Slash: Любов от първа струна

Отговорихме му с най-шумната публика, която някога е чувал
Обновена: 6 фев 2013 14:32 | 5 фев 2013 14:04, Петя Славова
23

Снимка: Никола Петрас

  Slash! Като продължение-мираж на концерта на Guns N Roses от лятото – сега удоволствието на българския рок фен е напълно завършено. Повече или по-малко обичан от Аксел Роуз, къдравият гений на китарата показа на цяла България, че след трийсет години на сцената томахавките отдавна са заровени и това, което остава и има значение, е само изключителният талант. И любовта на феновете.

Бившият китарист на Guns и Velvet Revolver излезе на сцената след подгряващите Alley Sin и заедно с настоящата си група The Conspirators и буквално наелектризира зала Фестивална в София. 47-годишният музикант се появи под прожекторите в чудесна форма и, разбира се, със задължителните си прилежащи аксесоари – огромен цилиндър, трудно побрал непослушните му къдрици, тъмни очила и много бижута. За миг на спря виртуозния танц на пръстите си върху струните на китарата и след почти два часа свирене изглеждаше толкова доволен и взривен, колкото и крещящата тълпа в краката му. Тази обмяна на флуиди и пълно сливане с публиката я умеят само най-великите, онези, които отдавна не работят за егото си, а само и единствено за удоволствието от музиката.

Гостуващ вокал на концерта беше Майлс Кенеди от Alter Bridge, което пък се оказа чудесна изненада за тези, които са се надявали да чуят не само соловите проекти на Slash. Във втората част на концерта бандата заби Sweet Child O'Мine, Paradise City, Welcome to the jungle и Nightrain, което впоследствие се оказа причина много от феновете да останат без глас. Но с незабравими спомени за цял живот. Безпогрешни импровизации, брилянтни сола, магията на Gibson в ръцете на Майстора с цилиндъра... Какво повече?

Като изключим ужасните студ, мрак, бетон и сивота в уж обновената зала Фестивална, българската публика наистина може да бъде горда – не от условията , в които посреща идолите си, а с умението си да заразява с неугасваща енергия дори най-големите. Случайно преминаваща публика нямаше – всички повече от три хиляди, дошли да се слеят с ритъма на рока, знаеха защо са там и дадоха всичко от себе си.

След два биса и разкъртващ финал Слаш написа на стената си във Facebook: София, бяхте брилянтни тази вечер. Благодаря за невероятната вечер във вашия град. Най-шумната публика, която някога съм чувал!

Събитието у нас беше част от европейското турне на музиканта, което представя новия му албум Аpocalyptic Love и ще премине през Румъния, Унгария, Чехия, Полша, Словения... Последната дата от турнето на Slash е през май, а мястото – Озфест в Токио.

Автор: Цвете Тюлева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Гербер - така е - тези мръсни комунистически *** никога не са си отивали - у нас трябва като в Чил при Големият Аугусто Пиночет - мачкай до 10 коляно !!! А Слаш е много добър китарист !
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е много ясно, то той е толкова стар, че не чува добре, а пък нашите крещят като невиждали..
13
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя па за пръв път го чувам
12
2
 
29
 
! Отговори
ZZ top преди 11 години
Ядосвайте се по форумите скотове ! Друго не умеете без това. Аз съм доволен от концерта. Хак да ви е :))))))
11
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма свършване простотията !Не ни стига нашата,ами ни залива и чуждата!
10
51
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами,да.НАШИТЕ МЛАДИ ИМ ДАЙ ЗРЕЛИЩА - АКО ЩЕ И КУЧЕШКИ ЛАЙ ДА БЪДЕ МУЗИКАТА НА ТАКИВА КАТО ТОЯ УРУНГЕЛ / а тя наистина е кучешка-нищо свестно,нищо нормално,само вой/,ПАК ЩЕ СКАЧАТ КАТО МАЙМУНИ . НИКАКВА КУЛТУРА, НЕГРАМОТНО ОБРАЗОВАНИЕ,ПРОСТОТИЯ ДО НЕБЕСАТА - ЕТО ТОВА СА НАШИТЕ МЛАДЕЖИ. ЖАЛКО-БЪЛГАРИЯ ОПУСНА СВОЯТА МЛАДЕЖ. СКАЧАЙТЕ,СКАЧАЙТЕ ПРОСТАЦИ - ВСИЧКО СЕ ТРУПА НА ГЪРБА ВИ. НАБЛИЖАВА ДЕНЯТ КОГАТО ЩЕ ПИТАТЕ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ.И КЪДЕ Е РАЯ.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То аз не знам за изпълнител, който след концерт да не каже или напише за публиката, че е била най-добрата, шумната, зрелищната и т.н... Все пак трябва албуми, тениски и значки да се продават. Това е принципът, иначе нямам нищо против Слаш, човекът има добра и заслужена кариера.
8
33
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ей затова не ходя на такива...концерти,защото трябва да...слушам пубера до мен,как се дере и вика в...екстаз.Тошо,Тошо,де си да...станеш и да...върнеш доброто старо време,където имаше вечерен час и пикльовците не ходеха по...концертите на родните...битълси.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бравос че оправихте цвета. Това е все едно да отидете на интервю с Митьо Пищова и да го наричате Кирчо Пищова :))))
6
1
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
А ти сбърка за "цвета"
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг, сбъркали сте цвета на револвера. VELVET REVOLVER e.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Black Revolver?!?!?! Добри ли са?
3
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно при такива събития си проличава колко сме комплексирани. Крещяли като ненормални, само и само да разбере света, че в Сф тълпата била най-шумна. Кой разбирал, не разбирал от тази музика - крещял. Произведено в Бг.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имената на всички групи сте написали на English, само Алтър Бридж сте написали на кирилица :D Смях, медия ли се наричате ?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв Black Revolver бе днес.бг, за смях ставате, ей ! Стегнете се малко