Dream Theater с тричасово шоу в София

Групата залага на нова сцена, декори и сет лист
11
Dream Theater с тричасово шоу в София
Снимка: СМЕ

Кралете на прогресив метъла Dream Theater обещават уникално изживяване на българската публика. Те ще гостуват у нас на 29 юли в столичната зала "Фестивална".

След успешни изяви в Северна Америка през тази пролет Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани) потеглиха на европейско турне. То е под надслов An Evening with Dream Theater и промотира последния им студиен албум, озаглавен просто Dream Theater.

Според музикалните специалисти последният албум е поредната перла в короната на бандата. Доказателство за това е и втората им номинация за „Грами“ в категорията за най-добро метъл изпълнение за сингъла „The Enemy Inside”.

Освен това наскоро Джон Петручи и компания получиха четири номинации за Progressive Music Awards - за най-добър албум, най-добра група, най-добър дизайн на обложка, най-добро концертно изпълнение за An Evening with Dream Theater. Наградите ще бъдат връчени на 11 септември в Лондон.

"С това турне целта ни е да накараме почитателите да се потопят в нашия свят още с влизането си в залата. Надяваме се, че ще се получи една наситена с емоции вечер както на музикално, така и на визуално ниво и поради тази причина сме приготвили доста интересни неща. На това турне ще представим някои песни, които никога досега не сме изпълнявали пред публика, както и парчета от последния ни албум Dream Theater. Няма да пропуснем и класиките от творчеството ни – специално заради хардкор феновете ни, заяви Петручи.

Той допълни, че турнето е уникално за групата, защото няма да има подгряващи изпълнители и на сцената ще са само петимата музиканти.

"Целта ни е да накараме хората да си прекарат наистина добре, да станат част от нашия свят за три часа. За радост на нашите фенове те не са просто пасивни посетители на концерти, а наистина много се забавляват и пеят заедно с нас. За нас това е перфектната публика, пред която да свирим. Затова и ще им дадем едно разтърсващо шоу. Специално за това турне феновете ги очакват няколко специални изненади: нова сцена, съвсем нова визия и декори, както и обновен сет лист”, допълва китаристът.

Билетите за концерта на Dream Theater на цени от 60 до 80 лв могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Фенка преди 9 години
Анонимчето е поредния плювач, оставете го. Явно му е много сложна тази музика. А за залата - да, истински кошмар! Но пък чалгаджиите пеят пред Невски на площада. СМЕ - излагате се като кифладжии!
8
1
 
6
 
! Отговори
тоник преди 9 години
Трябва да им се пише на Дрийм Тиатър, че залата е мнооог зле и да предоговорят друга.
7
1
 
9
 
! Отговори
Томов преди 9 години
Ще изпукаме от жега в тая *** и е почти сигурно, че нищо няма да чуем. Фънки, не наяде ли се бре!Защо не преместите концерта в актовата зала на основното училище в с.Медковец за по-евтино?
6
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има много по-добри прог-метъл групи от тези. А вокалистчето не може да пее.
5
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Съгласявам се с всички коментирали дотук - Dream Theater са великани и навирането им в тая тенекия "Фестивална" е престъпление!
4
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Защо не е в Армеец, а в скапаната фестивална, в която освен че няма акустика, няма и свястна вентилация и хората ще се задушават като риби на сухо в най-голямата лятна жега.
3
1
 
14
 
! Отговори
edin преди 9 години
Много жалко за тази група, известна с невероятното майсторство на всеки един член от нея, както и с добрия и прецизен звук, да бъдат навряни в тая зле звучаща зала! ...
2
1
 
9
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Дано и Rush да дойдат някога. И повече друго не ми трябва.
1
1
 
10
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Да са живи и здрави. Абсолютни машини. Много големи.