Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални

Тя ще подкрепи замяната на неговото условно наказание
1 фев 2021 10:00, Елка Василева
69
Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за измама да бъде заменена с ефективна. Това съобщи днес пресслужбата на главната прокуратура, цитирана от ТАСС.

Според Федералната служба за изпълнение на наказанията Навални е нарушил многократно миналата година мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на своето лечение в Германия по повод предполагаемо отравяне през август не се е явил за регистрация нито веднъж. В резултат надзорният орган е поискал от съда промяна на наказанието.

Още по темата

Това е обичайна практика, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по затворите. Само през 2019 г. руски съдилища са променили на ефективни условните присъди на над 15 000 души, посочил той.

През декември 2014 г. московски съд осъди Алексей Навални за измами спрямо фирмите "Ив Роше" и "Многопрофилна процесингова компания" на три години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, който впоследствие бе продължен поради закононарушения от страна на осъдения, припомня ТАСС.

Вчера на много места в Русия отново имаше протести с искане за освобождаване на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 3 години
Явно прокуратурата и съдът на Русия са противозаконно зависима от диктаторския режим на Путин щом преследва жертвите на техните похищения опити за убийство и убийства и бони по тяхна вина и с тяхно съучастие и прикритие защото вместо да разследва и осъди опитите за убийство на Навални, набеждаването с измама в престъпления и убийствата на други конкуренти за властта като него, тази диктатура и репресивна система неморално глобява затваря ограбва и убива народа си и погазва човешките им права
55
3
 
5
 
! Отговори
Надзирател преди 3 години
Единствената разлика между руския ГуЛаг и американския Гуантанамо Бей е че в единмия държат руски врагове на власта а в другия американски . Приликите са много повече . И на двете места като влезеш може и да не излезеш. И на двете места те счупват от бой , ей тъй на за развлечение на надзирателите , и на двете места хранят , колкото да не умре от глад затворника ....п.с. Упс , имапо още една разлика . Руския бил нечовешки и диктаторски лагер на смърта , докато американския бил демократичен.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците защо преследват АСАНДЖ ? Къде е разликата? Всяка власт се бори с зъби и нокти за оцеляване.
53
2
 
7
 
! Отговори
Ефект преди 3 години
Соросята разхрюкались везде!(Малко но нас вече могат да ме разберат - ама си е така :) )
52
1
 
7
 
! Отговори
за 10 години- може преди 3 години
"силите за сигурност задържаха над 5000 души."Ако пропорцинално умножим цифрите, то в България на протест срещу мутрите са били излезли над 10 000 000!Еха!
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквото си е дробил - това ще сърба!Ако беше в люлката на демолкрациите -УСА вече да е във затвора.
50
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Анонимен Объркал си нулите. Навални няма как да събере толкова симпатизанти, даже ако организира всекидневни протести през следващите 5 години.
49
2
 
10
 
! Отговори
Демокрация за всички преди 3 години
Защо нашите партньори от сащ са си избрали криминално проявн тип за резидент и проводник на "евро-атлантическите ценнсти" в Русия ?
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асандж наруши гаранцията без да е осъден и за това го тикнаха 1 година ефективно в затвора. А Навално е с условна присъда и нарушава гаранцията защото се мисли за много велик и че ще му се размине. Ами няма да му се размине - закона си е закон. И на запад и на изток. Как да вярваш на някой че се бори срещу беззаконоето като той също не спазва закона?
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си представете колко му плащат на Навални и колко ще му платят да срине правителството на Русия. :) И какво после ще прави, добре са му промили мозъка. Сигурно си вярва, че спасява руския народ от глад. Добре де, Айфон не плащаха данъци в Европа заради неизгоден догоров, как така и един европейски журналист не направи мащабен филм за това? Илън Мъск с фалиралата си фирма "краде" инженерите в Германия? Защо не направят и те един филм, а?
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям страх го тресе дребния.Тоя "незначителен" навални вчера изкара 100 000 души на протест.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eднa тpeтa oт бюджeтa нa Уĸpaйнa oтивa зa плaщaнe нa дъpжaвния дълг - 500 милиарда гривни годишно. Това са 17 милиарда евро годишно, от които 6 са лихви. Представяте ли си какви данъци имат? Щяли тази година да си преброяват населението, защото ще се окажат най-много 25-30 милиона. Източиха младите им хора, заробиха останалите. Ето ти свободата.
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46По добре е да свалят охраната на Путин и да тръгне по улиците без да се крие в бункера като мишок, за да изпита народната любов на собствения си гръб.
43
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин трябва да обяви ден и точен час,в който ще пусне тоя *** от пандиза,да обяви,че му сваля охраната и да призове руснаците да му устроят посрещане пред портите на затвора.Ха тогава гледайте каква народна любов ще пожъне тоя циркаджия.Ще се моли да си стои вечно в килията.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41В България доволни ли са хората? Във Франция? В САЩ? При всяко управление има недоволни. При смяната на властта обикновено икономически по-зле нещата стават. В Русия ще е така. В Украйна стана така. Яценюк си би камшика още първата година. Порошенко какво направи? Посегна дори на християнската вяра.
41
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удри,Владимире!Сороснята от дума не разбира.Разбира само от бой.А тоя Нахални го тури в една килия с няколко чеченци да му обърнат хастара.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гУляма ДилемаВ Украйна нещата съвсем зле ще станат. Сега е борбата за земята. Местните по-дребни арендатори се притесняват. Обработват земите, влагат в тях и плащат сравнително добра аренда, са в дилема какво да правят. Защото много скоро земята ще бъде изкупена за стотинки и не от тях, това е проблема. Ще има обявен търг и ще спечелят определни фирми, които да изкупят земята. Ако земята не е твоя, каква държава си?
39
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата русофииилистик-путинофилскааа измееет е на амбразуратааа :) Санкт Петербургската тролова школа е в атака :))))))))))
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не иска прокуратурата. Всички знаем, че каквото им каже джуджетооо Путин това правят. Но каквото и да правят не могат да спрат недоволството на хората.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко жално лице вади..... Като дете, което е сгафило. Бая е репетирал. Бас държа, че в САЩ доста се е обучавал на актьорско майсторство ..... :)