Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката"*

Няма данни за жертви, движението в района на експлозиите се отбива
Обновена: 5 юни 2012 16:57 | 5 юни 2012 16:04,
153
Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката"*
Снимка: архив, Булфото

Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", в близост до стралджанското село Лозенец, съобщиха от МВР. За момента няма данни за жертви, но има пострадали работници.

Инцидентът е станал на територията на складова-производствена база "Берета трейдинг Стралджа-Мараш".

По информация на здравното министерство седем души са ранени при експлозиите.  Двама от тях са в тежко състояние и са транспортни в областната болница в Сливен. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Сигнал за първия взрив в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел в посока Котел, е подаден на тел. 112 в 14.40 часа.

След това са последвали и други взривове. Гъст облак от дим може да се види от няколко километра разстояние.

Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната. Осигурени са трасета за линейки. По време на взривовете е имало около 40 души на смяна в завода.

По разпореждане на премиера  Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, заминават за пътен възел „Петолъчката”. Към мястото на инцидента пътуват токсиколог, травматолог, реаниматор и хирург. 

Министерството на здравеопазването е създало необходимата организация, ако се наложи, пострадалите да бъдат транспортирани до София и да бъдат приети за лечение в болницата "Пирогов".

Екипите, ръководени от двамата министри, ще се заемат на място с разследване и установяване на причините за инцидента. Кметът на община Стралджа Митко Андонов свика кризисния щаб, който в момента заседава. На място в общината е областният управител Димитър Иванов.

В района е създадена трикилометрова зона за сигурност. Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката".

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути: от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа – Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос – Бургас.

Затворен за движение е пътят Омуртаг-Котел. Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.
 

*Информацията е актуализирана към 16.54 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
3
 
! Отговори
sv8lio преди 11 години
Не мога да разбера защо в нито един репортаж не се спомена дори за умишлено взривяване на складовете!?!? ЗАЩО нито един експерт не е попитан каква е възможността един снаряд да се взриви от намерения ДЖИ-ес-ем(почти невъзможно ако към този джи-ес-ем няма свързано детониращо устройство!?!?!) Възможно ли е-взрива да е за прикриване на липсващи Боеприпаси?!?
117
0
 
3
 
! Отговори
От ума си тегли ГанЮ преди 11 години
Частните фирми на частната ни държава частнособствено ни разкъсват на части. Ех, Маркс, не вникнахме в предупрежденията ти за хищните ръце и кръволочеща уста на вампира капитализъм. Повярвахме,че всички ще сме едри частнособственици. Цъ! Приватизацията така ни оголи скелетите, че само черна *** виси. А странни по слуГжение Красю Станчовци вряскат, че резултатът е добър!!! Да пита децата на изгорелите, а като яростно пъчещ се демокрад, да прати децата си пред портала на взривената фирма.
116
1
 
3
 
! Отговори
Г. Първанов преди 11 години
Другари, това взривове ли са. При моето правителство БСП-ДПС през2008 г. край Челопечене какви взривове имаше само. И до ден днешен моите хора от съдебната система не са открили виновни. Сега обаче трябва да побързат защото тия не са от нашите. Егати и държавата щом и аз бях президент.
115
1
 
4
 
! Отговори
fifi преди 11 години
борисов-къде си-отиде при португалския поп и ни изостави-и сега-взрив, бързо ела като батман да ни спасиш, викни и дружките ти станишката и костов с класната-ей така за замаскирване на положението, и голям пропуск-къде е мигленчето-кунева-пръмова, хайде пак на цирка
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ysmixnete se cirkat zapochva rakopliaskaite predateli i izmenici na rodinata dokoga shte vi tarpi toia narod prost che ne vi stroshi tapite kapacini.
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е взрив,а фойерверки в чест на най-великия,най-мъдрия,най-умния,най милеещия за народа си и още и още Бойко Борисов
112
1
 
11
 
! Отговори
Жандармерист преди 11 години
114 , та те ако ДАНС не бяха в играта,нямаше Иван Костов да бъде назначен от Борисов, да контролира ДАНС !Всичко е вързано-като започнеш от силовите министри на СДС в днешното управление на ГЕРБ и стигнеш до днешния случай-ликвидиране базите на военните ! Почнеш от СДС ,което ни хвърли на американците и стигнеш до безкрайните договори във филмовата индустрия с прехвалата на всичко американско! ПРЕДАТЕЛИ Е ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ! ТАКИВА РАБОТИ , АНЬО /предател Български /!
111
3
 
11
 
! Отговори
Военен преди 11 години
Аз предлагам Аню /министър български / да си даде *** под наем на някоя "компетентна" фирма от неговото обкръжение , под наем ! Те да решат какво ще правят с неговия *** ! Предатели е най малкото определение за разбойниците след 1989 г. БайТошо ,такива като Аню ,ги гонеше като израелци и затова сега те са най компетентни ! Лошото е ,че се внедриха и при ГЕРБ и тоя папуняк / Борисов / се прави ,че нищо не вижда !
110
1
 
22
 
! Отговори
сапера преди 11 години
По примера на Челопечене, където за да си прекрият кражбите военните взривиха погребите и таз фирмица гушнала тлъста сумица за утилизация се отървава от излишния товар. Разбира се фирмата ще фалира и няма да върне и лев пък и застраховка ще гушне. Така се правят големите кинти в Бойковистан. Военните поне разчистиха от хора а тез мутри и работниците се трепят за пари. Които е виждал снаряд знае 1е от оган или искра не гарми. Трябва му поне 4-5 кс. иницииращ заряд. Тъй че не е неволна грешка.
109
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-малко двама са загинали и осем са в неизвесност. Пълно затъмнение за да прекрие аверите на Цветанов , които обезвреждат чужди боеприпаси и тровят народа.
108
1
 
10
 
! Отговори
ефр.от запаса преди 11 години
То затова сме на това дередже. Защото разни компетентни Мимета, с висока природна интелигентност но без образование се влязоха покрай пожарникаря във властта. На всичко отгоре са или зъбати/Калинка/ или грозни и дебели/ всички останали/. Е другите примери ги оставям компетентната Мими /сигурно е генерал от запаса/ да ви ги изложи. Най вероятно е доста запозната с чиновническите назначенията на ГЕРП/Б/,както и с търговете за разни държавни поръчки. Е дано поне е над. от майката природа с хубост..
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо никъде не пише, че няма информация за 5-има от 20-те човека, които са били на смяна на обекта?! На фона на горното подзаглавието е неадекватно и дезинформиращо.Нищо, тиквите от гроб ще му мислят утре.
106
2
 
11
 
! Отговори
Козирката преди 11 години
Пак си пролича некадърността и алчността на хилядите генералчета тука.От лакомия не виждат тея сополи.Харесва ми да гледам как им гърмят паричките вече 6-ти час.
105
1
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Смърт за мутрите!
104
4
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Мимето компетентната кото знае граматиката що не го ***?
103
2
 
2
 
! Отговори
Michailov преди 11 години
spestenite bg levove na bg narod v orajie i narkotitzi....otivat na vyatara....jalko za truda! jalko za parite!ochevidno e - ne sa dobri investitzite dnes v tutunite i v orajieto...beden bg narod, a kolko bg levove otivat v vazduha hei taka na halost?!a ima tolkova mnogo drugi nachini za investirane na bg trud i bg pari - za radosten i stastliv jivot!!!!
102
0
 
8
 
! Отговори
Tomov преди 11 години
falshivite diplomi i falshivoto pravosadie na bg sadii silno i dalgo garmyat.
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мименце, да не си в критическата?
100
15
 
7
 
! Отговори
mimi.stoianova1 преди 11 години
Незнанието, некомпетентността и глупостта, не са основание за *** коментари!!! Разни МЪДЮВЦИ и други подобни индивиди да си оправят първо граматиката, да проучат нещата отблизо и тогава да публикуват. Затова, че гореспоменатите са ***, не им е виновен ГЕРБ, нито пък правителството. Виновна за празноглавието им е майката природа!
99
10
 
6
 
! Отговори
mimi.stoianova1 преди 11 години
Незнанието, некомпетентността и глупостта, не са основание за *** коментари!!! Разни МЪДЮВЦИ и други подобни индивиди да си оправят първо граматиката, да проучат нещата отблизо и тогава да публикуват. Затова, че гореспоменатите са ***, не им е виновен ГЕРБ, нито пък правителството. Виновна за празноглавието им е майката природа!