Мигрантите – извън контрол! Нинова иска спешно заседание на НС

Не било време политиците да се заиграват с темата, опасно е
32
Мигрантите – извън контрол! Нинова иска спешно заседание на НС
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентът да се събере извънредно заради проблема с мигрантите и да се постигне национално съгласие между партиите по темата, поиска БСП.

Още по темата

Всички политически сили да спрат да се заиграват с тази тема, тя е от национален интерес, заяви соцлидерът Корнелия Нинова и призова за такива мерки, че "всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да не преминава границата на България".

Депутатите от БСП ще поставят въпроса за извънредната сбирка на народните избраници на заседанието на Председателския съвет утре сутрин, както и по време на блицконтрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца.

Според Нинова, ако се наложи заседанието дори трябва да закрито, но да се изслушат всички по темата.

Тя обяви, че има разминаване между отговора на Еврокомисията за отпусканите на България средства и този на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова в нашия парламент.

Соцлидерката се позова на документи, според които се установявали разминаване от 65 милиона евро. ЕК казва, че ще ни даде 101 млн., а Бъчварова говори за 166 млн., откаже ще дойде разликата, попита Нинова.

Тя обясни, че на заседанието на КСНС при президента миналата седмица темата с бежанците била бегло засегната и затова се налагало да бъде обсъдена в парламента.

"Да заровим партийните заигравания и да се обединим около няколко неща, които са важни", призова соцлидерът.

За нея този въпроси са спешното довършване на оградата по границата с Турция, изпращането на армията на браздата, отмяна на постановлението на правителството за разселване на бежанците, настъпателна позиция пред Европа за ревизия на Дъблинското споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно иска Нинова , но е крайно време да опъне юздите на Демократичната Държава , която върши глупост след групост .
15
3
 
1
 
! Отговори
Кой продаде България преди 7 години
Истината е: ГЕРБ продаде БГ за 180 милиона лева. От които БГ плаща 20 милиона лева за собственото си изчезване. 20 милиона за БАН и българските пенсионери няма, 20 милиона за българските деца - няма, 20 милиона за многодетни български майки - няма. 20 милиона за тежко болни деца от рак - няма, редки заболявания - няма. Но никой не ни е питал? В *** на световната история ГЕРБ ще бъдат записани, като партията продала собствената си държава и народ - за шепа жълтици.
14
2
 
18
 
! Отговори
някой преди 7 години
Не зная дали на троловете им се плаща, но очевидно не искат да пуснат власта, която спечелиха с медиен комфорт
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8"Нинова е руско кощтрамба, също като Йотова ..."---А-а, Илиянчето не е кощрамба, всичко си има в по-вече. (Ако знаеш какво е "кощтрамба, де. Ама се съмнявам. :):)
12
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Решетников и той ли е на това мнение? Леля *** допита ли се до него?
11
5
 
36
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Не правете коментари когато не познавате конституцията. Не забърквайте Радев в политическите битки кой е по-велик. До полагането на клетва пред НС, той е обикновен гражданин. Няма правомощия нито да участва в съставяне на правителство, нито да дава становища по национална сигурностГерб като са отговорни и мислят за държавата защо напуснаха - защото свършиха парите от ЕС и сега ще плащаме заемите 17милиарда само главница, а лихвите?
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСПту иска да отнеме бизнеса от Герб. Всички трябва да ядът!
9
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно ГЕРБ нищо не направиха по въпроса с бежанците. Да видим какво ще направят следващите. Истината е, че ГЕРБ изпуснаха положението с характерното за ГЕРБ още от 2009-та година нищоправене. Сега да се наваксат толкова пропиляни от ГЕРБ години ще е трудно, които и да са следващите.
8
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таз Нинова за нищо не става... пази боже... как може такива хора начело на партия ? камо ли на държава ? целият свят е полудял, начело сме ние с най-якият президент за всички времена ! тоз Радев толкова лъга по време на предизборният мандат, а сега никой нито му задава въпроси нито смее нещо да каже. Свършиха изборите каквото станало станало, то е като престъплението или грешката на човек, няма връщане назад ! Ама сега ще се върнем не просто назад, а чак до ....
7
3
 
20
 
! Отговори
Циник до професор преди 7 години
Даже няма да си направя труда - да ти обръщам внимание! ****ове валяло! Според Меркел Турция е готова за ЧЛЕН на ЕС!! Тази е по-голям Тро*л , и от теб! А ти си жалък ***!
6
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая *** трябва да я пуснат за малко в Алепо или поне Факултето, в краен случай на ол-инклузив в Шикер махала.
5
6
 
29
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Предателите от герб да искат аудиенция при сидеров и нфсб, да питат какво трябва да се прави. Който ги пусна да си ги вземе у тях
4
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е руско кощтрамба, също като Йотова и жената на Радев
3
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Има много елегантно решение - парите от ЕС за чартване на самолети...И ВСИЧКИ ДОШЛИ ОТ "СИГУРНА" СТРАНА - В СЛУЧАЯ ТУРЦИЯ, ИЛИ ГЪРЦИЯ - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! Нагли...нахални па*разити...претенции , и искания - никакви бежанци не са тези - социални използвачи и разпространители на зараза!
2
21
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
*** знае , че популизма напоследък дава резултат, но е пропуснала, че вървят крайнодесните популистки позиции. Или може би не. БСП не за пръв път заема десни позиции в най лошите им форми ( Например плоския данък).
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз знам за червените болшевики на ГЕРБ мило Надег-н Борисов е кадър на БКП. Г-жа Цачева и Плевнелиев - също. За кои червени говорите? Нима болшевишкото в ГЕРБ не си личи? Именно болшевиките ненавиждат народностите и границите. "Работникът не познава граница и държава" - и с това верою герберските болшевики унищожиха българската граница и напълниха държавата ни с ислямистки главорези от Джабхат Ал Шам и Фатех Халеб.