За година: Командировъчните на депутатите гонят милион

Сумата за пътешествията надхвърля харчовете за ток, вода и парно
39
За година: Командировъчните на депутатите гонят милион
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

880 000 лева за командировки зад граница – толкова е платило Народното събрание за пътуванията на депутатите в чужбина през отиващата си година.

Данните са от официална справка, предоставена на Нова тв от парламента - по Закона за достъп до обществена информация.

Командировъчните разходи на депутатите в чужбина са на обща стойност 546 000 лева. За самолетни билети пък са платени 338 000 лева.

Изненадващо обаче общата сума за пътешествията надхвърля със съвсем малко харчовете на парламента за ток, вода и отопление. Те са стрували цели 685 000 лева.

Половин милион са платени за представителни разходи на парламентарните ръководители.

А автомобилите на Народното събрание са изминали до избирателните райони на депутатите и обратно впечатляващите 1 милион и 200 хиляди километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
31
 
! Отговори
Me преди 7 години
Лицемери ...
27
0
 
42
 
! Отговори
да преди 7 години
3 години чакам тези диваци да гласуват закона за минималните изисквания за раздаване на титли. Вместо да го фласуват тези лентяи - си напазаруваха титли и екскурзии с държавни пари и аз чакам от тези да решават за някаква справедливост в това общество. От умрял писмо.....
26
0
 
41
 
! Отговори
простаци преди 7 години
простаци! Какво направиха за дъжавата и за хората? Една бездънна яма са тези..наливаш, наливаш и нищо......Докато парите в тази държава се дават за нищо, а не за развитие или за нещо полезно- все бедни ще сме.
25
0
 
40
 
! Отговори
не ме учи преди 7 години
До Никола ЙотовВиж какво тези не вършат нищо, разбра ли, за да имат и 3000 лева бонус отгоре. Напазаруваха си научни титли, пък аз с високите научни показатели ще мизерствам. Хайде да не ме учиш. Докато такива ме управляват- все ще съм зле. Когато се научат, че заплатите им зависят от благоденствието на тези, които зависят от тях- тогава да ходят по ЕКСКУРЗИИ за държавна сметка. 3000 лева нищо не било, ама са държавни пари, един пенсионер ги взема за година. Мъдрец!
24
7
 
34
 
! Отговори
Никола Йотов преди 7 години
Това са по-малко от 5000 лв на човек,на година . Нищо не е . Нормален хотел, отговарящ на стандартите за депутат, в страна от ЕС е около 100 евро на нощ. 5 дена = 500 евро .5 по 35 евро командировачни (минимум по закон) = 175 евро - самолетен билет за 1ва класа ,в най-добрия случай 500-600 евро( надявам се не очаквате депутат ,който са избрали десетки хиляди души , да патува с автобус или втора класа) . Т.е една командировка е близо 3000 лв. Айде мислете малко преди да коментирате. *** статия
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие пращайте СМС-и за "Българската Коледа"...
22
0
 
40
 
! Отговори
извод преди 7 години
Ето къде отиват парите, дето трябва п принцип да отиват за социални дейсности, отиват за екскурзии на едни лентяи. Дето един закон още не могат да гласиват от 2013 за научните степени и звания. Явно всеки трябва да стане професор и да ВЗЕМЕ титла, та тогава да гласуват този закон. Много долни и прости! Научиха се от приватизацията на лесни пари и гледай какво става. Копаем вече надолу в социално отношение.
21
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като няма кой да ги контролира,ще харчат колкото си искат.
20
6
 
38
 
! Отговори
няма значение преди 7 години
Падат се по 3666лв средно на депутат за година. Не е чак толкова много. Фокусът пак се насочва към популистки глупости. Има къде по-големи пера, които се източват и никой нищо не казва!
19
1
 
48
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Депутатите изключително много работят за благото на българина!За неговия вишсок жизнен стандарт-420 лв минимална заплата къде има такава заплата в цяла Европа кажете ?
18
0
 
46
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Народна пара са похарчили, то ясно! *** какво полезно за народа и държавата си свършиха през годината? Най лесно е да се харчат готови пари, *** да са допринесли нещо полезно, м? Боготството на държавата и благосъстоянието на народа намаля/не се повиши!
17
0
 
54
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Хайде бе! Та те са ходили и до тоалетните с тези автомобили за период от няколко седмици! Бравус на тях! Да живеят народните ни избранници, на изчезващия от нищета и мигрирането на тоз народ, под тяхния гнет!
16
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом справката е по Закона за достъп до обществена информация, днесбегето можеше, напрмер, да даде анализ как са рапределени разходите за командировки по парламентарни групи. Представителите на коя партия са пътували най-често? Защото така, завоалирано, излиза, че всеки депутат е похарчил има-няма 200 лв на месец. А, дали всеки е бил командирован в чужбина?
15
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето за това са субсидиите за празни столове в народното събрание за покриване на ваканциите им които са двойно повече от тези не казвам на повечето а на всички работещи българи от чиито заплати се взема данък за техните субсидии ние сме така от векове не от сега ,сега е резултатът на това което се е превърнала Велика България един джоб който храни хрантутниците на България в един народ който е с робска психика и все още ги търпи
14
0
 
65
 
! Отговори
locust преди 7 години
Да им е честита новата 2017 . По=далечни дестинации и повече командировки. Да са ни живи и здрави. Там където идат там да си останат.
13
0
 
70
 
! Отговори
Даскал Андрешко преди 7 години
Въпросът е, какъв е крайният резултат от тези командировки?Ако умело са лобирали за България и са успели да договорят изгодни условия, при които правителството ни да сключи важни договори в интерес на България, тогава халал да са им тези пари!Но да не е било само "г/з път да види".
12
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевн_ьо, Плевн_ьо защо ти трябваше да даваш въпросите към КС. Колкото и да те обиждаха щеше да бъдеш запомнен с едно дело и то завинаги. Виждаш, че 240 скъпо излизат на държавата, тия сигурно само си проверяват дали са им превели пари, както и ти!
11
0
 
73
 
! Отговори
Циник преди 7 години
..мда...и после Българската коледа - "дайте да дадем"! Важното е НАРОДНИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ да маат субсидирани кюфтета по 20ст.бройката - да не загубят някой грам от сланината на двойните им гуши!
10
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид, че масово не знаят какъвто и да е друг език (за някои е съмнително, че и с българския се справят), какво вършат на тези командировки!? Или са по-скоро курандировки?
9
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нахалството и алчността им са безгранични.И това са средства не от милионите субсидии,които им даваме с гласа си,а държавни пари,т.е.нашите пари,които не стигат за заплати и пенсии,но за техните харчове-бол.