D2: Мнозинството българи се събуждат в "Черна сутрин"

Музикантите с най-новото им парче
7 мар 2013 15:02, Петя Славова
0
D2: Мнозинството българи се събуждат в "Черна сутрин"
Снимка: ICreative events

Кой се събужда в "Черна сутрин" ще разберем, като чуем най-новото парче на музикантите от D2. Те го подаряват на всички протестиращи, за да покажат солидарността си с тях. На живо може да го чуете на 15 март в София Лайв Клуб, когато ще е концертът на бандата.

Какво ви вдъхнови, за да напишете песента?

Парчето е част от предстоящия албум на D2. Написахме я преди две години. Текста измислихме преди една, а тези дни го довършихме с нашия приятел Александър Петров. „Вдъхнови“ не е най-точната дума. Ние сме потърпевши като всички нормални хора, и то не от вчера.

Какво мислите за случващото се по улиците на градовете ни - закъсняло или недорасло е негодуванието на хората?

Мислим, че е закъсняло. Не може да се говори за недорасло. Хората имат прекалено много и прекалено големи проблеми, за да се иска от тях едва ли не да проявят възпитание и добър вкус. Всеки, който обижда хората по този начин, е най-малкото циничен.

На какъв протест бихте излезли самите вие да свирите?

Не мислим че на някого му е до свирене в този момент. С тази песен  изразяваме нашата гледна точка. Това е нашият начин да кажем какво мислим.

Кой всъщност се събужда в "Черна сутрин"?

Огромното мнозинство от българите, това е сигурно.

В какво вярвате?

Бихме искали отново да повярваме, че думата справедливост не е просто едно нищо. Иначе вярваме в традиционните ценности.

В края на миналата година отбелязахте 10-ия си рожден ден. Това са малко години за един човешки живот, но и много за една група. Каква беше вашата равносметка?

Всъщност станахме на 12 години, скрихме две...Предстои ни представяне на нов албум, може би към края на тази година ще настане време за равносметка.

Какво се случва с музикалната рок сцена у нас?

В момента нищо особено, трябва да излязат албумите на добрите групи и тогава ще се разбере. Иначе нашето последно официално видео „Секс, лъжи и музика“ се радва на добър интерес в интернет с около 200 000 гледания за 2 месеца. Но музикалните телевизии не го въртят, било им тежко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари