Unisonic и HammerFall идват на Каварна рок

Германците с първо гостуване у нас
10 фев 2015 12:25, Александър Попов
2
Unisonic и HammerFall идват на Каварна рок
Unisonic. Снимка: Каварна рок

След като миналата седмица организаторите на рок фестивала в Каварна обявиха UFO и Candlemass, днес стана ясно, че към тях се включват и Unisonic, за които това също ще е първо посещение на България, и HammerFall, които публиката у нас вече познава.

Очаква се скоро да бъде оповестен целият списък за банди за юбилейното десето издание на феста.

Шведската банда HammerFall е създадена през 1993 година от Оскар Дроняк. През 1997-а групата издава албума Glory to the Brave в Япония и САЩ и с него продават над 100 000 копия, както и получават номинация Грами в Швеция. През 2001 бандата започва работа с продуцента Майкъл Вагенер, работил с групи като Accept, Alice Cooper и Ozzy Osbourne, с него те издават Renegade.

През 2006-а пък издават шестия си студиен албум Threshold, който моментално застава на първо място в класациите в Швеция. Последният албум е от миналата година - (r)Evolution, който също дебютира под номер едно в Швеция.

Германците от Unisonic имат по-кратка биография. Бандата е основана през 2009-а от бившия певец на Helloween – Майкъл Киске, заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. По-късно към тях се присъединява и Манди Мейър от Gotthard. През 2011 към групата се включва и лидерът на Gamma Ray и съосновател на Helloween, Кай Хенсън. През 2012-а издават първото си EP Ignition, последвано от първия им студио албум Unisonic през същата година. Вторият им албум Light of Dawn се повявява през 2014-а.

До края на месец май билетите за фестивала са на цени 90 лева, а от 1 до 21 юни - 100 лева. В седмицата на Каварна рок пропуските ще струват 110 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: HammerfallКаварна рокUnisonic
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кай Хансен се казва лидерът на Gamma Ray,Хенсън бяха едни пубери-еднодневки...