Висш полицай от Кавказ застрелян в Москва

Издирват се трима за убийството на Елджаркиев
3 ное 2019 07:12, Елка Василева
15
Висш полицай от Кавказ застрелян в Москва
Снимка: архив, Булфото

Шефът на центъра за противодействие срещу екстремизма в руската кавказка република Ингушетия Ибрагим Елджаркиев е застрелян в Москва. Това съобщи за ТАСС източник от спешните служби, предаде агенцията.

Около 18.30 ч. вчера е започнала стрелба на ул. "Академик Анохин" в западен район на руската столица. Ранени са били двама души, като впоследствие те са починали.

По данни на източник от органите на реда атентат срещу Елджаркиев имало и през януари т. г. Когато висшият служител от структурата на федералното вътрешно министерство се връщал от Чечения в съседна Ингушетия, колата му била обстреляна с автомати. Трима полицаи, пътували с него, били тежко ранени, но той самият не пострадал.

По-късно стана известно, че полицията издирва трима мъже във връзка с убийството на Ибрахим Елджаркиев.

Елджаркиев и брат му са били застреляни най-малко с 10 изстрела, вероятно с пистолет "Глок". Стрелецът и съучастниците му са избягали с лека кола, която по-късно бе открита изоставена край метростанция. Според източник от правоохранителните органи Елджаркиев е бил в Москва по лични въпроси, а не в служебна командировка. Приоритетната версия за убийството е свързана с професионалната му дейност, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Заслужил си го е. Тия чеченци са супер мафиоти, а чиновниците супер подкупни.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравос!Почвайте сега и по-низшите!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До зукерборгСравнението с "държава Русе" не е коректно. Общото понятие Кавказ или по-точно Северен Кавказ включва териториите на 9 субекта на Руската Федерация на площ колкото 5 Българии.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много корупция е в полицията...Милиарди намират при шефовете на разни висши полицейски структури..Преди време са арестували депутат от Кавказ,по бърза процедура премахват имунитет-пак за пари и убийствата.Та този "депутат" при ареста викаше,че му трябва преводач,понеже не говори руски..а е депутат бил в Руска Дума.Пълен хаос,всичко са научили от соца,няма оправия.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шорошоидите са виновни.
2
9
 
21
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Аз кво говоря че русия себе си не може да опази.Чуваши буриати грузинци арменци кавказци ингушети чеченци кабарфино балкарци татари узбеки казахстанци украинци и тн.Пълен мишмаш.Там има повече мюсулмани отколкото в Турция.Рускините все към турци и араби ги влече.От тия не чакам нищо.
1
3
 
7
 
! Отговори
зукерборг преди 4 години
До 1Къде видя, че се споменава "държава Кавказ"? Или като пишат "стана нещо в Русе" и ти пак казваш, че не знаеш такава държава Русе?