Тримата работници все още са в неизвестност

Най-рано днес следобед в складовете влизат сапьори
7 юни 2012 07:42,
28
Тримата работници все още са в неизвестност
Снимка: архив, Булфото

Продължават да са в неизвестност трима от работниците в цеха за разглобяване на боеприпаси недалеч от стралджанското село Лозенeц, който избухна на 5 юнш.

Най–рано днес следобед  на мястото на взрива ще могат да влязат сапьори. Това ще стане 24 часа след последната неконтролирана експлозия.

От снощи се издирват Станимир Киров, Николай Гочев и Енчо Кремъков.И тримата са семейни и имат деца.

Причините за тежкия инцидент все още се изясняват. От камерата, монтирана на втория безмоторен самолет,който вчера обследва региона, стана ясно, че съхраняваното количество боеприпаси е превишавало в пъти позволеното от закона.

Намерени са и мобилни телефони, които са абсолютно забранени за внасяне, защото могат да причинят запалване.

Остава спряно движението по пътя София – Бургас в района на пътен възел „Петолъчката” заради взривовете в склада за боеприпаси.

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути, които са: От София за Бургас -  Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа - Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос - Бургас.

Затворен е и пътят Омуртаг – Котел, заради предприетите мерки в района на пътен възел "Петолъчката". Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: взривовепетолъчката
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пореден абсурд в държавата Абсурдария. Има специални заводи, техника и компетентни специалисти, но обезвреждането на боеприпасите е поверено на аматьори. Само че с връзки, там, където трябва. Борисов и Плевнелиев повече да не мълчат и да сложат край на тези безобразия. А семействата на загиналите и ранените да не чакат правосъдие у нас, да потърсят помощ от Европейския съд. Тук няма да я получат, само ще загубят време. Челопечене колко години чака отговор на въпросите си?
19
0
 
6
 
! Отговори
Krasimira Petkova преди 11 години
Изключително компексирани изказвания прочетох тук и това ме накара да се включа. За 32 години съм живяла колкото в България, толкова и извън нея като студент и докторант. Трагедии, причинени от човешка грешка, се случват навсякъде. Не виждам какво общо залавянето на "***" във Варна със случилото се до Сливен. И двете неща трябва да бъдат преследвани и санкционирани. А що се отнася до коментарите на Иван Костов- ако в тази държава правораздавателните органи, той отдавна щеше да е зад решетките
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано са живи хората, но наистина от такъв взрив може нищо да не е останало от тях
17
1
 
14
 
! Отговори
gfh преди 11 години
Не мога да разбера как намериха мобилните телефони на загиналите а тях ги няма.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На учение краи Сливниица снаряд избухна извън полигона и от една крава не остана нищо
15
0
 
36
 
! Отговори
бай Тишан преди 11 години
Няма и да ги намерят... Мир на душите им!!!Странна държава?!!! Предприятия от военно-промишления комплекс, които имат необходимото технологично оборудване и подготвени специалисти и са произвели същите тези боеприпаси стоят без работа, а В СЪЩОТО ВРЕМЕ РАЗНИ ПЕЧАЛБАРСКИ СХЕМИ ЗАЛАГАТ НА УТИЛИЗАЦИЯ В СЪМНИТЕЛНИ ФИРМИ КОМПЛЕКТОВАНИ СЪС ЯМБОЛСКИ ОВЧАРИ (P.S. Нищо лично спрямо овчарите те са само поредните жертви)
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Собственика на фирмата - във пандиза.Иначе няма оправия.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След злополуката в Челопечене отрекоха категорично, че последвалите трусовете имат връзка с взривовете. При сегашните признават това. Сега отричат, че има вредни вещества във въздуха в близост с избухващите боеснаряди. ?????
12
0
 
19
 
! Отговори
коко преди 11 години
е как ще бъдат в сградата която е изравнена със земята и ще останат живи.кофти но това е реалността която не искат да признаят.жалко за хорицата.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата държава е един безмоторен и безпилотен самолет. Жалко за загиналите и съболезнование на близките им.
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да ги прости загиналите!!Спомнети си какво се изказа Борисов след Челопечене.А сега мишока мълчи.Държавническата и мъжкарска позиция е ОСТАВКИ
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един от мъжете е баща на мои колега.в4ера разбра 4е баща му единия от из4езналите и излетя с 200 към мястото.дано го намерят
8
1
 
40
 
! Отговори
Опаааааа преди 11 години
Иван Костов по НТ - Закона за въоръжението, приет през 2010 г, изрично посочва, че отговорността за случилото се ИЗРИЧНО се носи от Директора на съответната дирекция И ОТ МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ.Подчертавам: Закона приет от ГЕРБ.Ама нали е по-лесно да се бием в гърдите, че във Варна сме арестували 4 ***.Що мълчат като *** и за бягството на Галеви?Явно МВР постига резултати като работи само с ***.
7
0
 
13
 
! Отговори
Федаи преди 11 години
БезМОТОРЕН или безПИЛОТЕН?
6
0
 
30
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Жалко за загиналите. Този случай отново показва ,че държавата отдавна е "абдикирала"и всичко у нас е на "самотек".Искам да се обърна към г-да журналистите и техните началници . Моля ви не говорете и не пишете нелепости.Ако искате да сте наистина независимата "четвърта"власт "разровете"случаят и ще се види ,че всички фирми занимаващи се с тези дейности са "хора"на властта. Разровете и ще видите такива "далавери",че косите ще ви се изправят.
5
0
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
От пръв...прочит е ясно,за крещящи нарушения в тази база за разглобяване на БП.Кой ги епроверявал тези...юнаци,кой ги е санкционирал,защо базата не е...запечатана при наличието на тези нарушения.Спряга се...служба КОС към полицията за главен...проверяващ.От кога в тази полицейска...службица разбират и от армейски снаряди и имат ли...изобщо специалисти в тази област.И пак опираме,до съкращаването и...елиминирането на ролята и дейноста на армията от всички политици...през демокрацията;защо ли?
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите управляващи са избрани от нас самите. Каквито са те такива сме и ние. Лошото, е че всеки трупа точки. Става земетресение и всеки с власт започва да обяснява как, какво, кога, къде. А в крайна сметка нищо. След взрива дори журналистите гледат да направят сензационен материал, за да има гледаемост. А като гледам по ТВ какви глупости говорят всички... Плаче ми се, ненавиждам се. Защото съм част от всичко това. Отвратен съм. Чувствам се като част от повърня.
3
7
 
3
 
! Отговори
манго преди 11 години
дано ги намерят,иначе намаляват,и после *** виновни.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как да ги намерят като са изпарени от взрива.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези нашите *** управляващи и до Нова година ако не ги намерят изчезнали ще ги водят.Казвайте нещата с истинските им имена.Хората са загинали и това е.Бог да ги прости.