Радев, Слави... Търси се нещо ново. Идва ли предсрочен вот?

Гласуваме емоционално, търсим новото статукво
Обновена: 17 юли 2017 09:11 | 17 юли 2017 09:00, Мария Захариева
56

9144 гледания   |  Още видео

Има търсене на нов политически проект срещу статуквото, което омръзва на хората. Явлението Радев трябва да се анализира много добре, не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви бившият депутат от ДПС Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Той обвърза успеха на Румен Радев на президентските избори с резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов и по думите му това създава предпоставки за нов политически проект.

"Явленията Костов, Царя, Борисов... При нас се гласува винаги емоционално, търсейки ново статукво", добави бившият зам.-председател на ДПС и отбеляза, че от изказа на президента ще зависи името на бъдещия министър-председател.

"Ако има явление, то не е личността Радев, колкото електоралната динамика в България, която е в особена фаза на деградация", каза от своя страна журналистът Георги Коритаров.

Запитан за нов проект около президента Радев той посочи: "Един бивш президент направи политически проект. Видяхме съдбата на АБВ. Има нужда от нов проект, но той не трябва да бъде граден около личности".

Георги Коритаров коментира още, че БСП е затворена в една черупка на изчерпаност. Каквито и вотове на недоверие да внасят, преди да се заредят с качествено ново съдържание, не могат да имат успех, категоричен бе той.

Осман Октай е убеден, че лидерът на "Воля" Веселин Марешки не е способен да предизвика предсрочни парламентарни избори.

"Изнервен е от събитията около него. Виждали сме политически еднодневки, които са попадали в такава ситуация", каза анализаторът и добави, че очаква веднага след европредседателството ни да има предсрочни избори, но причината за тях няма да бъде Марешки.

"НДК е корупционна афера. Постоянно се дискредитираме. Апелът ми е да не направим така, че да скандализираме това председателство с нашите вътрешни скандали", каза Октай.

"Не бива да се втурачваме в европредседателството и да го приравняваме на получаването на статут на пълноправен член на ЕС. Можем да излъчим приоритети, но едва ли можем да наложим решения", коментира Георги Коритаров.


56
Напиши коментар Коментари
52
6
 
2
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 4 дни
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
51
2
 
11
 
! Отговори
винаги истината преди 4 дни
не хвърляйте кал по РАДЕВ , простаци . С амо той е чист и неомърсен от политическите ви далавери и игрички . САМО ТОЙ И ЛЕВСКИ НИ ОСТАНАХА- ДА ТИ СЪХРАНИМ ОТ " ЗЛИ ХУЛИ И СТУДЕНИ РЕЧИ " ІІІІ
50
10
 
5
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 4 дни
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
TOYA RADEV NE GO PRIZNAVAM ZA NISHTO.

EDIN FATMAK I NISHTO POVECE.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Не бива да се втурачваме ...
---
Така е. Трябва да се втОрачваме.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Идва,идваааааа...
46
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 дни
Политиците усещат ,че зад няма народна енергия,всичко е кухо и изтъкано само от някаква материална изгода.Затова и умуват как да продължи грабежът без сътресения.Икономическите им протежета по места се превърнаха в обикновени робовладелци зад които вече няма нищо,затова се налагат и промени.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Финала за Суперкупата между Реал и Ман Юнайтед ще се играе в Скопие ! - а ние се смеем на македонците че били такива и онакива.
Чува се напоследък че и Албания е по-добре от нас ! - накъде сме тръгнали ние и къде ще стигнем вече не е ясно.
44
24
 
7
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 4 дни
Румен Радев (президента) е подготвен пилот на БОМБАРДИРОВАЧ, който да убива на чужда територия, млади хора, войници по заповед на ИЗПРЪЩЯЛИ ПОЛИТИЦИ!
43
1
 
7
 
! Отговори
бла бла преди 4 дни
те вече ни инсталираха магарешки - той нали е срещу сттуквото, ще бута кабинета)))))))):
42
11
 
24
 
! Отговори
Морски_ преди 4 дни
Не наричайте Президента Радев еднодневка. Погледнете се в огледалото и се засрамете, че се намирате в нечие студио, за да коментирате политическия живот в България. Вие и двамата сте лица на статуквото и нямате право да плюете !
41
31
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 4 дни
И Радефф и Трифчо са еднодневки, случайници, които след няколко години ще бъдат забравени без да са направили нищо съществено.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Велко Верин
ИМА ЛИБЪЛГАРИЯ? - Н Я М А !!!!
.

няма защото държавата вече е "частна", не е на народа.

а като не е на народа, какво искат частниците от народа - капиталистически взаимоотношения, стъпили на социалистическо отношение и задължение ?!
е нема и нема да има такъв филм! имаше при социализма, който обаче не ви даваше да крадете официално!
искахте частна държава - получихте я! ами грижете си се сами за нея!
39
1
 
18
 
! Отговори
240 на брой преди 4 дни
Избори ли? - бесилка директно!
38
2
 
13
 
! Отговори
Велко Верин преди 4 дни
До Ала-Бала

-няма робство!
-няма фашизъм
-няма комунизъм
-няма демокрация
ИМА ЛИБЪЛГАРИЯ? - Н Я М А !!!!
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Ала-Бала

Ще я свършат като Барека в глуха линия - евродепутати!
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама как не разбрахте че всички са едни и същи ! - и Бойко и Слави и Радев и Нинова и Костов и ДПС и синдикати и съд и прокуратура и бизнес и всички останали са производни на
БСП. Колко пъти се смениха колко пъти се въртяха и какво ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!
35
9
 
19
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 дни
Агентурата от ДС, вече не харесва и Цветанов - папконосецът от 7-отдел!
*** и бандите се чудявт как да премахната един светен човек - ген. Радев!
34
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До до 24

А какво очакваш да направи? Да вдигне пенсиите, заплатите или да направи границите на България на три морета? Какво от нещата който искаш президента може да направи?
33
13
 
3
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 4 дни
Да избираме най- после Ръдан и Ристю! И кат направят една коалиция с мен- ще се оправим!