Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
222222222222333 преди 12 години
Хайде изчистете и се обадете да мине Боко да отреже лентата.........лентата е много важннннааааа...
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako ima6e edna lenta na hemus za rezane 6te6e da e 4isto
212
0
 
5
 
! Отговори
stone_cold преди 12 години
Утре ши земим техникъ *** кусмудрумъ в Бъйкунур даге...
211
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лош материал, който плаща малки данъци, а иска да живее като в Германия. Не става с пръдня боя...
210
0
 
13
 
! Отговори
potarpevsh преди 12 години
Когато прекараш 12 часа на магистрала Хемус - на 27 км. преди София - без никаква информация какво се прави за да се пусне движението , без наличие на сериозна техника , за да се справят с проблема , без присъствие на Червен кръст за оказване помощ на бедстващите и когато автобусите с които пътувахме се оказаха с летни гуми - може би тогава , човек може да направи точна оценка , защо е възможно това да се случи и да продължи толкоз дълго време .
209
0
 
12
 
! Отговори
Крадците преди 12 години
Ето на снимката се вижда това за което написах преди време - как се чисти сняг в белите държави !Три такива снегорина се движат по магистралата успоредно, в отстъп при скорост 60 км /ч и то още щом започне да вали сняг ! Значи всичко ни е ясно но нали ни управляват крадливи *** и вместо да се чисти непрекъснато искат след като се натрупа снега да го изчистят с едно минаване а да кажат че непрекъснато се чисти и да откраднат парите, да ама не минава - природата не могат да я излъжат.
208
2
 
0
 
! Отговори
, преди 12 години
ave 6to ne karate mAtori spidu hai
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една агенция била забелязала вчера Станишев да кара тир по магистрала Хемус ...
206
1
 
0
 
! Отговори
xe xe xemus преди 12 години
a gde beshe xi xi xi likopterot...
205
0
 
5
 
! Отговори
МИНА преди 12 години
Уволнение на ръководството, добре, но нямаме вяра в никой, защото нито е за първи път и няма да е за последно. Това се повтаря всяка година, винаги сме не подготвени за зимата. А тези в новото дружество ще са новите лапачи. Каквато и техника да имат трябва да се работи, машината няма да работи сама.
204
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само се сменят лапачите,а всяка зима едно и също,че и по зле.
203
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съпругът ми вися 7 часа,а за тировете сигурно 12 часа.
202
3
 
15
 
! Отговори
potarpevsha преди 12 години
Вчера имах удоволствието да попадна в блокадата на автомагистрала Хемус.Висях там 3.5 часа и накрая се върнах.Запитах се, как в другите държави може да са сухи и почистени пътищата посред зима и от самолет да се вижда маркировката.Нека всички да се изнесем от тази държава.
201
1
 
38
 
! Отговори
до 203 преди 12 години
Некадърниците се назначават от некадърници над тях. Лошото е че главните некадърници можем да ги сменяме само през 4 годни!
200
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
203А кой наказания за тези които са ги назначили ?Държава не се управлява като назначаваш некадърници а после ги уволняваш!!!За назначен некадърник СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ!!!!!!ПИТАМ КОГА ТИКВАТА ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ?????????????????????????????
199
5
 
12
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
Правилно само уволнения , друг начин няма , некадърните вънБРАВО
198
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не аз избрах тези шушумиги да управляват Бг!!Каквото сте посели това и ще жънете!И опасявам се ХИЧ НЯМА ДА ВИ ХАРЕСА РЕКОЛТАТА!
197
3
 
23
 
! Отговори
Сейнт Боко I-ви преди 12 години
Така е като го ядосвате Шефа.Освиркахте го в новата зала и сега Ви показа , че без него сте нищо .Бойко последната седмица открива пътни възли по магистрала Тракия и в Бургас - ръкопляскаха му хората и по тези места снежинка не падна ...Кой какво си направи , и Бойко не може да му го .....:)Пф Бербо пак резерва , Де Гея отново ще го боли кръста от навеждане да си вади топките изодзадзе
196
1
 
32
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
Пожарникарят: Снегът не е пречка за "герб", че го асфалтираме!
195
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"...По заповед на пазарната икономика 12 ескадрили машини за ловене на снежинки са излетели от летище София. След тях излитат 33 ескадрили изтребители на снежинки, самолет за радиолокационно следене на снежинките, два безпилотни бомбардировача на снежинки. По сушата *** дивизия с 500 каруци ще бият останалите снежинки...