Край на залозите – правителство на РБ няма да има!

ГЕРБ, РБ и ПФ не успели да се разберат по няколко точки
Обновена: 20 дек 2016 15:03 | 20 дек 2016 13:53, Камелия Цветанова
116
Край на залозите – правителство на РБ няма да има!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Правителство с мандат на Реформаторския блок няма да има!

Утре реформаторите ще го върнат на президента Росен Плевнелиев и ще се върви към предсрочни избори, защото такава била нагласата на обществото.

Въпреки совалките през последните няколко дни се оказа, че има точки, по които не ГЕРБ, РБ и ПФ не са успели да се разберат и заради това кабинет в рамките на това Народно събрание няма да има.

Обратът беше изненадващ, след като вчера представители и на трите политически формации анонсираха, че напредват и в публичното пространство дори се завъртяха имената на потенциални премиери на евентуалното реформаторско правителство.

След продължили два часа преговори днес обаче шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов отсече: "Имаме определени различия, по които не можем да имаме консенсус и съобразявайки се с обществената нагласа за предстоящи избори не можем да направим правителство в рамките на 43-тото Народно събрание".

Той, както и представителите на реформатори и на патриотите, останали доволни от разговорите по време на много срещи, които проведоха, откакто Плевнелиев даде мандата за съставяне на кабинет на РБ.

Въпреки това се оказало, че няма как да се обединят около претенциите на всички.

Зам.-шефът на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски обясни, че по време на преговорите всеки бил застъпвал своите важни теми, по които държал да се постигне единство, но до "златното сечение" не се стигнало.

Реформаторите искали да се приеме антикорупционният закон, да се направи съдебна реформа, патриотите настоявали минималната пенсия да удари 300 лева, да се засили борбата с мигрантите и с престъпността, за реформа в енергетиката, но за ГЕРБ някои от исканията били невъзможни на този етап.

"За нас е очевидно, че в рамките на този парламент не можем да постигнем ефективно целите си, надяваме се в следващия парламент да има достатъчно допирни токи между РБ, ГЕРБ и ПФ, за да можем да продължим с реформите", призна Зеленогорски.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов допълни, че диалогът между доскорошните коалиционни партньори, които стояха зад кабинета на Бойко Борисов преди той да хвърли оставка, бил доста сериозен и колегиален и се надява на същото добро сътрудничество и след предстоящия вот.

"Бяха положени максимални усилия на преговорите, за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат, но показахме, че не сме страхливци и няма да работим срещу собствения си народ и срещу нагласата му за предсрочни избори", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Глас Народен преди 7 години
Те са се разбрали, ама са мишоци и са се уплашили, че ще ги свалим много бързо и след това ще са аут от политическата сценаalarmanews/?s=%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2
94
0
 
0
 
! Отговори
Katun преди 7 години
Sha stavami ravni...
93
1
 
1
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Кога най накрая ще има възмездие в тая страна и комунистите ще си платят за престъпленията,които извършиха срещу собствения си народ!?Хората,които трябваше да висят обесени по площадите след 89 година,днес си предават властта като щафета,27 години по-късно!В Румъния си платиха,в Унгария си платиха,в Чехия си платиха,тука не!Добре,че поне свобода да си изкажем мъката ни оставиха и най важно-отворени граници към един по-добър свят!
92
1
 
3
 
! Отговори
към българина преди 7 години
Гого е напълно прав ! и най-търпеливите вече не могат да траят и да гледат как нашата комунистическа България до 89 г. с едно салто на комунистите се превърна в капиталистическа "демократична " страна с 80 % беден и страдащ народ и малка част ненаситни акули с произход БКП.
91
5
 
5
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Нинова да отива при господарите си от Кремъл и да се допитва за министри,съветници и специалисти,че да е готова след като бабичките и дадат властта!Лошото е,че ни чака още едно лято в София пред парламента!
90
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
До ГОГО, по -кротко,ще се задавиш от злоба.
89
4
 
9
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
ГЕРБ и БСП са едно и също,потомствени ***!Бойко бил крадец,ми кво да кажем за другарката Нинова и аферите и в Булгартабак?
88
7
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Когато агенти от външното разузнаване на Русия ни издигат кандидатите за президент,не може да се мълчи!
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГОГОКориталов, направи си ново чейне, стига си фъфли за този Решетников! Не ти ли омръзна...
86
10
 
9
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Айде,другарите *** са в еуфория и най-накрая стигнаха до оргазъм!*** ще вземе властта и ще стане премиер.Че и президент си има -другаря Радев,назначен лично от Леонид Решетников.Чакат ни дълги години на комунизъм,какъвто си имаше и при Бойко,разбира се!Изхода е един-назапад от тая страна!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме на всеки километър, оттук до края на светааааа! Отново ще се върне БСП на власт и ще ме назначат директор на БКС-то или на хлебозавода в нашия град! Другарката Нинова ще размаже всички десни - Народен съд за виновниците за националната катастрофа, в която живеем сега! Ура другари да живее България!!!
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разгеле
83
1
 
31
 
! Отговори
барон мюнхаузен преди 7 години
Подържаха го , порадваха му се и го върнаха..
82
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко пак си промени настроението
81
2
 
37
 
! Отговори
Кметот на Симитли преди 7 години
Абе, ще има ли НОВО зеленчуково правителство, съставено от ТИКВИ, ПЪПЕШИ и ЧУКУНДУРИ, подобно на това в оставка на Тиквоний ВЕЛИКОЛЕПНИЙ??? През 2 часа чета абсолютно противоположни неща - вече се чудя аз ли не съм наред или ТИКВИТЕ не седят на един акъл!!!
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега глигана пак ще изпадне в остра нервна криза че не реже лентички.
79
0
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
До Анонимен 90Пич, май бъркаш президентски и парламентарни избори. Ще коментираме Март месец пак.---Тц, много рядко бъркам. "Титана"- Борисов, вече не съществува ... поне за мен. Това шикалкавене на ден по два пъти, не е характерно за мъж. Казваш - и изпълняваш- това се харесва, това печели! Другото е *уткова работа...
78
0
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Протакането вече стана...конфузно и на народа стана ясно,че вътре в Парламента,депутатите се боричкат да останат още ден два,или...три.Добутаха я до...коледната ваканция и като изядат коледните...***,да си фащат капите и бегом по...родните места,където народът е...петимен да им се...зарадва,да ги види и чуе,на...живо.
77
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До наблюдателПич, май бъркаш президентски и парламентарни избори. Ще коментираме Март месец пак.
76
3
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
До Анонимен 86Айде честит ви кабинет Борисов 3 Март месец :)--щеше, ако отдавна имаше служебен кабинет... след тия четворни, петорни превъртания, хич, ама хич не са ясни изборите... няма го вече ореало на Борисов, тц... падна ми в очите... преигра двойно и тройно!