София стана "Най-добър град за живеене"

Фандъкова доволна прибра приза, връчен й от Плевнелиев
Обновена: 30 яну 2012 16:05 | 30 яну 2012 16:04,
186
София стана "Най-добър град за живеене"
Снимка: Булфото

София е най-добрият град за живеене в България за 2011 година. Столицата печели приза за втори път след 2009 година.

Наградата бе връчена на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от президента Росен Плевнелиев.

В надпреварата взеха участие 27 областни града, които бяха оценявани по 28 критерии. Кореспондентите на организаторите – вестник "24 часа" и Дарик радио са взимали предвид, както обективни показатели, като например смъртността при родилките, така и субективните – хубави музикални събития и добри постановки.

Йорданка Фандъкова заяви, че не случайно хората от всички региони в страната искат и идват да живеят в столицата. Тя заяви, че условията на градската страна се подобрява.

Кметът на София благодари на столичани за тяхната критичност, на общинските съветници от всички парламентарни групи за добрата им работа, както и на правителството за подкрепата, която й оказва.

Читателите на "24 часа" определиха като най-добър град за живеене Бургас. Главният редактор на вестника Данка Василева уточни, че морският град е водел през цялото време в класирането и е спечелил вота с много голяма преднина.

Слушателите на "Дарик радио" пък са определили Стара Загора като най-добър град. Градът на липите взе приза и за "Бизнес град" за добрите условия, които предлага на инвеститорите.

За най-зелен град пък бе обявен Велинград, а "Красив и културен град" стана Велико Търново. Призът за "Проспериращ град" грабна Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
181Заплатите в София не ги плаща държавата или общината. Плащат ги частните фирми.
164
0
 
4
 
! Отговори
some преди 12 години
ДО 181: В момента данъците събрани от София не отиват на 100% за града, ами се разпределят и за останалата част от България. Всеки който си плаща данъците в София е донор за останалата част от БГ
163
3
 
5
 
! Отговори
ШОПА преди 12 години
Я У СОФЕА ХОДИМ САМО ПО ГОЛЕМА НУЖДА !
162
1
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
Заповядайте в Търново-културен град на еснафи без никаква култура!!!
161
1
 
2
 
! Отговори
Бездомно куче преди 12 години
В София ние бездомните песове живеем най-добре. Другарката учителница Данчето Фандъкова се грижи много за нас и затуй цяло лято не оставяме софиянци да спят, хапем ги редовно, ако не слушат, п.каем и с.рем навсякъде и допринасяме София да е най-добрия град за уличните кучета!
160
2
 
4
 
! Отговори
dylboka provinciq преди 12 години
e kak няма да е най - добър град за живеене София , ами колко парички от държавният бюджет се отделят за София и колко за по малките градове . Какви заплати вземат Софианци и какви са в малките градове ? е защо се сърдят тогава че се напълнило с провинциалисти ? Да се сърдят на ония в парламента ! Aко се разделяха парите както трябва софия шеще да е тих малък град , ама . трайте сега ..........
159
0
 
3
 
! Отговори
Немеца преди 12 години
ДО 160Правилно си напипал проблема. Всъщност той е ясен за всеки разсъждаващ индивид в България. Не може България да няма ясна политика за развитието на икономиката си. Не са виновни хората, че държавата не им осигурява конституционното право да се трудят. Още по-малко са виновни, че хората са станали некултурни и необразовани - просто обществото ни в тази мизерия озверя и изпростя. За жалост промяната на манталитета ще отнеме поне толкова колкото сега - 20 години, ако се започне от сега.
158
0
 
5
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
До 176Абе лапе, вземи се в ръце. Много се изнежихте днешното поколение. Мръзнели били. Лятото им било топло. Еми стойте си *** и необразовани. Само, че после ще искате всички да карате мерцедеси и бмв-та. Ама то с копане няма да можеш да ги изкараш. А пък с такова отношение и копане няма да научиш. Както казваха в един български филм - "Като ти е студено си събирай хлад за лятото".
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia vsichki na edin avtobys i da se izdaviat v rekata.s kvo e po dobra sofia che tam sa sabrani predatelite izmenicite na rodinata koito mamiat lajat i kradat i izpolzvat tryda i naivnosta na naroda .az lichno bix gi sastrelial tia vlechygi.
156
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ПЪК НИЕ СМЕ В ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ.......ПОЗДРАВИ ОТ ВАРНА.....023
155
7
 
4
 
! Отговори
БЕСЕН СОФИЯНЕЦ преди 12 години
Най-добър друг път !!!Ей сега точно тръгвам към училищем в 6 и половина сутринта ! ЩЕ изляза в нереалния *** студ, на непочистените улици, и ще чакам забавения от студа транспорт, за да отида в училището с намален бюджет за отопление, където ще зъзна до 1 и половина, и ще съм тотално принуден да мина през още по бавния транспорт за да се прибера вкъщи, където ми е мястото при -15 градуса температури !!!!!!!!!!!!!*** !@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
154
5
 
6
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
Фандъкова, не се ли срамуваш от протекциите на журито?Но ти така си свикнала да си протеже на Б.Борисов.Да ти е честито неудобството от фарса на анкетата!
153
1
 
0
 
! Отговори
Sf преди 12 години
Имах предвид всеки град с по над 1 милион жители....
152
1
 
12
 
! Отговори
Sf преди 12 години
А бе не че нещо ама...всеки ми сравнява София със Ню Йорк или Париж и ми вика колко било мръсно в София. Смях в залата бате, тея хора никога не са били в тия два града явно, а аз съм живял по 1 година във всеки и определно мога да кажа че София е по чист град. Навсякаде по света всеки град с под 1 милион жители е мръсен тва е. Всички тука дето скачат против София са си селкси душици дето не са свикнали да живеят в град с толкова хора.Кучетата и *** са проблем на БГ,не София
151
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, а като не ви харесва София, защо по дяволите сте тук?!? Хайде, багажа и на село, да копаете картоф, а не всички да ми се пишете програмисти и всякви други комп. гении. Половината от вас долни селяци не знаете, от къде се реже хляба, ама претенциите ви са до небесата, и после всички хайде на чалга. Поради тази причина София не прилича на нищо, щото като дойдете, хвърляте, цапате и после..недоволни. Ами, останете си на село и си серете в дворовете. *** паплачта долна
150
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемите на софиянци идват от цялата ***, която напира да стане граждани. Идват тук и се развихрят, правят всякви зулуми, и после, защо ние, софиянците мрънкаме. Ами защото не искаме някви празноглави чалга *** да идват в града ни и да го правят на ***, която е в момента, защото ние, софиянци не искаме вашите сакове с компоти и туршия да се изхвърлят зад блоковете в Ст. град. Писна ми като питам някой от къде е, и той вместо да ми каже от кв. Дружба напр., да каже от Книежата.
149
8
 
8
 
! Отговори
provincialista преди 12 години
Само не разбрах защо софиянци все обвиняват другите за проблемите си?!... до манталитет ли е не знам :(Само чакам да си завърша следването и да се разкарам от гнусната София!А за измислената класация на две от най-продажните медии в нашата мила България просто нямам думи. Просто жалък опит на ГЕРБ да вдигнат рейтинга на определени кметове...И да завърша пост с една мисъл на Ърнест Хемингуей : "Всичко, което е далеч от морето, е провинция"
148
8
 
8
 
! Отговори
Def преди 12 години
До 156, Ето 156 е поредното доказателство, не му харесва София но и той си е довлякъл селският *** тук , да цапа, да се бута в градския, да заема едно работно място / може и две/, *** му да заеме едно място в детската и т.н. Айде бързо на Централна гара и друм. Всички провинцялисти сте такива: отидете на гости пък започнете да се оглеждате да онодете домакинята.
147
4
 
7
 
! Отговори
София ли? преди 12 години
София в последните години е презастроено, пренаселено със селяци гето, които донесоха гадните си селски навици и в София-простащината, чалгата, арогантността, неспазването на никакви правила и липсата на уважение към никого и нищо! Улиците са разбити и кални или прашни, въздуха също, няма паркове, няма инфраструктура за толкова хора и т.н. Кое точно му е най-хубавото на този град, ако някой знае да каже?
146
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
И кое е най-доброто за живеене на София? Гнусните *** гета ли - или отвратителните каруци дори по най-централните булеварди? Презастрояването и чезнещите градинки и паркове? Трафикът, Студентски град, селянията? Уличните ***? Кметицата-селяндурка? Лъскавите молове, никнещи като гъби в съседство с цели квартали без канализация - в 21 век? Дупките по улиците, разбитите тротоари?Аз съм Софиянец, но намразих София в последните години - това вече не е моят хубав град !!!