Безоблачни дни или бури в коалицията на ГЕРБ и ОП

Има ли пропукване в новосъздадената коалиция?
18 май 2017 10:07,
14

Скандалът с подалия оставка зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев отново отвори темата за евентуално пропукване в новата коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти. Около казуса в частност се заговори за лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов, тъй като Тенев беше избран от квотата на патриотите.

Темата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR коментираха бившият народен представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, адвокатът Николай Хаджигенов и председателят на Християндемократическата партия на България Ирина Абаджиева-Репуц.

Още по темата

"Оставката на този вицепремиер той трябваше отдавна да си я подаде по няколко основни причини. Едната от тях е порочната практика на създаване на правителство на тъмно. До последния момент никой не знаеше какъв ще бъде съставът на това правителство, все пак това са публични държавни длъжности", посочи Байрактаров.

Развоят на събитията от изборите досега пък показва, че мандатът на управляващата коалиция, или поне началото му, няма да е безоблачен, смята Ирина Абаджиева-Репуц.

"Това, което се вижда, показва, че отново ще станем свидетели на това каква е цената на компромисите и какво значи едно правителство, което е създадено от партньорството на противоречиви като платформа политически субекти. Моето очакване е, че това, което ще се случи с коалицията на Патриотичния фронт, ще сполети съдбата на Реформаторския блок", коментира тя.

А според юриста Николай Хаджигенов, каквото и да се случи, единствената алтернатива на политическото статукво у нас са гражданите.

"Изборите в момента не са решение, защото мултиплицираме едно и също нещо трийсет години. Може би трябва да направим някаква промяна на избирателната система", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАВЕНЕТО НА ОСТАВКАТА ПРАВИ БОРИСОВ СЪПРИЧАСТЕН КЪМ СКАНДАЛА.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква я свърши този случайно пападнал във властта ***. Един български държавник преди 70 години спаси хиляди евреи, а днес един неграмотен държавник срина граденото 70 години добро отношение към България от страна на еврейте. Единственото спасение от гнева на мощната еврейска общнист е до края на деня това недоразумение да е освободен и да му бъде иотнето българското граждансто. Недопустимо е държавник да бърка Бухенвалд с Дисниленд.
9
0
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Правителството ще се сгромоляса най малкото заради тази мутра Валери Симеонов.Останалата пасмина наречена политици няма нужда да се коментира.
8
0
 
12
 
! Отговори
TURK преди 6 години
СРАМ.....СРАМ.....СРАМ.....СРАМОТА Е ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ЕВРЕИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ.....ТЕЗИ СА ОТКРОВЕНИ ФАШИСТИ,КАКТО ГО КАЗА ПРЕДИ ДНИ КАРАДАЙЪ
7
0
 
15
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Време е за ОСТАВКАТА - много се забравихте дори. Всеки изминал ден на Шайката ТИКВИТЕ 3 е пагубен за Родината и надгражда КАТАСТРОФАЛНИЯ ПРОВАЛ на това "стабилно мнозинство". ОСТАВКА некадърници и КРАДЦИ!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте до ден два включване на еврейте в кузуса. И за съжаление май тръгнахме с висока скорост към нови избори.
5
0
 
17
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
ДОКАТО ТОЗИ ПОЛУГРАМОТЕН СЕЛЯНИН СИМЕОНОВ НЕ СЕ МАХНЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПОСЛЕДНОТО НЯМА БЪДЕЩЕ
4
1
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Коалицията е Пътник! Да живее "Нинова 1"
3
1
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Другарят Борисов да се готви за Тел Авив,на ,,килимчето,, ...
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов натискай ги тия така наречени патриоти защото както тръгна те ще те потопят 100 пъти по-бързо от така наречените реформатори. Усещаш ли сега интелектуалната разлика между едните и другите? И още днес махай Валери. Как може държавник да заяви , че си правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Все едно шоу на гробище. Махай този *** докато не са скочили вси еврей срещу теб. Ти знаеш колко са силни те. Знаеш и че през следващите часове ако този още е даржавник ще изригнат мощно.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че в името на общото крадене ще преодолеят всички различия.