Кои политици са финансирани от КТБ? БСП искат списък

Обществото има нужда от прозрачност, настоява Нинова
21 юли 2017 13:15,
35
Кои политици са финансирани от КТБ? БСП искат списък
Архив: Булфото

Да бъде оповестено кои политици са били финансирани от КТБ. За това настояват от БСП и изпращат писмо до специализираната прокуратура с молба да бъде представен списъкът.

Лидерката на левицата Корнелия Нинова цитира публичния документ на прокуратурата, в който се посочва, че има "финансиране на политици", както и "определени лица получават суми в брой по нареждане на самия обвиняем Василев - различни лица от политическия живот".

Още по темата

"КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, политически интереси, обвързаност, съмнения за престъпление и всичко това на гърба на народа. Смятаме, че с това разследване можем да сложим край на модела на прехода, както и на модела на правене на политика на прехода", мотивира се Нинова.

"Обществото има нужда от тази прозрачност и от пълната истина за КТБ", настоя тя.

Запитана какво ще стане, ако се окажат в този списък и политици от БСП, Нинова заяви, че по темата се отнасят принципно.

"Нямам никаква представа дали има колеги от БСП. Когато получим информация, тогава ще видите нашите коментари", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 26-27: Рано или късно този списък ще излезе, със сигурност преди изборите. Но и сега е ясно, че ГЕРБ е финансирана от КТБ и има за какво. По времето на двата мандата на Бойко в КТБ са наляти милиарди пари на държавни предприятия. Цветан Василев е ходил в Банкя за да се срещне с Бойко (и представете си, минал през гаража, за журналистите това беше най-важното), от първата стенограма се разбира, че управителя на БНБ по това време е приятел (с кого мислите, с Корнелия Нинова?) с Бойко, и т.н.
28
0
 
3
 
! Отговори
Страхил Генов Тошев преди 6 години
Какво ти разследване, Заблуда и отлагане. Бъдете сигурни, всичкото е пусто в празно само и само да се замаже и "успокои" общественото негодование, а мандата спокойно да тече. Трик на главния прокурор на ГЕРБ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
От ден на ден българските политици доказват факта на Алеко,че всички са маскари и трябва да ги пратим при бай Ставри...
26
0
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #14. Ти правиш целенасочена атака към една партия,я сега обърни листа и посочи другите крадци от твоята партия,такива като крадеца от НДК,този с многото апартаменти,този с многото окрадени магистрали,тази с многото санирани блокове на тройни цени,този оградата по границата от един ред,а писана два реда,този с хотелите по границата и т.н.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
факт ли е, че БСП се коалираха с ДПС ? факт е! Факт ли е, че БСП гласуваха Пеевски за шеф на ДАНС, факт е! а коментарите от рода на може би, кой на кой е бизнес партньор в кръчмата през хепи ауъра!
24
5
 
9
 
! Отговори
Корни Наглата! преди 6 години
На първо място е финансирана столетницата, но чрез подставени лица.Това го знаят и децата, Корнелийке, не се прави на наивна!
23
10
 
3
 
! Отговори
здравейте лузери преди 6 години
Лъжата отново дига пущилка за да видим, че е жива !Прочети си НК - Цацаров !!!!
22
9
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Днес е петък, вече минава 14:00 ч. а те занимават хората с глупости. Време е да си ходим и да се занимаваме със студена бира и хубави мезета.
21
16
 
3
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 6 години
К'ва корупция, к;ви 5 лева ве?!?! България е остров на стабилност. Виждате колко инфраструктура се построй тука за няма и 10 год. Вече и западните туристи предпочитат България пред Гърция и Турция. Имаме и годишен ръст от над 5%. Икономиката върви напреде, заплатите се увеличават и средната заплата тази година ще мине ХИЛЯДА ЛЕВА. Това при Орешарски и Станишев нямаше как да стане. Само ГЕРБ!!!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа ... Държавата ни си живее от скандал в скандал. Вече се питам , дали скандалите нямат за цел да прикриват нещо друго , случващо се на територията!?И къде се скри Батко - или може би пак пече тлъстото шкмебе в хотела на приятелчето си Златев без да плаща!?
19
2
 
9
 
! Отговори
Боянските сараи преди 6 години
Доган предложи Пеевски, а Цв. Василев спонсорира начинанието.
18
0
 
16
 
! Отговори
Що-годе запознат преди 6 години
Пак ще има предсрочни избори. Догодина през пролетта. А истината за КТБ няма да излезе наяве в близките 25-30 години. Защото излезе ли, преди това, ще има гражданска война. Работата е прекалено дебела дори за безграничното търпение на българина.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана с топлата връзка Пеевски-Цветанов-Горанов.И къде се криха Тиквата и ПР-ката му Бъчварова ?Защо не коментират корупционните схеми и кражбите около НДК.Може би защото Борша е личен лакей на тиквата и любовник на Бъчвата ?
16
2
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Отворко, кажи по времето на чие управление избуя явлението Пеевски, на кого е бизнес-партньор и кой го скри в момента както скри и старите си ортаци Братя Галеви.Ако не се сещаш ще ти дам жокер - тлъст крадлив еднокнижник от село Банкя.
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС ? БСП.... не виждам смисъл от други коментари! Липвсват доказателства за връзки КТБ с Пеевски, защо ли ?
14
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Всички,издръжката на престъпния ни политически ,,елит"е прекалено скъпа.затова периодично се прибягва до спестяванията в банките.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КТБ я ограбиха Борисов и Цветелина, с любезното съдействие на Дебелян, Доган и Цацаров и натопиха Цветан Василев.Това е истината и трябва да си сляп за да не я видиш.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата по време на първия и втория си мандат, съсредточи всички държавни пари в КТБ.И това ако не е схема, здраве му кажи. Не зная къде дреме прокуратурата.А може би дреме защото той лично си избра и назначи оня тлъст *** за Главен прокурор.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
11
1
 
11
 
! Отговори
И Тия предимно преди 6 години
Бушоните са на дръвника Пари и Активи продължават да се връткат!Нищо се Не връща отникъде!Така се получава,че Българите са със сметки по Африка и Азияотрочетата са по Лондон и Швейцария да се изучът а Имоти ,Яхти,Самолети и какво ли още Не по цял свят..... И се конкурират с Руските олигарси и Петролните Шейхове!Живота продължава!Водата е студена....Оградата е 4-ри редова,а НДК ще поотлежи,ще позаглъхне и ще Мине и То!Вива ла Бойко Вива Милиардери с по 3 000 000 под дюшеци из Бистрица
10
1
 
10
 
! Отговори
Бляд преди 6 години
До До 7БСП, ДПС (Пеевски (Доган)) и ББ са едно и също зло за България. Останалото са лакърдии...