Заразен от Лом се разходил, напазарувал и отишъл в болница

Той излъгал, че не е ходил в чужбина
3 апр 2020 11:51, Нели Христова
85
Заразен от Лом се разходил, напазарувал и отишъл в болница
Снимка: БГНЕС

След като няколко седмици се е леквал у дома, пациент от Лом, който имал симптоми на COVID-19 се е разходил до Монтана, пазарувал в хипермаркет и отишъл да си плати осигуровките, преди да потърси лекарска помощ в болница, съобщават от NOVA. Там той дава положителна проба за коронавирус.

"Бил е с обща отпадналост, повишена температура, болки в мускулите, кашлица, затруднено дишане", разказа Илияна Събчева, началник отделение по инфекциозни болести- МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" – Монтана. Но лечението от личния лекар у дома не довело до подобрение.

"След като няма повлияване от терапията, той преценява да направи рентгенова снимка, на която ясно се вижда пневмония и решава да се консултира с пулмолог от Монтана", каза Събчева.

Заедно със съпругата си и брат си тръгват за Монтана, за да бъде прегледан от пулмолог, защото в Лом такъв лекар няма.

Мъжът излъгал, че не е ходил в чужбина.

"Попълнил е декларация, с която е минал. Казал е, че идва на преглед. Минал е да си плати осигуровките, минал е и да напазарува, така че доста хора може да са се срещнали с вируса", поясни лекарят.

Едва след това отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лечение. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното.

"Той влезе през специален отделен вход, който сме приспособили и веднага беше изолиран. Нямал е контакт с други болни, ние бяхме подготвени с маски и облекла, както е по изисквания" , каза Илияна Събчева.

Мъжът е пастор в ломски ромски квартал.

"Но все пак не може да се даде гаранция, че той не е контактувал със заразени хора от Лом. Още повече, че там е епидемиологично огнище", поясни докторът.

 Заразения е бил на евангелистки събор във Франция, след това е бил в Германия и се е прибрал у нас с много висока температура. Това обаче го е спестил на всички лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Защо хората не искат вносни вируси? Защото не са с лъскави опаковки
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мъжът е пастор в ломски ромски квартал."Има ли наши там останали или вси са такива?
56
1
 
3
 
! Отговори
монтана преди 4 години
Като се излекува в затвора, а Д-р Събчева е страхотна- отличен професионалист и прекрасен човек Господ да Ви пази, както и всички работещи в болницата
55
0
 
3
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Да попитам и полицая дето го в пуснал в града...., а ние ще си стоиме вкъщи в изолация, много умно....
54
0
 
2
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Няма ли полиция, затвор, разстрел за такива.... това е опит за предумишлено убийство на стотици невинни хора...После расизъм било...
53
2
 
1
 
! Отговори
Хахаххаха преди 4 години
Евангелистите и путлерастите бяха онези дето врякаха и правеха протести против някакви измислени норвежки джендари дето щели да ни вземат децата. Путлерастите си ги знаем, но сега и евангелистите ги виждаме що за стока са. Тези ще ви пазят децата....смятай.
52
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
някои при първите трудности , избягаха като мишки от България , сега се прибират като мишки от западна европа . Там са плащали здравни осигуровки и данъци , там да си стоят, да не носят болести в България . Но ако измрат единствените гласоподаватели на ГЕРБ от потомците на индийците , кой ще избере тогава пожарникаря .
51
1
 
6
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Някакъв откачен сектант, няма да се учудя да е заразява хора нарочно.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога ще видим интервю с г-н пастора от затвора ?И контингента му и те да видят, та белким им влезе нещо в празните кратуни ?
49
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
За невинна разходка в парка - глоба 5000 лв , а този - к'во , ще го потупат по рамото ли само ???!!!Точно този трябва да лежи поне ПЕТ годинки в панделата !!!Точно заради такива типове ни налагат такава стриктна карантина !!!Ако го срещна, бих му въздал справедливост !!!
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се справим с коронавируса, докато не започнем с единствената смислена мярка - принудителна изолация за 40 дни на всички идващи от чужбина.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибрал се с висока температура... Е, нали уж им мереха температурата още на летището?
46
0
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Следващия ще знае за. ,,началника,, и няма да е добрата фея.....
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го оставят да си върви при Началника!
44
0
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Много елементарно.....с такова мислене никога няма да разбереш защо тука има 700 000 без осигуровки и вечни длъжници и липсващи медици и наливане на пари във здравни каси и пенсии по 250лв--2020г.с две думи ,елементарно та елементарно та и първосигнално и опростенческо...
43
1
 
3
 
! Отговори
Петък преди 4 години
А дали не е пастир...Безотговорността, трябва да бъде наказвана, с отказ за лечение.
42
11
 
5
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
Вероятността да умреш от Коронавирус е 3-4% (ако въобще си заразен). Вероятността да умреш от глад след 15-20 дни е 100%.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платил 24 лв. здравни осигуровки? Наг.ъл !А продавачите, лекарите, парите които е пипал, банковите служителки?
40
1
 
24
 
! Отговори
какъв морал за пасто преди 4 години
До Анонимен Забележете колко са се "изучили" - отишъл първо и си платил осигуровките/ здравни вероятно/, които иначе явно няма никога да плати, за да може да се възползва от всички респиратори, лекарства и прочее закупени с парите на плащащите българи! И докога ще им дават възможност плащайки смешни суми назад да се възползват от лечение за стотици хиляди левове? Няма друга държава, която да прави скъпо лечение на подобни неплащали здравни осигуровки поне 20 години. Пастор!? - какъв морал,а?
39
2
 
1
 
! Отговори
Политика и акъл преди 4 години
Преди три дена си взех кафе от кафе автомат след мен се появи такъв субект,че си изпуснах кафето,много важно ,че ще бъде спрян от патрул,патрула какво ще го направи в къщи ли ще го прибере ? При такава криза всички слабости ще лъснат 700000неосигурени има,какво се е правило да почнат да се осигуряват ? Съ,сдадоха закони за да искат много години на зад и какво така ептен няма да си платят!