Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава

Русия никога не била използвала нефта и газа като оръжие
10 мар 2022 13:25, Елка Василева
109
Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава
Снимка: БГНЕС

Москва оставя въпроса за доставките на петрол и газ на усмотрението на Запада, като руската страна никога не е използвала сферата на енергетиката като оръжие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Още по темата
„Ние оставяме всичко на усмотрението и на съвестта на нашите западни колеги. Ние никога не сме използвали нефта и газа като оръжие, макар че те редовно ни вменяват вина“, каза Лавров, запитан как Москва оценява факта, че Вашингтон забрани вноса на руски петрол.

Ако Европа спре да купува петрол и газ, Русия няма да я убеждава, заяви Лавров след срещата си с украинския си колега Дмитро Кулеба.

„Ако спрат да купуват петрол и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, в чийто ресор е енергийната сфера, той най-подробно разказа, че ние няма да убеждаваме да купуват нашия петрол и газ. Ще поискат да го заменят с нещо? За Бога! Ние ще имаме пазари за реализация, и вече имаме“, каза Лавров.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак заяви, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар и ще предизвика скок на цените до 300 долара за барел и по-високи, припомня РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като изеете тоз патос за борбения народ и истината и се попикавам от смях как ги мешате със сметките зс бензина и тока. Все едно слушам от едно време дружинната ръководителка. Са оставаше на края да изтърсиш и едно Слава на ЕССР, урааа иях да хукна да си връзвам синята връзка на примерно чавдарче. От де ви изравят такива ве?
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като спре газа и нефта, ще те питам
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и EU сами си вкарват атвтоголове и това ще е поредният икономически автогол. От Русия идва много дървесеина, метали, нефт, газ, жито и ред други ресурси, които ще се пренасочат още повече към Китай и той ще стане още по силна икономкика и Европа ще го издуха. Закакво са тия заводи ако няма сурвина ? Зарди решенията на Европа и САЩ ще плащаме ние. Европа няма да може да се изправи така лесно тоя път. Явно е по важно да покажат, че са голямата работа в тая битка , но ще излязат наведени
87
3
 
0
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Министър Лавров лъже Отдавна ЕС ,САЩ и останалия свят трябваше да отстранят зависимостта си от руските доставки на газ, петрол и тн. ИтЯвно, че беше допусната грешка,от която се възползваха руснаците като си пълнеха джобовете и се въоръжаваха. И се видя колко скъпо струваше тази грешка и до къде стигнаха нещата. Русия води война срещу независима Украйна и нейния борбен народ. Руснаците може и да са по добре въоръжени, но истината е на страната на украйнския народ и той рано или късноЩе побед
86
4
 
1
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Отдавна ЕС ,САЩ и останалия свят трябваше да отстранят зависимостта си от руските доставки на газ, петрол и тн. ИтЯвно, че беше допусната грешка,от която се възползваха руснаците като си пълнеха джобовете и се въоръжаваха. И се видя колко скъпо струваше тази грешка и до къде стигнаха нещата. Русия води война срещу независима Украйна и нейния борбен народ. Руснаците може и да са по добре въоръжени, но истината е на страната на украйнския народ и той рано или късноЩе победи.
85
3
 
1
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Ами като е така, защо не врътнете канчето и не спрете всичко. Ще сме ви благодарни. До есента ще сме ви забравили. Въпреки мръснишките пропагандни и хибридни номера.
84
5
 
6
 
! Отговори
Савата преди 2 години
Абе хора,разумно ли е да сближаваме Русия и Китай?!...
83
29
 
5
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 2 години
ХА ХА , РАША ИЗНАСЯ САМО 15% ОТ ГАЗТА КОЯТО ДОБИВА , ДРУГАТА СИ Я ПОЛЗВА ....А ТИЯ 15% СА 24% ОТ ВСИЧКАТА ГАЗ КОЯТО СЕ ПРОДАВА ПО СВЕТА ....А НЕФТЪТ КОЙТО УСА ВНАСЯ ОТ ТАМ Е ПОД 10% ОТ ОБЩИЯ Й ВНОС .....А ЧАКАЙТЕ ДА СЪРШИ СВЕТА
82
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разни спекуланти ще тръгнат с надуваеми лодки, гемии и салове през черно море към Крим за нелегален внос на горива и суровини от Раша. В замяна ще изнасят бъргери, кока кола, айфони плейстейшъни и други лъскави нещица.
81
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Анонимен 79Говориш за битов потребител или промишлен потребител на ток?
80
5
 
38
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Бай Дън е жалък дименциран дъ-р-так
79
2
 
7
 
! Отговори
Bg преди 2 години
Лов на русофоби
78
35
 
8
 
! Отговори
Аз казах преди 2 години
Само в БАНАНОВИТЕ републики се продават природни ресурси !?!Казах го преди ,,*** и лавровия рано или късно ще пукнат ,НО руският народ ще остане беден за дългоооо !?!
77
53
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
СССР рухна,когато САЩ и Саудитска Арабия сринаха цената на петрола.Ако САЩ и ЕС не купуват руски петрол,Китай ще го купува за жълти копейки.Лавров да не го раздава толкова бодряшки.Фалитът на Русия е близо.
76
11
 
6
 
! Отговори
не преди 2 години
До Анонимен 79 не ги мисли - те са много пред нас, социалистите и путинистите :)
75
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пу Тин е китайски агент за унищожаване на Ра Ша.
74
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес получих фактурата за ток. И се изненадах. ЧЕЗ ме компенсира за двата предишни месеца на високата цена. Този месец платих 25лв. Никога при нито едно правителство / ако зависи от него / не сами намалявали и компенсира ли.
73
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кранчето на тръбата с руски газ е като колелото на късмета в Супершоу Невада ...е па квот ви се падне Еоуръпшани
72
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газ за битови нужди се е повишила с 50 Ст. За литър. Е ще го преживея това. Но ако се внася от Гърция може да е и 51ст.
71
8
 
35
 
! Отговори
Кучкар преди 2 години
В чест на Лавров и Велика Русия, днес пълня резервоара до ГОРЕ! И не спирайте да строите и да се презапасявайте с олио. Това в кръга на шегата, а сега да питам Киев падна ли? Кличко боксира ли се с чеченците?