Развод вади вещи на Rolling Stones на търг

Рони Ууд продава предмети свързани с историята на групата
26 сеп 2012 15:22,
1
Развод вади вещи на Rolling Stones на търг
Рони Ууд. Снимка: Reuters

Китаристът Рони Ууд и бившата му съпруга Джо Ууд продават на търг общата си колекция от произведения на изкуството и вещи, свързани с Rolling Stones.

Феновете ще имат иникална възможност да се сдобият с уникати, свързани с групата, "благодарение" на развода на китариста.

Двойката сложи край на 24-годишен брак.

Дарън Джулиън от аукционна къща "Джулиънс окшънс" заяви, че първоначалната оценка на колекцията е между 300 000 и 500 000 долара и че търгът ще се състои в Бевърли хилс на 27 октомври. Той отбеляза, че за пръв път се организира подобен търг с вещи на музикант от Rolling Stones.

65-годишният рокаджия и 57-годишната Джо, която е бивш модел, се разделиха през 2008 г. вследствие на неговата широко отразена от медиите връзка с рускинята Екатерина Иванова. Официално разводът стана факт през февруари миналата година.

Те са добри приятели и решиха, че е време да опростят нещата и да се разделят с някои от вещите си, поясни Джулиън.

Част от приходите от търга ще бъдат предоставени на фондацията "МюзиКеърс" на американската Национална звукозаписна академия. Тази фондация помага на музиканти, които имат проблеми поради финансови, медицински или други причини.

На търга ще бъдат предложени за продан сценични облекла от турнета, оцветени по поръчка китари "Фендер Стратокастър", както и нарисувани от Рони Ууд портрети на Кийт Ричардс, Ерик Клептън и Боб Дилън.

През април Рони Ууд бе въведен за втори път в Залата на славата на рокендрола заедно с други музиканти от "Фейсис", включително Род Стюарт и Кени Джоунс, припомня БТА.

Рони Ууд се присъедини КЪМ Rolling Stones през 1975 г., след като Мик Тейлър я напусна.

Желаещите ще наддават още за антики, мебели и произведения на изкуството от имението на Рони Ууд и Джо Ууд в Съри, Англия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Rolling StonesРони Ууд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
У-у-у преди 11 години
ВЕЛИКИ !!