Споразумението: Министерствата – ясни, чакат се министрите

Различно мнение по жалоните на властта – аут от коалицията
Обновена: 27 апр 2017 13:51 | 27 апр 2017 13:23,
51
Споразумението: Министерствата – ясни, чакат се министрите
Снимка: БТА

ГЕРБ и Патриотите се споразумяха по структурата на бъдещото правителство. Това става ясно от текста на споразумението между двете формации, което по-рано днес бе скрепено с подписите на лидерите в новата коалиция. 

От документа стават ясни бъдещите министерства, но имената на бъдещите министри ще станат ясни с анекс, който предстои да се подпише до дни.

Още по темата

Ето структурата на "Борисов" 3: 

- министър-председател
- заместник министър-председател
- заместник министър-председател
- заместник министър-председател -
- заместник министър-председател 
- министър на финансите
- министър на вътрешните работи
- министър на регионалното развитие и благоустройството
- министър на труда и социалната политика
- министър на отбраната
- министър на външните работи
- министър на правосъдието
- министър на образованието, младежта и науката
- министър на здравеопазването
- министър на културата
- министър на околната среда и водите
- министър на земеделието и храните
- министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
- министър на икономиката
- министър на енергетиката
- министъл на туризма
- министър на физическото възпитание и спорта

В споразумението са уредени и начините на взимане на решения и водене на политики в рамките на коалицията.

Ако партиите в нея застъпят позиции, противоречащи на взетите решения по управленските приоритети, това ще се приема като основание за разтрогване на коалиционното споразумение между тях. В документа пише и че решенията за управлението на страната ще се взимат с консенус в новосъздадения Политически съвет. В него ще членуват лидерите на трите партии от Обединени патриоти и трима представители на ГЕРБ. 

Партньорите в коалицията нямат право да упражняват властта в подкрепа на противоречащи на взетите с консенсус решения, е записано още в споразумението. 

Промяната на позицията по взетите с консенсус решения може да се разглежда от всяка от страните като желание коалиционното споразумение да бъде разтрогнато, се конкретизира в документа. 

Споразумението дава възможност за различно мнение по управленските приоритети само в рамките на Политическия съвет на коалицията. Различни позиции по другите теми не са забранени, за тях са предвидени всички форми на търсене на консенсус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новия башибузук.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ад под небето.Това е новата коалиция.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще е министър на отбраната.Волен Сидеров ли.В последно време е много смирен.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах ти долен ВИНКЕЛ предател
37
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Гледам ,ще си имаме министър на отбраната,а министър на нападението кога,просто за баланс.
36
0
 
2
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Каквото и да говорим, това е избора на българския гласоподавател.Добър или за пореден път лош - времето ще покаже.Остава ни единственно Надеждата, че поредната политическа Коалиция, няма да се превърне в поредната политическа "Кло----а----ка"!
35
1
 
9
 
! Отговори
Новите башии преди 6 години
На снимката,Борисов-рекетьор,крадец на коли член на СИК,убиец на Чакъра и банков крадец -КТБ,това е една малка част от престъпната палитра на Борисов.Каракачанов-доносник от МВРо оплюл БГ и армията ни пред руска медия.Сидеров-лъжец дезертьор от военна служба,педофил и наркоман,по известен ,че вкара в парламента първия осъден за педофилия .Балевски -ченгел на ДС агентурата,укриващ данъци и ползващ незаконни трасета за кабелите на скат от Бургас до Влас,крадец на държавна пара
34
2
 
4
 
! Отговори
няма съмнение преди 6 години
Чакат ретроградния меркуриии тия ще ни управляват пак и ще чакате живот и просперитет
33
1
 
8
 
! Отговори
яко крадене преди 6 години
ще пада-газ,ток,вода,стоки,огради,лекарства и какво ли още не.....С нагласата за четири години...Ако стане така,не се знае до кога народа ще издържи и ще хване метлата...
32
3
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Местане,пак ли запя арията на клеветата?А се махай да не мърсиш форума.Същите приказки ги каза и тази сутрин по БТВ.Марш в анадола,предател мръсен.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много министерства, много разхищение.. не можаха ли да ги обединят малко..?
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете ги-все отбор "юнаци".И тия ще оправят държавата.Боже опази.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не сме имали по-неадекватен "президент" от ушанката радев - срам, СРАМ! Тоя льотчик кога ще уволни свръхдозата съветник Ив Христо Решетников и останалата червена гнила ***, дето за *** за зеле и слива не стават пискащите госпожички, не сме глухи, не сме слеяо! Радев - българопредател!
28
1
 
7
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Със стари КАЛИНКИ нов бардак не става. ( Народна поговорка). Тази КРАДЛИВА коалиция ще бъде "стабилна" и ще работи като прилеп, къртица и шаран ( по Стоян Михайловски). Очаквайте предстоящият ПРОВАЛ - няма да се забави много.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ЗАЩО ЦАЦАТА ДА И ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ ТА ТЕ СА СИ ДРУЖКИ ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАК СА СЕ ОПЛЕЛИ И БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ И КАКВА КРЪГОВА ОТБРАНА ИМА . ДО СЕГА ДА СЕ Е СЛУЧИЛО НА БОРИСОВ ДА МУ СЕ ЗАДАДЕ ВЪПРОС ЗА ПЕЕВСКИ ИЛИ ЦАЦАРОВ И ТОЙ ДА НЕ ГИ ЗАЩИТИ .....СЕГА ПЪК ИМАЛИ СМЕ РУМЪНСКИ МОДЕЛ ...ХА ,ХА ХА ...АКО ИМАШЕ ТАКЪВ ПЪРВО БАЦЕ ЩЕШЕ ДА Е В ЗАНДАНА !
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме свинетка пак за м-р на регионалното развитие,защото има още много за крадене.Странно защо Цацаров не и повдига обвинение за 50-те милиона лева,присвоени от нейния подопечен шеф на АПИ Лазаров,когото госпожата като една Раймонда Диен брани с гърдите си.А Борисов не само не смее да я пипне,а пак ще я назначи.Явно много са се овъртели в далаверите,затова са като бетон-Борисов,Павлова,Дончев,Горанов.Това са най-големите далавераджии,но КОЙ да им потърси сметка.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете тиранина! Ясно ли ви е?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ ПАК В ТИЯ........ДА МУ МИСЛИ НАРОДА ДАЛИ ИМА ОЩЕ ДУПКИ В КОЛАНА И ЩЕ ХВЪРЛИ ТОПА ДОКАТО ТИЯ СЕ НАКРАДАТ.....
23
0
 
12
 
! Отговори
Odisej преди 6 години
Борисов 3 е по-вреден за България от чума,холера и тиф в едно! То ядрена зима не би ни избивала толкова колкото крадливите комунисти герберасти,бесепари,седесари патридиоти всички еничари! Хора ползвайте правилните думи! Те не са политици! Те са еничари българоубийци!
22
0
 
19
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Започва ГРАНДИОЗНИЯ ПРОВАЛ на ШАЙКАТА ТИКВИТЕ 3! ПАТРИДИОТИТЕ се отминаха от ВСИЧКИТЕ си предизборни обещания ( доходите, данъците, необлагаемия минимум, пенсиите...) и ПРЕДАДОХА своите избиратели! Най-очевиден ще бъде ПРОВАЛЪТ на председателството на ЕС, защото ГРОБарските КАЛИНКИ не владеят чужди езици (Само УСТЕН ФРЕНСКИ). Господ да пази България до предсрочните избори наесен...