Купиха първия запис на Елвис за 300 000 долара

Той е направен в студио през 1953 г.
Обновена: 9 яну 2015 10:16 | 9 яну 2015 10:15, Александър Попов
1
Купиха първия запис на Елвис за 300 000 долара
Снимка: Reuters

Ацетатна грамофонна плоча с първият музикален запис на Краля на рокендрола Елвис Пресли - баладата "My Happiness", беше продадена на търг за 300 000 щатски долара, съобщи Асошиейтед прес.

Купувачът е пожелал да остане анонимен. Той е наддавал по интернет в търга на "Грейсланд окшънс" в деня на 80-годишнината от рождението на Елвис Пресли. Началната цена е била 50 000 долара. Продажната цена включва и премията от 25 процента за тръжната къща.

Записът е направен през юни 1953 г. Тогава 18-годишният Елвис се появил в звукозаписното студио "Сън" в Мемфис, щата Тенеси. Той платил 4 долара и записал на плоча две песни - "My Happiness" и "That's When Tour Hеartaches Begin". Счита се, че юношата е искала да подари сингъла на своята майка. Но у дома те нямали грамофон и Пресли отишъл да чуе плочата у своя приятел Ед Лийк. Тя там си и останала, а майка му така и не си получила подаръка.

На търг я предложиха наследниците на Лийк.

На търга за 80-годишнината на Елвис Пресли беше продадено и копие от първия му хит "That's All Right" за 26 000 долара, съобщи ДПА. Перце за китара на Краля на рока бе продадено за 2500 долара, а златен пръстен с неговите инициали и диамантен ключ сол, който подарил на Сами Дейвис младши, бе продаден за 26 000 долара.

Почти четири десетилетия след смъртта си Елвис остава един от изпълнителите с най-големи продажби на всички времена. От албумите му са продадени 134,5 милиона. Преди него са само "Бийтълс" със 178 милиона продадени албума.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Елвис Пресли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Кралят умира само на 42 през 1977,но продължава да е в сърцата на милионите си почитатели и в новия век,защото е бил...истински.Раздавал се е напълно приживе,но е искал да има за всички по късче.Това го е накарало да взема...стимуланти за да бъде винаги на ниво,но животът на обороти го прави...развалина и рухва.Остават само незабравимите му балади и филмови образи.Кралят умря,да живее...кралят.