски).
201
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България ще подкрепи санкции срещу Русия"Някой да си спомня кога БГ не е подкрепила нещо подхвърлено от Запада?
200
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този тaпиp на снимката скоро ще бъдеиздухан от Дондуков.
199
1
 
15
 
! Отговори
Методи Андреев преди 7 години
Вчера вечер Трътлестия от Банкя заяви, че Русия трябва да понесе санкции заради това , че тя доставя хуманитарна помощ за жителите на Алепо. За разлика от него Матео Ренци, който никога не е носил плетена качулка на главата е против санкции срещу Русия. Ето това е разликата между лешовия български *** и лачената италианска обувка. Впрочем, защо продължаваме да се измъчваме с нашия *** (само той има походка на такъв измежду европейските лидери, ако сте забелязали) ? Дайте да гласуваме правилно на 6-ти ноември и да освободим държавата от него. Мирно и тихо. На следващата пряко го очаква Ср
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За отношението на Запада към България се е изказал ясно един от колосите на британската култура още преди 2 века-Джордж Бърнард Шоу и аз да го цитирам като Ц.Цачева в непреведената на български пиеса "Оръжията и хората".Интересно е, че при скорашното честване на годишнина на писателя е поставена именно тази пиеса на сцена.Ние сме от другата страна на "меридиана на бозата" драги ми сънародници.
197
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не виждате ли, че масово съкращават хора и ги изхвърлят на борсата?Ама борсата е до време, ами после?Тиквата ще се търкулне здраво.
196
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До CREDOBONUMАз не разбрах какво твоят пост има общо със санкциите срещу Русия? Хубави пари си взимал от БМВ, поздравления на теб, но това не означава според мен че трябва да защитаваш военни престъпници.
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вървим със широки крачки към дестабилизация.Господ да ни е на помощ!