България? Знам Стоичков и Берба, чакам юли да си "махнем" главите

Басистът на Kaiser Chiefs Саймън Рикс пред Dnes.bg
28 апр 2012 17:27,
31
България? Знам Стоичков и Берба, чакам юли да си "махнем" главите
Басистът и поддържащ вокал на Kaiser Chiefs - Саймън Рикс. Снимка: Reuters
Британската инди банда Kaiser Chiefs ще забие тежкия пирон на фестивала Sofia Rocks, който ще състои в столицата на 7 и 8 юли. Билети за двудневния спектакъл, организиран от "Болкан Ентъртеймънт", се продават на цена от 60 до 120 лева. 
 
Формацията, продала над 6 милиона копия от албумите си, поддържа репутация на една от най-добрите концертни групи, редом с Green Day, Foo Fighters и U2. Малко повече от два месеца преди концерта на Kaiser Chiefs у нас. Dnes.bg разговаря с басиста и втория вокал на групата Саймън Рикс за очакванията му към едно от топсъбитията на родната музикална сцена.
  
Саймън, Kaiser Chiefs е сред законодателите на съвременната тежка музика. Какво да очакват българските ви почитатели?
 
Обещаваме много яко шоу на сцената в София. Ще дадем всичко от себе си. Сигурен съм, че ще ще имаме допълнителен импулс и от другите колеги на сцената. От години се възхищавам на Иги Поп, кефи ме повече от ранните му години. Прекрасно е, че на тези години не показва умора. Щастлив съм, че ще споделим сцената и с Guns N Roses.
 
Идването на Guns N Roses ще е сбъдната мечта за българските меломани, как ще коментирате факта, че всъщност това е формация само на вокалиста Аксел Роуз?
 
И аз като българските фенове няма как да не съм разочарован, че няма да видя, пък и свиря на една сцена с оригиналната формация на групата. Бандата със Слаш, Изи Страдлин и Дъф Макгахън създаде серия от емблематични парчета за пантеона на световната музика. Смятам, че и Аксел Роуз има достатъчен заряд, за да оправдае марката Guns N Roses.
 
Групата ви е кръстена на южноафрикански отбор по футбол. А знаете ли, че най-известният български играч е бил треньор на тим от тази част на Африка?
 
Разбира се! Естествено, че знам за Христо Стоичков. Той е от великаните на световния спорт. Беше "взривен" и нестандартен играч, показа характера си и като треньор в ЮАР.  Всички от „Кайзер Чийфс“ обаче си падаме по „Лийдс“. За съжаление отборът в момента е далече от славните си години. Няма как обаче да не настъпят по-добри времена.
 
В английската Висша лига в момента сред асовете са няколко български ветерани. Досещате ли се кои са те?
 
Разбира се! „Манчестър Юнайтед“ дължи успехите си в момента на Димитър Бербатов. Стилиян Петров е незаменим за „Астън Вила“, стискам палци да оздравее по-бързо. Бързината и качествата на Мартин Петров са големият коз на „Болтън“.
 
Да се върнем на престоящия ви концерт в София. Какво знаете за българската роксцена?
 
За съжаление не много. Надявам се, че бързо ще компенсирам пропуските. Очаквам с нетърпение концерта и срещата с българските фенове и заедно да си "махнем" главите. Селекцията на фестивала е много яка!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.