Патриотите да редят кабинет? Зрелищна PR акция!

Заявката за мажоритарен вот – актуална тема у нас
2 дек 2016 09:27,
11
Патриотите да редят кабинет? Зрелищна PR акция!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Заявката на Патриотичния фронт за съставяне на правителство се оказа зрелищна PR акция, смята политологът Атанас Стефанов. Според него сценарият, в който Обединените патриоти съставят кабинет, не е най-удачният, а е и малко вероятен с оглед на това, че няма да получат подкрепа от никоя от големите политически сили.

"Истината е, че т. нар. патриоти искаха една седмица да бъдат като властимащи, да покажат, че дават заявка за 44-ти парламент, да участват в изпълнителната власт - нещо, което досега не направиха", коментира Атанасов в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Нищо добро няма за държавата патриотите да съставят правителство в делигитимиран парламент, това на практика още веднъж ще делигитимира институциите като цяло. Единственото логично нещо е да се ходи на предсрочни избори, особено когато двете първи политически сили са заявили воля за това нещо. Просто патриотите проведоха една зрелищна PR акция, в която се пробваха да бъдат национално отговорни, национално спасение, сглобяваха правителство с ГЕРБ и БСП. Спечелиха от това, защото търсиха трибуна", добави той.

В разговора участва и политологът Любомир Стефанов, който пък изрази мнение по другата актуална тема от политическия дневен ред, а именно - мажоритарната система на гласуване, която беше предложена чрез референдума на Слави Трифонов.

На въпрос защо ГЕРБ искат мажоритарен вот в два тура, Стефанов обясни, че това е просто актуална тема у нас.

"Защото е популярно в България, защото се заиграват с опасната логика на инициаторите на едно шоу и смятат, че по този начин биха спечелили електоралния ресурс - нещо, което аз пък смятам, че не е вярно. Вървят по много тънък ръб, смятат, че по този начин биха отнели ресурса на патриотите и биха излезли инициатори всъщност на гласа народен да стане глас Божи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАБРАНИХА РЕЦИТИРАНЕТО НА БОТЕВОТО СТИХОТВОРЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА.Патриотите го смятали за оскърбление.
6
1
 
1
 
! Отговори
китаец преди 7 години
До Костадин А на мен ми дойде до гуша от фурнаджийски лопати, които са на ниво гьобелсова пропаганда. Ако тези са патриоти какви са Ботев, Левски и много други. Кога те са се наричали патриоти -- тези се наричат, защото са безлични рупори на чужди интереси.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля,че един кабинет на патриотите ще е по-страшен от кабинета на един асистент по политикономика със съпътстващи го сервитьори,от кабинета на един цар фрашкан с юпита,от кабинета на един пожарникар с първия му човек физкултурник!!Изтърпяхме 27 години кабинети от кол и въже,че един кабинет на патриоти ли не можем изтърпя!!
4
4
 
5
 
! Отговори
ъ ? преди 7 години
Какви патриоти са тез ДС руски по.длоги бе ?
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно как няма нито ред за това че депутатите си гласуваха пак по 11 лв на глас субсидия за догодина. Това е в явно противоречие с волята на народа! После решиха че за наука нямало пари у нас! Това не е ли поради цензура Явно е време да почнем да се организираме.
2
1
 
15
 
! Отговори
костадин преди 7 години
на човек да му се отще да гледа телевизии непрекъснато излизат политолози на заплата кои при сорос или америка за българия страх ве че като доидат патриотите че наи напред ще погледнат за хората че ще защитат националните интереси и ще изкарат кои от каде е на ясла
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да не е медиум, че да знае какво са искали патриотите?Аз искам да стана служебен министр, дори и за 3 седмици. Поне малко да им разбърникам добре смазаната машина за крадене. Обаче не ми дават да припаря до властта.Познайте защо никой не е съгласен ПФ да състави правителство.И хич не съм фен на Валери Симеонов или Каракачанов.Каракачанов много се изложи, като защити оная продажница Поли Карастоянова.