Четири бебета се родиха в столична болница под карантина

Те се чувстват добре, но лекарите работили над 30 часа
23 мар 2020 10:07, Петя Славова
5
Четири бебета се родиха в столична болница под карантина
Снимка: БГНЕС

Четири бебета се родиха в столична болница, блокирана, заради поставената й карантина. Те се чувстват добре, съобщава д-р Данаил Илиев пред bTV.

Болничното заведение бе затворено за 24 часа, след потвърден случай на коронавирус в белодробното отделение. Лекарите там работиха повече от 30 часа, без право да бъдат сменени.

"Пациентите бяха притеснени от начина, по който беше предоставена тази информация", обясни д-р Данаил Илиев.
Според него въпросът с блокирането на болници по време на извънредното положение и дискусионен, защото от тук нататък се очаква още лечебни заведения да бъдат поставяни под карантина.

По думите му, трябва да има становище как да се процедира в такава ситуа.ия Лекарят сподели, че е изкарал почти 36 часа на работа в болницата, докато е била под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живота продължава ! Здраве и Щастие на Новодошлите на този Свят !пък тоз мушморок на снимката мн голям бре , па и с прическа !
4
0
 
1
 
! Отговори
Илона преди 4 години
РЕДАКЦИЯТА - вирУсът.
3
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Много добър и всеотдаен в професията си доктор е Данаил Илиев!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много стара новина.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лесно да родиш точно в този момент... Някак си странно е. Вкъщи сме с бебе на 6 месеца, имаме няколко много близки приятели, които очакват деца- кой вече се радва на рожба от седмица, кой- чака след седмица, кой- след месец, кой- лятото... Абе, неприятна история... Много е странно всичко. Но, нека гледаме напред, науката се развива, ще се нормализира всичко и ще по нов път (или по стария) нагоре по-силни.