"Фактор" с нов албум след 10-годишна пауза

Групата с концерт на 14 януари
1
"Фактор" с нов албум след 10-годишна пауза
Весо Кокала. Снимка: Булфото

Десет години след последния им самостоятелен концерт в НДК през 2004 година, музикантите от рок група "Фактор" отново се събират. Те ще изнесат концерт на 14 януари в столичния клуб Mixtape 5.

На него, освен хитовете на групата „Високото момиче“, „Приятели“, „Главната улица“, „Самотният“ и още евъргрийни, с които ги помнят родните меломани, рокаджиите ще представят и шест песни от новия албум, над който работят в момента.

Поводът за събирането на групата беше концертът, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио. Тогава специално за този празник от САЩ, където живеят, пристигнаха фронтменът Огнян Цолов и барабанистът Йордан Стаменков.

Огнян Цолов удължи престоя си у нас и на 14 януари ще излезе на сцената пред почитателите на групата.

И новите парчета са в характерния за "Фактор" стил и звук, музиката отново е предимно на басиста Веселин Тодоров - Весо Кокала.

"Артистите, музикантите, имаме задачата и отговорността да кажем нещо на хората, никога не сме си позволявали да пеем безсмислици. Много хора споделят, че са израснали с музиката ни и тя им е повлияла, това е изключително приятно", заяви Цолов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Фактор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мхм мноо интересно