Нинова видя в проекта "Петков" дежавю със Слави в началото

Лозунгът "с десни средства, леви резултати" е неверен
21 сеп 2021 09:52, Елка Василева
142
Нинова видя в проекта "Петков" дежавю със Слави в началото
Кадър: БНТ

БСП са отворени за диалог и за търсене на решения, но ще изчакат да видят какво предлагат от новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция "БСП за България". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Нинова смята, че "Продължаваме промяната" много прилича на проекта на Слави в началото.

Още по темата

"Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много прилича на Слави в началото. Дежавю - пак беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, затова искаме да изчакаме", каза Нинова.

Тя призова да се конкретизират. "Нека да им мине романтичният период. Чакаме ги на терена на истинската политика".

Нинова е категорична, че дълбоката промяна на модела още не е започнала и корупцията няма да се пребори със смяна на хора, а със смяна на същината на модела.

Лидерът на БСП смята, че "Демократична България" малко избързват с предложението за коалиция с "Продължаваме промяната".

"Може би виждат щета от новия проект. Ако ИБГНИ не влязат в парламента, ако новият проект разцепи ДБ и може би бързат да се предложат - "вземете ни просто, за да влезем в парламента и да имаме места". Ние ще подходим по различен начин, отворени сме за диалог, за търсене на решения, но ще изчакаме да видим какво предлагат. Искаме да им видим програмата, идеите", каза Нинова.

БСП искат от тях отговор на конкретни въпроси - като какво ще правят с Република Северна Македония, с националния суверенитет, ще отстъпят ли пред това РС Македония да бъде приета в ЕС, ако не изпълнява договора с България, също така какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция.

Лидерът на БСП е скептична и към посланието на "Продължаваме промяната" - "с десни средства, леви резултати".

"Този лозунг е надпартиен, за нас е неверен, да не кажа по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологията на партиите би могъл да бъде и опасен. Размиването на идеологиите да няма ляво и дясно е риск. Още повече искам да видя практически как разбират това новите колеги," каза тя.

Нинова не се притеснява, че новият проект ще откъсне електорат от БСП.

"Оттук нататък е състезание между нас на терена на политиката и по-добрият да спечели", каза тя.

Смята, че за новия проект се е знаело предварително и че Петков и Василев са получили благословията на президента.

Нинова обаче заяви, че Националният съвет на БСП отдавна е взел решение да подкрепи на президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова. В момента си извършва процедура по техния устав и по Изборния кодекс. До 26-и трябва да протекат общинските конференции с номинации.

В БСП решенията не се взимат от един човек и от върха, а отдолу, през всички колективни органи и най-вече да се чуе гласа на симпатизантите на партии, каза Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-БСП-ДПС трябва да изчезнат и едва тогава ще имаме нормална държава.
123
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нинова!!! Ако продължавате да сте парцалена топка в краката на новите формации времето ви изтича. Три партии сте от едната страна на бариерата и след изборите най-доброто което може да направите е коалиция с ГЕРБ и ДПС , за да спасите България от тресавището в което е завлечена. Изявления от типа-разграждане на модела Борисов няма да ви докарат до никъде ,още повече че той нито ще е депутат ,нито премиер. Електоратите и на трите партии ще си отдъхнат с облекчение.Сега разум трябва,не плюене.
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има да ги чакате г-жо Нинова,не ви ли е ясно,че държавата в момента е в прегръдката на Со'рос.Целият цирк с държавния глава,с този проект,с овладяните медии има една цел и тя е да се затрие националната държава.Започват със системните партии,следва смяна на модела парламентарна република, Истанбулска конвенция, РСМ и ЕС.След САЩ чрез демократите,следват страните от ЕС.Овладяването от Со'рос е брутално и ако БСП и Герб не намерите сили да се обедините въпреки различията България ще загине!
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да плюете по Нинова, че да не пусна статията за кражбите на останалите, вкл. и герберите!
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са хората в парламента , държащи се по човешки и защитаващи интересите на населението и страната, БСП е една от тези партии и хора, които все още защитават интересите на страната и хората и са истински патриоти!
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, де да има още сега да ти дадат на теб цялата власт, да обгрижиш мъжката си рожба Рафаел с корейката кандидат снаха в Америка. И къща, и ранчо си купила на младите, с окрадените от българите пари. Комунистка си, но голям мерак рожбата ти да е в Америка.
118
2
 
3
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
117
1
 
5
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Нинова, скрий се някъде. Ако БСП смени Нинова с Янаки Стоилов може да разчита на по-широка подкрепа. БСП с Нинова нищо няма да постигне.
116
3
 
5
 
! Отговори
ха, ха преди 2 години
Нинова, когато се изкачваш нагоре към властта внимавай как се държиш с хората, защото не знаеш кого ще срещнеш на връщане. Ти се точно в тази ситуация, лошо ти се пише. Много хора имат да ти връщат. Ще си го получиш с лихвите.
115
2
 
7
 
! Отговори
Нинова в капан преди 2 години
Нинова, Радев те изпързаля. На предстоящите избори няма да имате и 20 депутата. Вие слепи ли сте, не виждате ли какво ви кроят.
114
6
 
8
 
! Отговори
Тролчо преди 2 години
БСП е май единствената нормална партия. Щом изгониха небългарина Станишев, тръгнаха срещу Истанбулската конвенция и са против влизането на РСМакедония в ЕС - може да им се даде някакво доверие.
113
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че юриЗДката от Крушовица бърка: къд-къде по-престижно е да застанеш зад двама харвардски възпитаници-икономисти, отколкото зад сценаристите на Сл.Трифонов. Мисля, че сценаристите са бълг.възпитаници; ББ и Гешев са кадри на ВМШ, а ББ е изкарал професионалния си стаж в СИК при Маргините. И.Костов, М.Радев, Г.Георгиев, Захариева, Кунева, Хр.И., Дариткова, М.Манолова, Нинова и т.н. политици , професорите Близнашки, Вълчев, Киров, също не са завършили в чужбина. Респект към хардвардците.
112
5
 
11
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Естествено че БСП ще се яви в коалиция,те едва събраха 14 процента от 17 партии,ако се явят сами надали ще имат и 10...
111
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако БСП излъчат свой кандидат за президент ще гласувам с две ръце и за БСП, за президента му, но сза Радев предателя, никога!
110
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нинова, не предавай БСП на Радев, не се унижавай, след като той те унижи! Ти му даде подкрепата си още преди месеци, а той забива нож в партията и краде хора от нея! Номинирайте нов кандидат за президент!
109
9
 
10
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Тая Нинова винаги ми е била противна но сега казва самата истина за итн и Славчо АХО ИХУ ПОСЛЕ ТИХО !!! Верно народа е много меко казано наивен и се лови на голи куки ! Сега е пусната въдицата на *** и Кокорчо...
108
8
 
10
 
! Отговори
Браво Корни преди 2 години
Корнела е истинска комунистка. Сутрин мрази другите. Вечер мрази себе си. По руски образец.
107
5
 
8
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
Внедрения седесарски агент в редиците на БСП с цел омаломощяване и ликвидиране конкуренцията на другите комунисти , най-сетне прозря ,че вече й е доста късно да се внедрява в друга партия ,щото стана ясна на всички ! Усеща ,че изтЪрва власт и парички , затова е тая злоба и нападки от госпожа-другарката !
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сашо - Така е когато си се фиксирал само да мразиш и да лъжеш без да мислиш какво следва. - ____ - Така е! Омразата и злобата водят до оглупяване на човека!
105
5
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Какво ще бъде различно в състава на следващият парламент? Сигурното е, че пак никоя партия няма да има самостоятелно мнозинство. Ще трябва да се събере мнозинство за правителство. А ако и формацията с Кирил Петков и Асен Василев се включи, този път може наистина да се сформира правителство със или без ИТН.