Цветанов вини националистите за бунта в Харманли

С мигрантите политиците трябвало да бъдат по-внимателни и диалогични
100
Цветанов вини националистите за бунта в Харманли
Снимка: Булфото, архив

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов видя вина за бунта за миграните от центъра за бежанци в Харманли и в политиците, които стоят зад протестите в града.

Националистическите организации застанаха зад два митинга в Харманли с искане за затваряне на лагера заради притеснението на местните от миграните, които се движат сред тях с открити рани и сеят зарази, след като се доказа, че доста от тях имат краста и други заболявания.

Според Цветанов обаче политиците трябва да бъдат много внимателни и диалогични по въпроса с мигрантите. "Може би имаше и провокативни действия, наслагвани във времето като протестите, които се проведоха от дадени политически сили, които размахваха знамената си там, а в момента политиците трябва да са много обрани и да не сме част от провокиране на напрежението между хората в Харманли и бежанците там", коментира той.

Отделно Цветанов обвини в лоша организация и лекарите, които трябваше да прегледат мигрантите, след като лагерът беше поставен под карантина.

"Трябва да се постигне нужната добра координация между институциите, които имат пряко отношение за мерките, които трябва да се предприемат, защото когато затваряме центъра трябваше веднага лекарите да влязат вътре, за да са спокойни бежанците, че затварянето е именно заради това", разкритикува той.

Депутатът смята, че присъствието на премиера в оставка Бойко Борисов в Харманли е довело до успокоение на напрежението в центъра.

Въпреки всичко Цветанов успокои, че към момента няма заплаха от терористични актове у нас по данни на службите.

"Имаме променяща се среда на сигурност, което означава, че трябва да сме много внимателни и бдителни към онова, което се случва около нас", предупреди все пак той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига бе просто човекът не си е добре щото не си е пил хапчетата !
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо по-малко от доживотен затвор за такива като тоя! Те са врагът отвътре, заедно с всякакви служби и полуслужбички, които вместо да пазят държавата, по-точно това което остана от нея, сега слухтят из мрежата кой, какво писал във фейсбук. Че даже ни заплашват: " Борисов: Веднага започваме да екстрадираме мигранти, внимавайте какво пишете във "Фейсбук" Тоталния крах на гробаджийте вече е повече от очевиден. Въпроса сега е какво са намислили техните Повелители и как като народ да ги провалим.
77
1
 
8
 
! Отговори
Ярост преди 7 години
Този въздух под налягане няма ли кой да го сдуха! Нахлули ти в дома без да са канени, а отгоре на всичко и да ги галим с перце!
76
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердопутинистите задействаха плана. Добре е малкото трезвомислещи останали тук да побързат да напуснат страната защото знаем нивото на матряла какво е.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи тоя с форма на смолянски картоф в главата ни съветва да сме по ниски и от тревата в собствената ни страна, да не би случайно да разсърдим германската издухана каца на която и без това догодина ще и набият обръчите.
74
0
 
12
 
! Отговори
Гняв преди 7 години
Ти срам нямаш ли, .....българин ли си?
73
0
 
13
 
! Отговори
Кой е виновен преди 7 години
Ами ако поискат бели жени и им откажем? Тогава кой ще е виновен? Жените? Ние? или мигрантите? Опа пардон! Те мигрантите нямат вина за нищо. Както казваше Роско п*та...Те трябват да бъдат преборени само с толерантност!!!
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕЕЕ, ОТИДОХА ОЩЕ 2-3% В НЕБИТИЕТО.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕЛИ ОХ, ТЕ ТАКА СА СЕ УРЕДИЛИ, ЧЕ СЛЕД 2 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМ ПУКА. АМИ КОЙ ТОГАВА ЩЕ СЕ НАВИЕ ДА УПРАВЛЯВА И КАКВО???
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, политиците трябва да бъдат много внимателни и диалогични по въпроса НЕ С мигрантите, А С ПОДАНИЦИТЕ СИ!
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално ощетеният полумозък е толкова ***, че просто не е истина!
68
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
референдум Б.Б и Ц.Ц да бъдат разследвани за всички пари който откраднаха и в затвора за 20 години
67
0
 
26
 
! Отговори
Опаа преди 7 години
Човекът с глава на мъжки полов орган,обвини и студа,Путин,Пепеляшка,мечето Ръспин,бисквитите "Закуска" и разбира се глобалното затопляне и късоопашатият синигер :)
66
0
 
25
 
! Отговори
мразя политици преди 7 години
предлагам - всичките ГЕРБЕРИ да ги затворят при емигрантите , барабар с ПРЕМИЕРЧЕТО В ОСТАВКА Там да седат в лагера , докато бъдат осъдени и тикнати в Затвора
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не да ми подава оставка - ми той ги е пуснал и Ненчев и Бъчварова - там да спат на хотел в Харманли докато не разрешат проблема , не да ми подават оставка да бягат мутрите !
64
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов - да не ти напукаме каската някъде ние гражданите на Харманли ?
63
0
 
25
 
! Отговори
"По-внимателни преди 7 години
диалогични" със съмнителни субекти, влезли нелегално в страната ни?!А бе Цветанов, защо никой политик у нас днес не призовава останалите политици да бъдат по-внимателни и диалогични с хора като мен - на 6 г. първолак, на 18 г. студент, после работа на две места, плащане на данъци, грижи за родители-пенсионери, за да не мизерстват, от време на време подпомагане на бедстващи роднини и в резултат - не можеш да си позволиш повече от едно дете!Ще я има ли България, ако ги нямаше такива като нас?!
62
0
 
24
 
! Отговори
ЕЛИ преди 7 години
Да бъдат така единни - както за заплатите си и ваканциите. Защото, ако я няма България - няма да има нужда и от депутати и от техните партии. Защото ще дойде ден, в който предателите ще бъдат пометени. Тези, които правят пачки от трафик на мигранти - също. Народът е на ръба, няма какво да загуби- и ще стане страшно......................
61
0
 
14
 
! Отговори
Тревор преди 7 години
М.И.Н.Д.И.Л!!!!!
60
1
 
7
 
! Отговори
ЕЛИ преди 7 години
Кубрат, преди да умре събрал синовете си и - приказката за снопа пръчки я знаете. България преди да падне под турско робство е била разделена - за да не се сърдят синовете на царя. Няма друга държава с надпис " Съединението прави силата" над НС. Защо ли? Стига с тази омраза и злост в държавата. Партиите в парламента да не си прехвърлят вината един на друг, а да направят нещо за защита на България.