Нинова зове: Борисов да иска вот на доверие от патриотите

БСП се хвали с изпълнени обещания, вини ГЕРБ за нестабилността
27
Нинова зове: Борисов да иска вот на доверие от патриотите
Снимка: архив Булфото

БСП се похвали със силен парламентарен сезон преди Народното събрание да приключи работа си за тази сесия.

Според червената шефка Корнелия Нинова най-важното за нейните депутати е било да представи алтернатива на управлението и тази цел е постигната.

"Българи, които сте ни подкрепили на изборите, каквото ви обещахме, го изпълняваме!", обърна се тя към своите избиратели.

В същото време разкритикува властта и отсече, че има проблеми и в коалицията.

Конкретен повод за това стана гласуването на двете кандидатури за зам.- председатели на Комисията за финансов надзор (КФН).

Само народните представители от ГЕРБ гласуваха "за", но със 110 "против" и 15 "въздържал се" предложението юристът Йордан Чомпалов и икономистът Румен Соколов да станат заместници на председателката на комисията Карина Караиванова.

Според Нинова това е първото сериозно пропукване между коалиционните партньори.

"Коалиционен партньор бламира предложение на правителството, като се добавят и вътрешнопартийните проблеми в ГЕРБ - "суджукгейт", битката на лобитата, разделението за НДК, това създава допълнителна нестабилност и може би е редно премиерът Бойко Борисов да поиска вот на доверие от коалиционния си партньор", коментира соцлидерката.

Иначе червените отчетоха, че са внесли 17 законопроекта през отиващата си парламентарна сесия, които били в съответствие с предизборните им обещания. Основно те са по социални въпроси, за правата на работниците, за хората в неравностойно положение, образованието.

"За БСП сесията беше наситена, активна, динамична",похвали се Нинова.

Заместникът й Крум Зарков допълни, че всеки един от законопроектите е придружен с оценка за въздействието и е изчислено откъде може да се финансират мерките.

"Още от септември ще започнем работа по изготвяне на алтернативен бюджет и ще се види, че пари има", закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо, по-тъпо, Гербер! Те го крадат, то мисли, че ще му купуват лимонада! Е, ще има еврофондове още 1-2 години и тогава ще ми ядете шушоните (или асфалта на Биби)! Само с крадене не става, но скоро ще го разберете.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бкпА деноминацията Костов я направи, нали? Едно към хиляда!!! Май си бил под масата по онова време!
21
1
 
0
 
! Отговори
хронология преди 6 години
Първо полицаите ревнаха за пари.Нищо,че само купоните им за храна били 120 лева месечно и новозавършил полицай вземал 900-950 лева.После работодателите поискаха да намалят заплатите и класовете за стаж.И в двата случая БСП ги подкрепи от което се вижда кой по чия *** скача!И когато правителството отсече,че минималната заплата ще е 460,а не 420 и класовете остават тогава всички избесняха.Ами никой не ви иска Виденовото управление ето това е истината!Не искаме БСП!
20
1
 
1
 
! Отговори
Препатил преди 6 години
По добре който и да е друг на власт,само не БСП.Като си спомня Лукановата и Виденовата зими,купоните за храна,режимът на тока празните магазини,заплатите от по 4 долара на месец,как спринтирах до другият край на града,за кисело мляко за детето и ме обзема неописуем ужас!Ако сега дойде БСП на власт Терминал 2 ще е най разумният изход!Разбира се по добре ще е да не дойде,защото вече съм на години а и от червените ме е ГНУС!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея комунаги вече се нарежат след камъка, циментовата торба и полицая..... Обаче се имат и за интересни, което е по-тъжното.
18
2
 
3
 
! Отговори
кпсс преди 6 години
До бкпТова вече се изтърка, дай нещо ново. Сега няма обезценяване, всичко бележи ръст.
17
1
 
3
 
! Отговори
лимасол преди 6 години
Може да не навява симпатии, но застане ли на власт нещо ми подсказва, че ще има гърч за една първа сега сила.
16
2
 
7
 
! Отговори
бкп преди 6 години
сАМО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЧЕРВЕНИТЕ ИМАШЕ ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА ЛЕВА,КУПОНИ И РЕЖИМ НА ТОКА!!
15
2
 
6
 
! Отговори
Стойчев преди 6 години
Тази жена за сетен път доказва,че за нищо сруго не я бива оавен да съботира и да иска вот на недоверие?! Пфу! Води отвратителна и долна политика - няма срама за две пари!!!
14
3
 
11
 
! Отговори
Фен на кУрнелия преди 6 години
Поздравлявам любимката си *** с новата песен на Азис и Ваня: "Ах май.муно мръс.на напрао ша та пръсна ......" !!!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па и тая нинова само суджука запомнила! Ам ония двете курвички от нфсб от симеонов партийката изльжи пенсионер, кьдето прекарвали имигранти през Бьлгарската граница тях що не ги казваш мари?
12
2
 
14
 
! Отговори
обикновен селяк преди 6 години
До 65На мен пък всички от БСП. Как може член на СДС,любимка и приватизатор на Караиван /Костов/ да стане партиен лидер на всичките тия леви-ци?! Явно тази партия е циклофренична на 100% и заради некой лев са готови да продадат и майка си и баща си...стига кяр да имат. Веднъж предател-цял живот предател ! Нищо чудно утре или вдругиден...след години макар да стане и от Хитлеровата партия,в това съм убеден,това говорят и фактите !
11
4
 
15
 
! Отговори
65 преди 6 години
Таз жена ми е най_трудна за разгадаване.Какво си мисли,какви ги крои,на кой по свирката играе?Но е много смешна
10
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно Корни ще стане премиер. Какво виене ще има от редиците на герберугите, какъв плач. Много се разграби и окраде, както и изнесе по чужбина. Като ги започне за тези наши пари, а се знае къде се изнасят и на кое име, ще има Нов народен съд. Ще видите как ще бяга герберската клика, как ще се крият по Южна Америка и треперят. Много ни ограбиха и натикаха в нищото. Всяко нещо има край. Той наближава.
9
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко я тресе критическата- да вземе да си почине!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами махнете се от НС и тия за 2 месеца ще се ос...........ерат !
7
13
 
15
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
TAЗИ Женица се меси навсякъде където не й е работата ! много си е повярвала а НЕ Е ФАКТОР в политиката нито у нас нито по света .....
6
14
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Нинова е по-добре да почне да си призовава електората, че 2 август е в началото на другата седмица ..... Да се подготвят ветераните на столетницата, и да поемат по познатата си и добре утъпкана клинична пътека, че това изкачване може да им е за последно .... !!!
5
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO KORNELIA SAMO TI SHTE OPRAVISH BALGARIA
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом народното събрание може да приключи работа,когато му скимне,аз се чудим и защо целокупният български народ не го направи?!Нека оставим наще родолюбиви бизнесмени сами да се потрудят...