Рок ветераните Europe идват за концерт на 15 юни

Шведската банда ще забие в зала Фестивална
Обновена: 20 апр 2012 15:20 | 20 апр 2012 15:20,
34
Рок ветераните Europe идват за концерт на 15 юни
Europe ще гостуват за втори път у нас. Снимка: Most of Evil

Шведската група Europe ще изнесе концерт на 15 юни в зала "Фестивална" в София, по покана на Most of Evil. Началният час е 20.00.

Билетите тръгват в продажба от 23 април, понеделник, като първите 500 ще са на цена 45 лева, след което ще се продават за 50. Те могат да бъдат закупени в партньорската мрежа на Ивентим.

Предстоящията изява на бандата в столицата е част от турнето “Bag Of Bones Tour”, което е в подкрепа на едноименния албум. Той се очаква да бъде на пазара до броени дни, негов продуцент е едно от най-сериозните имена в бизнеса – Кевин Шърли, работил с Айрън Мейдън, Джо Бонамаса, Блек Стоун Чери и др.

Europe ще дойдат в България в състав Джоуи Темпест (вокал и китара), Джон Норъм (китара), Джон Ливън (бас), Мик Микели (кийборди) и Иън Хогланд (барабани).

Това ще е второто им гостуване у нас след като през 2007 година пяха пред 15 000 на фестивал в Ловеч.

Europe е една от най-популярните шведски хард рок групи. Големият им пробив идва с “The Final Countdown” от 1986 г. Албумът буквално за една нощ изстрелва бандата на върха на славата, а продажбите му достигат 6 милиона. Едноименната песен достига №1 в 26 държави, а хитовата балада „Carrie“ се нарежда на 3-то място в класацията „Billboard Hot 100“ в САЩ.

Групата се разпада през 1992 година, като фронтменът Джоуи Темпест и китаристите Джон Норъм и Кий Марсело издават солови  албуми, а останалите членове на групата участват в няколко различни проекта.

Събират се отново на 31 декември 1999г. само за едно участие, когато са поканени за новогодишен концерт по случай настъпването на 21-ви век,  заедно с други шведски групи.  Шоуто се състои на остров Шепсхолмен край Стокхолм и се превръща в изключително събитие, наблюдавано на живо от около 700 000 зрители при температура минус 15 градуса!

На 2 октомври 2003 г. е обявен официалният реюниън на Europe. След година бандата издава и новия си шести поред албум „Start from the Dark“ (2004). Следват още два албума  - „Secret Society“ (2006) и „Last Look at Eden“ (2009).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Europe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ICKO преди 11 години
20 МИЛИОНА ПРОДАДЕНА АЛБУМИ ГЛАВНО ОТ КОИТО СА АЛБУМИТЕ ОТ 80ТЕ КАК ДА НЕ СА ЛЕГЕНДИ *** ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА ГРУПАТА А САМО ПИШАТ ТАПОТИИ АМАН ОТ ТАКИВА НЕГРАМОТНИ ХОРА КОИТО СЕ ИМАТ ЗА ФЕНОВЕ ИЛИ ЗА ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ !!!!! :)))))
27
0
 
3
 
! Отговори
Joeyyy преди 11 години
Искам да напиша нещо като отговор на всичкитедребнави коментарчета за Юръп. Въпрос на личен избор е дали харесвате групата. И на мен не ми харесват Металика и Гънс (предпочитам Хелоуин и Бон Джови), но не мога да кажа, че не са велики групи. Заради Юръп започнах да слушам рок музика, за мен са най-големите. А в отговор на този, който каза "захаросан кич", ще му отговоря-приятелю, пусни си няколко парчета на Юръп, чуй китарните сола и тогава говори. Само това...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една велика група, която обаче изгря светкавично бързо и залезе по същия начин и въпреки това са велики.
25
0
 
3
 
! Отговори
metal fan преди 12 години
Europe са доказана класическа хард рок банда. През 80-те години създадоха няколко брилянтни албума, където наистина се откроява един супер мега хит, който повечето хора си мислят, че е единственият, но това е за непросветените в най-великата музика - рокът. В днешно време също правят хубави албуми, но времената са други...
24
1
 
2
 
! Отговори
аман от РОДНИ тъпац преди 12 години
ЮРЪП е една от групите дето почти всичките и песни са хитове --но понеже са от континентална ЕВРОПА си останаха малко подценени за мене.... а клипът с ЧИИЗБЪРГЕР ЧИИИЗ БЪРГЕР-ДЕТО ДЖОУИ ВЗЕ КЪТЧУПА КАТО МИКРОФОН;)))
23
1
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Юръп да имат една единствена песен???? WTF???? Това може да го каже само някой любител на чалгарските радиа, където знаят само Солджъра на Пърпъл, Хотел Калифорния на Игълс, Wind of change на Скорпиънс и Final countdown на Юръп и тук-таме някоя друга по-комерсиална песничка на Металика.
22
0
 
11
 
! Отговори
wrathchild преди 12 години
Юръп имат доста повече от "една" песен. Това, че не са ви известни други освен файнъла си е ваш проблем. Последният албум който изкараха бе доста добър, ще е интересно да се чуе и предстоящия особено след като зад пулта е неандерталеца. *** на цялото събитие, е че е в порутената зала "Фестивална", но пък какво да се прави като "красавицата му" е запазена на парцалесите на пионера.
21
0
 
10
 
! Отговори
death преди 12 години
БЪЛГАРИНО!СТИГА ПЛЮ ПО ХОРАТА ЮРЪП СА СИ ЮРЪП А НИЕ ИЛИ ПО ТОЧНО ВИЕ ДЕТО ПИШЕТЕ КОЙ КАКЪВ БИЛ И КАК СТАНАЛ МИЛИОНЕР СТЕ МНОГО АМА МНОГО ЗЛОБНИ И МАЙ И ЯКА ЧАЛГА НЕ СЛУШАТЕ.
20
0
 
20
 
! Отговори
до РРР преди 12 години
Слушаш яко твърда музика, колкото Europe са американци :-) Шведи са, ***!
19
33
 
1
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Юръп имат една единствена песен от '86-та година и това е... Станаха милионери с нея и се дръпнаха. Никакви "ветерани" не са! Слушам яко твъърда музика, ама за тези хамерикански глезльовци и без пари да ми дават билет, няма да отида... И не ги пишете "ветерани" ако обичате!!!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук са налазили някакви ***, дето слушат "звезди" известни на чалгаро-селяндурскатат *** в разстояниеето между Калотина и Капитан Андреево.За хората с по-широк музикален кръгозор ще има як купон на 15 юни, а ***... те просто ще гният в гюбрето!
17
1
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
umryal si ti - anonimen(sas komentar 21)
16
4
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
До Анонимен под мен. Ти явно си някакъв *** селянин.
15
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютно застаряла умряла банда, също като AC/DC и Metallica, тука само такива идват
14
3
 
13
 
! Отговори
Легендата преди 12 години
Prisoners in Paradise е една от любимите ми песни! Новата зала заета ли е по това време, че ще ги мъчат в онова комунистическо изчадие?
13
5
 
13
 
! Отговори
il3ncet0 преди 12 години
СТРАХОТНААААААА новина!!! Там съм. EUROPE къртят!!!!!
12
0
 
22
 
! Отговори
с.до 16 преди 12 години
Абе тия по парковете с китарите определено жулеха ракия и бягаха от училище и определено не слушаха Лепа Брена!Сръбския турбофолк имаше здрави позиции сред ***,тираджиите и ***!За оригинални сръбски касети душичките си даваха!И си останаха *** и ***!А повечето от бунтарите с китарите станаха хора!Не позволиха системата да ги смачка и си останаха с независимо и креативно мислене,което им помогна да успеят в живота!
11
4
 
21
 
! Отговори
с. преди 12 години
Europe са си класика!Останаха си една от емблематичните групи на 80-те!Доста красиви спомени имам!Мацките си ги тачеха,а от романтика кой бяга!:)За тях в никакъв случай не може да се каже,че са еднодневки!
10
2
 
18
 
! Отговори
от № 10 преди 12 години
Ако ще са шведи: Hammer Fall,Amon Amarth,Nocturnal Rites. Вие си слушайте Europe - въпрос на предпочитания. Важното е да не се слуша чалга,както беше през 80-те! Тогава гръцки,сръбски и тем подобни се слушаха по кварталните кръчми от пияниците,а сега от младежите и то МАСОВО!
9
11
 
2
 
! Отговори
Грую преди 12 години
#10, дрън дрън. Имат точно 4-5 *** песни и то късните години - малко на Бон Джоуви приличаха. Чуй им първите албуми - там са доста по-тежки. И все пак са различен стил от изброените ти.