ВМРО: България е готова да бъде президентска република

Партията се обяви за сериозни поправки в Конституцията
13 май 2021 15:00, Елка Василева
118
ВМРО: България е готова да бъде президентска република
Снимка: БГНЕС

ВМРО се обяви за президентска република. Това стана ясно след приключилото заседание на Изпълнителния комитет на партията.

Под каква форма ще се яви ВМРО на предсрочните избори все още категорично не е решено, но има няколко варианта.

Единият е партията да се яви самостоятелно, за което партията ВМРО отново е подготвена.

Още по темата
Вторият, който е по-предпочитан, е коалиция, определена от лидера Красимир Каракачанов като патриотично-консервативно обединение, което ще отстоява българските интереси.

Има няколко приоритета, които ВМРО очертава. Основният от тях е Конституцията и сериозни поправки в нея. ВМРО предлага засилване на правомощията на президентската институция, тъй като според Каракачанов страната ни е готова да бъде президентска република, предаде БНР.

И още - намаляване на броя на депутатите в Народното събрание според броя на населението.

Също така гражданите да имат право да отзовават народни представители, ако не са доволни от тях.

Финансова децентрализация на общините и засилване на регионалното самоуправление, което може да стане само чрез обединение на патриотичните формации.

Каракачанов предлага на колегите си от "Атака", "Воля" и НФСБ техните лидери да не участват в депутатските листи. Никой не трябва да напуска партията си, уточни лидерът на ВМРО, но при формулата, която той предлага, всички ще бъдат еднакво отдалечени и така ще покажат, че влизането в парламента не е на всяка цена и отново може да се постигне диалог в патриотичното пространство.

Отново беше ясно подчертано, че България няма да направи никакъв компромис по отношение на Република Северна Македония и всички партии, които припознават тези приоритети, могат да участват в евентуална бъдеща коалиция.

Каракачанов направи оценка на вече разпуснатия 45-и парламент, като той го определи като "възможно най-грозния парламент". Като част от партиите в него са се опитали единствено чрез поправките в изборното законодателство да си решат предстоящите проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
СРАМ!Сравно е доносникът на комунистическата,репресивна ДС да ни обяснява на нас-"простосмъртните",какво е правилно.Срам за избирателите на партия ВМРО с доносник начело !
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква президентска република - видя се, как с измама Кремъл ни инсталира задунайски губернатор!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бихте ли махнали от коментарите отчаяната молба на някоя очевидно зажъдняла за ласки млада депутатка?
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама вие власт на Шкембе войвода ли очаквахте?! След скандала с бомбичките и поливането с градинския маркуч на протестиращите от Ачо капетан бая ще има да се облизвате за власт. Добре че се събрахте с един изпаднал като вас несретник с голяма уста и дълъг език, та да влезете в НС...
79
0
 
1
 
! Отговори
добри хора преди 2 години
Каракачанов е позаслабнал, нека го вкараме отново в парламента.
78
1
 
8
 
! Отговори
Фурнаджийски лопати преди 2 години
В БГ не може да виреят националистически партий. Не за друго,просто порт фолиото им е изтъркано.А когато влязат във властта ,получават ,,амнезия ,какво са обещали. Пример Атака,после НФСБ с ВМРО,сега много големи националисти се пишат от Възраждане,но и там намирисва. Че Костадинов,се е развел фиктивно с жена си и после ,уж тя е купила луксозен имот,а той нов автомобил . Пак някакви далаверки се въртят там.
77
0
 
10
 
! Отговори
бумеранг преди 2 години
НЕ говори от името на България , доносник такъв !!!!!!!!
76
1
 
8
 
! Отговори
патрЕоти??? преди 2 години
Откога руските маши станаха патриоти? Повече им приляга да се нарекат продажници.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да и президент... шкембе довар)
74
2
 
7
 
! Отговори
76341 преди 2 години
Прибързано, лакейско и неточно. Не си правете илюзии, че ще заблудите някого. Не забравяйте, че Радев навсякъде е бил отличник, а теата на дисертацията му е "Стратегически проучвания". Бруталното ласкателство, ваш тадиционен инструмент, в случая е без мишена. Прицелът ви е лош, защото нямате достоверна информация за истинските намерения на Радев. Преценките ми са примитивни - въобразявате си, че Радев има вашия манталитет, вашето мислене и грешите. Нямате бъдеще.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патреото е сьс всеки които дьржи парите
72
0
 
13
 
! Отговори
Красе преди 2 години
"Отново беше ясно подчертано, че България няма да направи никакъв компромис по отношение на Република Северна Македония"Продава паспорти на македонците??? Цирк
71
2
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Тези стари К...и на бившата власт ПАТЕРИЦА на борчето мутра,се събраха! Защото решиха и видяха нагледно резултатите си от последните избори.И решиха да се" обединят"? Па белким Пак влезнат,и станат Пак " патерица" на ГЕРБ? И не напразно искат да не им гледат хората МУТРИТЕ. ПО АФИШИТЕ И ПЛАКАТИТЕ НА ГРУПИРОВКИТЕ И Много да се ОБЪРКАТ повече хора,та гласуват за тях НЕСЪЗНАТЕЛНО? ТЕЗИ ДОКАЗВАТ<ЧЕ СА НАГЛИ ПАРТИИ! ГЛЕДАЙ И ЧЕТИ ЗА КОГО ГЛАСУВАШ БЪЛГАРИНО! ТЕЗИ НЯМАТ РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА!
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо така ве патрЕоти, парламентарна република не е ли по добре ? :)) Издрънчахте тенджерите пред Тошко и оп, вече сме за Радев :))
69
0
 
4
 
! Отговори
американеца преди 2 години
ей пупулизма не винаги носи замаскирване на целите -беше у власта и доста негативи натрупа не искаше президентска република щот щеше да те разкарат
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО ако искаха президентска република като всички нормални държави като бяха във властта можеха да го направят ;) Сега като не са на власт да го искат е много лицемерно .
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква президентска република бе, тия нормални ли са?!? Да дойде един Боко за президент, айде мерси!
66
2
 
12
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
До 72Продава паспорти на македонците и ги праща в Германия.
65
2
 
16
 
! Отговори
6 преди 2 години
А нещо за пенсионерите?За инвестициите?За връщането на милионите млади българи в Родината?Това е патриотизъм , а не книжните "реформи"!
64
0
 
7
 
! Отговори
Не ме трий преди 2 години
3% на избори не е БГ. !!!