Какъв е новият дизайн на "Мярката "60/40"?

В сектора на туризма тя става 80/20
1 юли 2020 22:44, Петя Славова
8

Министерският съвет прие нов дизайн на мярката "60/40". В сектора на туризма тя става 80/20. Отпускат се и 290 лв. помощ на заето лице.

"Мярката "60/40" в новия ѝ вид до голяма степен прилича на старата мярка. Всички наши аргументи против нея, а именно, че е неработеща затова, че се изисква заплащане от работодателя, важат и за новия дизайн", коментира изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал Добрин Иванов в "Денят ON AIR".

По думите му въпреки това Асоциацията е подкрепила мярката, защото по-добре да я има и да е неработеща, отколкото да няма никаква мярка.

Иванов бе категоричен, че "60/40" е мярка в подкрепа на заетостта, а не на бизнеса, тъй като получените пари се харчат за точно определено перо - трудовото възнаграждение за служителите.

"За бизнес, който е въвел намалено работно време, или е подал уведомление за масово уволняване, това е мярка, която не би променила развитието му", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Иванов прогнозира спад на заетостта през септември и да се съкратят работни места, имайки предвид сезонната заетост.

"Най-ранният срок за възстановяване на нивата отпреди кризата е следващата година", категоричен бе изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИмам клиенти дето са активисти на БСП и нямат никакъв проблем с 60/40. Та не говори нещо дето не знаеш. Все още чакам движение по проектите на Министерството на икономиката. Като видях от кои среди плъзнаха информирани консултанти преди още да знаем за тези мерки. Тук следя с интерес. Ограничен ресурс и спазване на критерии които не могат да се следят външно. Не са от официалната власт.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това 60/40 като чели не знам какво е това го ползват шепа фирми близки до властта това е глупости на таркалета или семейни фирми където така и така трябва да водиш щерката и жената на работа няма как .
4
0
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Велико журналистическо простотия относно "дизайн"! Какъв дизайн на икономическа мярка! Кажете "форма", "промяна на мярката". ***, невежи, които искат да изглеждат "високообразовани" и оригинални. Пък някои от тях се подиграват на "тиквата", че бил ***! Вие, които би трябвало да сте носители на правилен български език, сте прости, *** и безмозъчни! Не ***, а папагали! Чули и те думата "дизайн"!
3
0
 
7
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Дизайна е прозрачен - Даваш на своите ,,бизнесмени", те ти купуват електората на избори! Кратун - 4! Всичко законно!
2
0
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Новият-стар дизайн на 60/40 - вземи 40, 60 остават за Боко шкафчето!
1
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и какво ако фалирате ами продаваите си имуществото защо държавата раздаванашите пари събрани в бюджета