Асен Василев: Връщаме мандата неизпълнен на президента

117 депутати подкрепяли кабинета
Обновена: 8 юли 2022 16:19 | 8 юли 2022 16:10, Камелия Цветанова
174
Асен Василев: Връщаме мандата неизпълнен на президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи, че връща мандата за съставяне на правителство неизпълнен.

„Не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата, съдебната реформа, работата която имаме  да свършим като законодателна дейност, за да  се изпълни Плана за възстановяване и най-вече това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция и това, което се случва в последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати да започне да се обръща, държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях, а за подкупи на политическата класа“, каза той.

Още по темата

Подкрепата за кабинета е от 117 депутати.

„Надявам се при следващите избори допълнителните 4 депутати да се намерят, за да реализираме тези намерения“, призна Василев.  

Той добави, че коалицията на ПП, БСП и ДБ не може да очаква подкрепа от депутатите от ИТН.

„Първите 2 точки в програмата бяха Заканопроектът за КПКОНПИ да бъде приет и Бойко Рашков да я оглави, но те изобщо отказаха да влязат в комисия, нямаше заседание и законопроектът въобще няма да влезе в зала“, коментира той за ИТН.

„Айнщайн има една хубава мисъл „Да правиш едно и също нещо и да очакваш различни резултати е форма на лудост“, а  българският народ го е казал също „Само глупакът настъпва една и съща мотика два пъти“,  посочи още Василев относно разговори с ИТН.

"Аз мисля, че на всички стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите осем фирми, при които са отивали в последните 15 г.", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Хасан Банговасилев преди 1 година
Айде чупката и двамата мошеници! За 6 месеца направихте повече поразии, отколкото предните за 6 години
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамежливи са и не осмеляха да поиска от Герб, подкрепа от няколко депутата , е това си има и особеност , половин час ще трябваше да слушат прословутите реплики на Бойко Борисов и след като си ги каже ,накрая ще им каже че ще им даде 4 трима депутати.Но явно това ги плаши , не е лесно да слушаш половин час ,ръководителя на опозицията си.
146
0
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 1 година
2 години отидоха напразно..не народ а ***.....
145
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкайте мафията Кире и Асене! С вас сме
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото и Кокорчо и за *** не стават,абсолютни оли го френи
143
3
 
7
 
! Отговори
65297 преди 1 година
Американското посолство ще дърпа ушите на тия некадърни Юди !Чакаме нови спасители !!!
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко като Слави преди го направи Асен, иска подкрепа, а не казва за какво. Ни правителство предложиха, ни нищо. състоя ли се протеста в подкрепа на Киро и Асен, по тв не видях да го дават? Е, поне нов израз ще остане от тяхното управление - протест в подкрепа, пак е нещо. Като ги гледам и слушам тия двамцата, понякога се чудя големи идеалисти ли са или обиграни мошеници? Дето не знаят какво и как да правят е едно на ръка. Комсомолски ентусиазъм у тях някакъв има, а откъде?
141
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Хубава снимка Единия не знае каква декларация се подписва другия не знае с кого върти любов, а третия праща да изчистят така че всички да разберат колко може. Още обаче не са викали танковете щото май ги подариха на Македония за да бъде приета в ЕС. Обаче като разбраха че ще има двойна премия веднага се разделиха.
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега продажни кеелемеца,багажчето,куфарчетата и да ви няма!
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен==Нинова за нищо не ги е озаптавала! Тя е същата вмирисана стока като Кокорите! Лъже за всичко,демагогства,интриганства,върти дебелия си *** във всички посоки,които са удобни за далаверите и! Тя е отвратителна властолюбка,а за кокала и с дявола ортак ще стане! БСП нито е социална партия,нито е българска! Тя също се командва от "Козяк"! Не бъдете наивници и не им давайте доверието си,водят РОДИНАТА ни към пъкъла!!! Тази коалиция трябва да бъде изритана завинаги от властта!!!
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда не са събрали кандидати за министри.
137
1
 
13
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
До Чичо==Не е вярно,че Киро-Кокорите са спали през изминалите 6 месеца! През това време извършиха един куп зулуми срещу ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ни!!! Откраднаха едни девет милиарда за само девет дни и до този момент не са казали къде са! Назначиха де що имаха кифла,калинка,балдъза по върховете на властта срещу заплатки от по 14 хил.лв.,спряха умишлшно руския газ,цените галопират,вдигнаха ветото за макетета и предадоха БЪЛГАРИЯ,доведоха до скъсване на връзките с Русия! Загробиха Родината ни!!!
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То остава на всичко това, което направихте, да го изпълните мандата. Никога народът ни не бил така разделен помежду си и мразещ се взаимно. Това ви се е записало на небето, колкото и да сте безбожници. Ако имате още малко останала чест, за което изобщо не вярвам, завинаги трябва да се оттеглите от политиката.
135
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то беше ясно, не ставате за нищо
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умнокрасиви- каква я мислехте, а каква стана:)))))))))))))))))))))))) излязохте поредните ***
133
14
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Господин президент, Вие съвсем се побъркахте, бе. Правите така, че новите избори да са през септември. Давате ли си сметка какво значи това? Това означава предизборна кампания през юли и през август. Трябва да ви кажа, че дори скандинавските държави не провеждат своите предизборни кампании през юли и през август. Направете така, че изборите да са поне през октомври!
132
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаха тия са тотални некадърници и неможачи. Рундю май ще трябва да си прави нова партия. Тия не стават.
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що така бе? Протестите в подкрепа на правителството, дето викаха "оставка", не помогнаха ли?
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименВсъщност, добре , че беше БСП и Нинова, да ги озптява от време на време и усмирява, да не се оа.кат съвсем!
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖАЛКО, ЯВНО В ХАРВАРД НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е КВАНТОВ ПРЕХОД ПРЕЗ БАРИЕРАТА!!! КИРЧО ХАРВАРДА, АСЕНЧО И НИКОЛА МИНЧЕВ БЯХА ДЛЪЖНИ ДА ПРЕДЛОЖАТ ПРАВИТЕЛСТВО, А НЕ ДА БРОЯТ "ПОДКРЕПА" И ДА КЪРШАТ РЪЦЕ!!!