При нужда разкриват още COVID отделения в столицата

Медиците вече са по-спокойни и екипирани, смята Дончо Барбалов
20 юли 2020 09:22, Красимир Ангелов
9
При нужда разкриват още COVID отделения в столицата
Снимка: БГНЕС

Общинските болници - Втора и Пета градска болница, имат отделни COVID отделения, като ежедневно се следи броя на наличните легла и заболелите, така че се прави всичко възможно 1/3 от капацитета на интензивните легла да бъдат свободни, обяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов в Сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
По думите му има възможност при необходимост в Първа и Четвърта болница отново да бъдат разкрити COVID отделения.

В момента в Пета градска болница десетте възможни легла са запълнени от пациенти с COVID-19.

Има общ недостиг на медици, но през последните седмици всички вече са по-спокойни и по-добре екипирани, допълни Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До6 преди 3 години
стачка от 8 дни ,,,Не е имало стачка.Всичко е фотошоп и 5G.Нямаме познати, които да са виждали протести.Лъжат ни,за да ни чипират.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало докторя ..как паднаха рязко болните,бързо оздравяха,нали стачка от 8 дни ,трябва бъдат много заразени,гадове лъжите,миналия ден 300 а в Гърция 12
5
2
 
7
 
! Отговори
СКИТНИК 13 преди 3 години
Естествено-нали здравната пътека е дебела а и се дават пари и от Европа
4
1
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Спокойня НЯМА НУЖДА и никога не е имало!!!!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента много млади хора са пациенти на КОВИД отделенията.Не са и ,, сухи съчки,,. Слава Богу, не стигат до интензивното. Дано не им остават хронични проблеми.Научаваме от интервюта с лекуващи екипи в Пирогов.Просто са факти.Добре е, че хора като Барбалов не подценяват проблема.Лошо е,че на опозицията не й пука за него.
2
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Здравният министър затвори границата за сърбите от 16-ти до 31-ви юли.Там в интензивни отдрления са близо 200 души, а новите заразени за последните 24 часа са почти 400 души.Номер 1, Мангъров също е "суха съчка" и тойне го отрича. Какъв ти е проблемът?Измисляш си думи, които уж Радев бил казал.Той каза само да не плашат хората с "чували с трупове" и изобщо не е споменавал шведския модел.
1
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ще харчите парите на държавата!? Радев каза Шветски модел, там хората си умират по домовете! БСП гурото Мангъров обяви, че сухите съчки ще изгорат, а другите ще трябва сами да се справят! Сега като падне правителството и дойдат убавците на Радев Шведа и Менгеле никой няма да ви позволи да правите ковид отделения, а ако ги направите няма да ви платят за нещо в което не вярват.