"Аеросмит" забиват тази вечер на стадион "Локомотив"

Бандата идва у нас в оригиналния си състав
17 май 2014 08:51,
35
"Аеросмит" забиват тази вечер на стадион "Локомотив"
Снимка: архив, Reuters

Американската рок група "Аеросмит" ще има днес концерт за първи път у нас. За шоуто на стадион "Локомотив" в София групата пристига в оригиналния си състав, точно както при основаването си през 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър /вокали/, Джо Пери /китара/, Брад Уитфорд /китара/, Том Хамилтън /бас/ и Джоуи Крамър /барабани/.

Концертът е част от европейското турне на групата, като българската столица е първата спирка от него. Музикантите ще представят едни от най-великите си хитове, както и песни от последния им албум "Music From Another Dimension", който е първият студиен проект на групата от 11 години.

Във връзка с концерта Столична община ще предприеме специална организация на градския транспорт. Ще бъде удължено работното време на метрото по линия 2 - "Обеля" - "Лозенец", с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали. Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на всички зрители от стадиона до метростанции "Хан Кубрат" и "Мария Луиза". Автобусните линии, които преминават и спират в близост до стадиона, са 83, 86, 108, както и трамвайните линии 11 и 12.

Съвместно със Стоков базар "Илиянци" ще бъде осигурено удължено работно време и на платения паркинг на базара. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.

Концертът е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния район за европейска столица на културата. Билетите за него са на цени от 70 до 150 лв. и все още могат да бъдат закупени.

"Аеросмит" са една от най-великите рок банди. Хитовете им са познати на различни поколения, а видеоклиповете им, сред които "Cryin'" и "Crazy", ги превръщат във фаворити на MTV. Те имат и успешна кариера в Холивуд с изяви в популярни филми като "Светът на Уейн 2" и "Игра по ноти".

"Аеросмит" е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона техни записи.

Освен това те държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група. Бандата има 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия. Сред тях е номинация за "Оскар" за баладата "I Don't Want To Miss A Thing" от филма "Армагедон". През 2001 г. са приети в "Рокендрол Залата на Славата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Аеросмит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Who Cares преди 9 години
E, ne moga da te ucha da chetesh, ovnio! Pyk ne sym pisal za teb...
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Who CaresПиши на кирилица бе, чобанин!
22
3
 
0
 
! Отговори
Who Cares преди 9 години
Uspeha na tiia i podobni tiam "zabivachi" po sveta i u nas obiasniavam s izrazhdaneto na syvremeniia rok i s grozotata na syvremennata pop muzika, kakto ida se naricha. Za syzhalenie edinstvenite istinski melodii i tekstove se izpylniavat ot evoliuirali kyntri pevci. Vsichko drugo sie amerikyn chalga...
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За *** само мумии и огризки.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АероЦиганите ще забавляват плебса.
19
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Момче,с номер 27,не е нужно всички да знаят ,че си глупчо.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бандата идва в оригиналния си състав, само че бандата залезе отдавна
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са от най-големите!Стари ли са,млади ли са,няма значение,трябва да се видят!
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв Аеросмит, бе! Само Фреди Меркюри и Куин!Всички други са на светлинни години зад него и групата му !
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Истината до 8Ех големи мъжкари бе :) Аеросмит му идвали гей :)))))) Ти какво слушаш бе ?
14
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До IvoИзпратих Ви съобщение.
13
2
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
До БобиПривет, интересувам се от билета, пиши на Ivo_M_***russia.ru
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В рок и блуз музиката няма преходност за великите. Навсякъде пълнят стадиони. Дори 89 годишния BB King има концерти до есента. Ами Rolling Stones, The WHO...То това е философията на рока - да умреш на сцена. Е някои го направиха твърде рано. Само, че по тази земя където се въртят ориенталски гюбеци, философията е съвсем друга.
11
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Здравейте!Продавам билет за Зона 2 на тревата. Цената на билета е 70 лева. Спешно е !
10
3
 
12
 
! Отговори
Бургаски преди 9 години
Въпреки, че съм, определено, привърженик на това да имаме удоволствието да видим представители на модерния рок на Българска сцена, все пак ...Aerosmith са от онези легенди, които си заслужава да се видят поне веднъж у нас. Това не са скорпиън или металика, пичовете идват за първи път и представят една сцена, която за страната ни е определено алтернативна. Чувал съм не един път да ги наричат какви ли не заради външния им вид. А те се наистина велика банда - достойна за уважение.
9
1
 
12
 
! Отговори
иво калпазанов преди 9 години
До до 5Банда започнала от 70 -те и с времето станала все по добра.Апогеят си го достигат през 90-те .Албумът GET A GRIP няма една слаба песенВдъхновили и повлияли на група като GUNS N ROSES и други.Едни от последните от ГОЛЕМИТЕ
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще забиват на сцената с катетрите.... и дъжд ще плющи
7
2
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Е като да слушаш Металика не е като "свежарката" Азис предполагам.Няма скапани стилове има скапани изпълнители.
6
18
 
9
 
! Отговори
Истината до №8 преди 9 години
Не са "калпава банда", а са банда от наркомани слушана от наркомани. Сега вече пенсионери-наркомани. И малко на гей ми идват.
5
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който каже, че Аеросмит са калпава банда е чиста проба паталогичиен ***.