Въпреки студа хиляди излязоха по улиците на Москва заради Навални

Протестът е под мотото "Любовта е по-силна от страха"
14 фев 2021 22:45, Нели Христова
154
Въпреки студа хиляди излязоха по улиците на Москва заради Навални
Снимка: БГНЕС

В Русия въпреки студеното време започнаха протестните прояви в Деня на Свети Валентин в подкрепа на осъдения на затвор опозиционер Алексей Навални, предадоха Ройтерс и ДПА.

След масовите демонстрации, довели до над 11 хиляди ареста, привържениците на Навални смениха тактиката днес.

Сподвижници на критика на Кремъл призоваха хората в Русия да излязат пред дома си за 15 минути тази вечер и да насочат нагоре мобилния си телефон с включено фенерче или да запалят свещ в солидарност с хвърления в затвора опозиционер. Акцията преминава под мотото "Любовта е по-силна от страха".

"Путин е страх. Навални е любов. Ето защо ще победим", написа в Twitter Леонид Волков, близък сподвижник на Навални в изгнание, когато по-рано тази седмица обяви проявата.

Смята се, че тази форма на протест е по-безопасна, тъй като няма да е в нарушение на противоепидемичните мерки и силите за сигурност няма да имат основание да задържат хора. Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, заяви наскоро, че властите нямат намерение да си играят на котка и мишка с участниците в неразрешени митинги, но ще преследват онези, които нарушават закона.

В началото на този месец Навални бе осъден на три години и половина затвор - процес, който бе осъден като политически от него, привържениците му и Запада.

Акцията започна в град Хабаровск, в Далечния изток на Русия. От екипа на Навални публикуваха в Телеграм снимки, на които привърженици на опозиционера правят в снега сърца от запалени чаени свещи, пише БТА.

В град Казан, на 700 километра източно от Москва, бяха задържани деветима участници в разрешен протест, съобщи правозащитната организация ОВД-Инфо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навалеца жена ли е защото в групата на подтопляните демонстранти от 16 парчета, 16 не са мъже. Аааааа мъжете начи мужици го дават на Фодката
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката: на градус по човек?? что тукуе бря, *** са илядите бря
115
3
 
3
 
! Отговори
путин е свършен преди 3 години
путин е свършен и го знае.освен ,че е стар и rpoзен вече е и немощен.прави глупост след глупост ама се е вкопчил в трона все едно живота му зависи от това.
114
4
 
5
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
"Хиляди" по улиците на Москва" - на снимката 12 човека! За Тръмп - милиони! Ни дума! Байдън се "сбърка": "Крехка демокрация"?? Явно желанието му е тоталитаризъм, а тирания..??? Понятия - сбъркани (виртуални желания, мокри сънища???) Според ... контролираните медии (добре платени) ! Нищо ново! Новият )стар) ред - лозунг на следващите поколения!!!
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патологичните лъжци са грантаджиите като тебе, готови да пишат всякакви лъжи за центове.На вас шорошите устата ви нямат надънване.Но и вашата ще свърши, няма да е вечна.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Тва археологическите останки от комунизма като теб само по патоса ги разпознавам какви патологични лъжци са.Я сега пак провери, дали се е появила някоя бучка сирене в хладилника, за награда за поредната фантазия .... реституте!Ти си сущия дето като го бъзна за това в каква мизерия живеят руснаците почва да ми обяснява за дивите им риби. Няма такива жалки изпълнители като вас.:))))))
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Глупи, в хладилника ми винаги има поне 4 вида сирена! Реститут съм и си позволявам и Горгонзола, и камембер, и бри, и тилзит! А, не оставам без зрял чедър и пармиджано!
110
1
 
5
 
! Отговори
125 продължение преди 3 години
...качествено нова световна пътна артерия - проработена и надеждно защитена! Който иска да спести > от 2000 км и седмици плаване, време и гориво,плаща и ползва "магистралата". Засега имат 44 ледоразбивача, а строят 3 огромни, които ще чупят 4.5 м лед! Янките имат 2, единият от които е безнадеждно остарял. Съвместно с Китай ще проучват шелфа и ще добиват нефт и газРуският народ има доверие на Путин! Навални е дребен мишок, корумпиран, неумен! Ще отзвучи и тази история като Скрипал. А той къде е?
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕбтерРазреши ми да те допълня! Путин им каза на евроджендърите достатъчно в речта си в Давос (он лайн, разбира се!). Намираема е и всеки може да се запознае. Путин впечатли и с четиричасовата пресконференция, в която имаше и провокативни въпроси. Той събра Алиев и Пашинян на една маса и спря конфликта, за жалост на турците и американците, които го подклаждаха. И в Нагорни Карабах останаха руски миротворци, а не аскер. За 1/2 час вдигнаха полева болница. Направи Северния морски път качествено
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123Я сега провери дали в хладилника ти се е появила бучка сирене в следствие на поста, който написа!Може пък да си е заслужавало!
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското Министерство на Външните работи (МИД) разпрати до европейските си колеги филмчета - компилации от акции на полицията в РФ и акции на европейски полиции. Документирано е сравнително мекото поведение на руските полицаи, сравнено с буйствата на европейски полиции - сълзотворен газ, бой с палки, влачене на демонстранти, водни оръдия!Навални е калпав актьор и достатъчно глупав, за да си навреди сам. Вероятно е добре платен.А в панделата храната му ще я проверяват повече от храната на Путин!
106
3
 
2
 
! Отговори
Българин до Боби преди 3 години
Бобчо, хайде стига толкова, дотягаш! Елементарно к.о.п.л.е си!
105
2
 
8
 
! Отговори
Ебтер преди 3 години
Еййй тези джендари и платени от краварите от Вашингтон ненорм. драскачи няма да им омръзне да пишат глупости!? Абе как не разбрахте, че Путин за всички нормални руснаци и не руснаци като мене е герой!!! Той спаси Русия от разпадане и ...спаси Европа от сирийци, афганци и африканци! Който пише разни глупости за Русия и Путин, след 4-5 години ще си скубят косите, ако все още ги имат на главите!!!
104
1
 
7
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 3 години
На снимката се виждат 10 ина души.....
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНамери от които искаш медии: "наши", "чужди" каквито искаш.Аз чакам отговор на въпроса: коя друга страна е арестувала КОВИД демонстранти, след което ги е държала 19 часа в претъпкани автобуси и килии?
102
3
 
9
 
! Отговори
СПОКО преди 3 години
И Навални ще отече в забрава като Гуайдо.Навални = Гуайдо
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От снимката си личи че са стотици хиляди.
100
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиПродължаваш да изливашпомия под форматан на неадекватни коментари.Пак те питам, коя друга страна освен Русия е задържала КОВИД демонстранти за по 19 часа в претъпкани автобуси и килии?Къде ти е отговора?
99
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиАз не те поканих да си изсипеш помията под формата на неадекватни размисли.Питах те коя страна е държала задържани при КОВИД демонстрация за 19 часа в претъпкани килии и автобуси?Имаш ли отговор?
98
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиЯ дай пример с една друга страна в която арестувани в КОВИД демонстрация са били държани 19 часа в автобус натъпкани един до друг и/или са били сложени в претъпкани килии.