Pink Floyd се завърнаха като №1 след 19 години

Прощалният им албум се харчи като топъл хляб
17 ное 2014 12:25, Александър Попов
2
Pink Floyd се завърнаха като №1 след 19 години
Албумът е посветен на Рик Райт, последният вдясно. Снимка: Reuters, архив

Легендарните рокаджии Pink Floyd оглавиха британската класация за албуми за пръв път от 1995 г., предаде Ройтерс. От новия албум "The Endless River", който ще бъде прощален за групата, през изминалата седмица са продадени 139 000 копия.

Албумът, записан в памет на починалия през 2008 г. пианист на групата Рик Райт, е шестият проект на групата, оглавил британския албумен чарт, и първият на върха след "Pulse" през 1995 г., припомня БТА.

Второ място в класацията за албуми заемат американЦИТЕ ОТ Foo Fighters с новото им заглавие "Sonic Highways". Първенецът от миналата седмица, младият британски певец и автор на песни Ед Шийран, е на трета позиция с албума си "X".

Челната петица в класацията допълват Сам Смит с "In The Lonely Hour" и Queen със сборния албум "Queen Forever".

В класацията за сингли първо място заема благотворителната кавър версия на хита "Wake Me Up" на шведския диджей Авичи, записана от Гарет Малоун и хор от звезди в подкрепа на организацията "Деца в нужда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Pink Floyd
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Pink Floyd, Yes, Gentle Giant, Jethro Tull, Rush, Saga, Genesis, ELP, UK, Kansas - великани, които не скоро, а никога повече няма да се родят. Но пък музиката им ще бъде вечна.