В знак на протест камиони блокираха "Дунав мост" при Русе

Недоволството е предизвикано заради нови COVID мерки
1 сеп 2021 15:40, Ния Христова
35
 
В знак на протест камиони блокираха движението на "Дунав мост" при Русе. Недоволството на превозвачите е предизвикано от въведените нови мерки и изисквания, свързани с преминаването на границата с Румъния.
 
От 29 август Румъния въведе нови изисквания за влизане на българи в страната. На 14-дневна карантина се подлагат всички пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували COVID-19 и не представят отрицателен PCR тест. 
 
"Искат им PCR, на някои от тях налагат глоби, съответно дават рушвети, на други не им искат и се създава тотален хаос, който изцяло е във вреда на дейността. И рефлектира не само върху превозвачите и шофьорите, но и върху цели индустрии, които имат нужда да изнесат стоките си и това става невъзможно, защото сме блокирани тук", каза пред Bulgaria ON AIR превозвачът Мариета Иванова.
 
Денислав Цонев е шофьор на тежкотоварен автомобил и разказва, че пътува от Русе до Букурещ и обратно. Той изткна това, че чакането на граничните пунктове отнема над 15 часа за един курс.
 
"Голям проблем, 90 лв. е PCR-ът, искат тест 72 ч. минимум направен преди да влезете в Румъния. Вчера са искали на колегата, той е нямал и са го пуснали и са му казали до 24 часа да напусне Румъния, иначе 1 700 евро е глобата", допълни шофьорът Денислав Цонев.
 
Превозвачите настояват държавата да се намеси и да се осигури свободно преминаване на шофьорите. 
 
Вижте повече в репортажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Извинявам се за автокоректа на телефона: исках да напиша, че Радев не е като тиквонии
30
5
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Радев беше като Боко ханъм да отиде при Ердоган да се продава за гласове! Той няма да падне на нивото на тиквонии да лази и да целува крака и след 5 месеца когато другата държава така или иначе си махне ограниченията да почне да се бие в гърдите и да си преписва чуждите решения като заслуга за неговото гърчене като червей в краката на чужденец!
29
4
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Да ясно е, Радев е виновен за изригването на Етна, потъването на Титаник и какво ли не още. Румъния е суверенна държава и ще вкара каквито изисквания си иска и президентът на България няма грам дума по този въпрос. Тези тестове важат и за самите румънци и затова миналата седмица всички се юрнаха да се прибират! Какво общо има нашия президент с румънски изисквания? И по време на тиквата искаха пср за да се пътува, ама тогава нямаше рев, нали?
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Дунав мост ние и румънците се състезаваме кой е по-***. Няма такъв хаос! Идиотизмът е и от двете страни.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "Единствените бивши комсомолци, членове на БКП са всички набори на Бойко. Нямаше човек, който е работил в тези структури, който да не е бил член на БКП" Брех, ами той Рашков е също от тях, само че, за разлика от Бойко, той е И от ДС. Обаче такива като теб го подкрепяте и той ви е лицето на промяната. Мдаааа. Тежко е да поддържаш лицемерно опорките.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 17/25 Ц. Проблема е ПЦР теста, а такъв има заради ковид обстановката в страната. Сега ЯСНО ли ти е защо ви пращам при престъпниците на Радев?
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е невъзможно да се изкаже мнение по някаква тема. Една от малкото теми в която няма нищо общо политиката и веднага, тези на хонорар ли са и аз вече не знам, започват да въвеждат ред в хаоса. *** история....
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен22Единствените бивши комсомолци, членове на БКП са всички набори на Бойко. Нямаше човек, който е работил в тези структури, който да не е бил член на БКП. Така, че за СССР, може да ти разказва Бойко. Лошото е, че не желаете да си замине комунизма и мисленето ви е такова. Под строй и като овце. А относно ваксинирането, всеки си има личен лекар с който да се консултира. Не виждам защо Герб политизират медицински въпрос. Вашия проф.Ангелов стана политик. Как да му вярваме вече?
23
1
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Човека си го каза точно- чакат по 15 часа д снимат граница, а ПСР е с давност 72. Днес го прави, взима резултат и тръгва да товари, утре е на Русе, чака 15 часа за да влезе в Румъния, пътува 1 ден до място на разтоварване и после на връщане докато чака пак 15 часа на опашката за връщане му изтича ПСР теста! Ясно ли ти е сега къде е проблема? Че с 1 ПСР на пътуване няма как да стане! А два ПСР теста за курс с печалба 100 лева няма как да се получи защото тестовете ще му изядат печалбата!
22
5
 
5
 
! Отговори
хасан преди 2 години
значи румьнеца може да влиза в Бьлгария без тестове, сертификати и ваксини, а бьлгарина в Румбния не може? ами да затворят границата ни за румьнците !
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен18Така е при Диктатура! При Демокрацията, се оставят хората сами да решават за живота си! В при Бойко се ваксинираха всички, които имаха желание и които щяха да пътуват. Останаха не ваксинирани всички онези, които и при Бойко нямаше да се ваксинират. Факт! Сега Слави ще ви върне Бойко и се ваксинирайте от сутрин до вечер, ще ви е нужно. Само, че разликата при Радев е тази, че не се казва на лекарите и епидемиолозите какво да говорят на хората, а всеки изказва своето мнение.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Целия свят ни сочи с пръст и ни се смее заради провала на Управляващите, той за "хората на Бойко" бълнува. Затова ще сте бедни - защото освен да говорите глупости нищо друго не правите. Даже и руснаците, които са пословични неграмотници, са по-напред, но там къде с принуда, къде под натиска на умиращите ни изпревариха. ЦЕЛИЯ СВЯТ ви се смее! НА ВАС, не на такива като мен, които са ваксинирани и виждат, какви ги вършат слугите на Москва!
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестирайте си пред фирмите, в които работите. От джоба на хората сега да ви се правят безплатни тестове, така ли?
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни изолират съвсем скоро от всякъде заради ниската степен на ваксиниране и качващата се заболеваемост. Пък и лятото мина вече не им трябваме на Румънците и Гърците.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен13То за вас хората на Бойко, няма угодия. Ако затворят кръчмите е виновен Радев, ако не ги затворят, отново е виновен Радев. Вие *** ли сте? Кога се е затваряло нещо в България? Когато уж беше затворено за кратко, заведенията си работеха нелегално. И защо трябва да се затваря държавата? Нали всеки има глава на раменете си и може сам да прецени дали да ходи където се събират много хора. И вашия Бойко ви каза преди, ГОЛЕМИ ХОРА СТЕ, МИСЛЕТЕ! Имате ваксини колкото искате!
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 "Имал си проблем с ваксинирането? Закрити пунктове? Не мисля, че някога в София е имало проблем с ваксинирането." ДА. ТОЧНО в София. За втората ми ваксинация отидох на уговорения ден в пункта , и се оказа, че "не работи". Математиците "на Бойко" никога не са твърдяли такова нещо каквото говориш: напротив - предупреждаваха, че ако не се ускори ваксинацията, ще има нова сериозна вълна. И призоваваха хората да се ваксинират: при ГЕРБ ваксинациите бяха 28-30 хил на ден! При новите -10
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 12/14 Казах това няма нищо общо с оплакванията на шофьорите ОТ СТАТИЯТА. КОЕ не разбра?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен9Имал си проблем с ваксинирането? Закрити пунктове? Не мисля, че някога в София е имало проблем с ваксинирането. Който пожела и му предстоеше пътуване, се ваксинира.Виновни са математиците на Бойко, както и Кантарджиев, защото цялата свита на Бойко повтаряше, че преболедувалите са доста и трябва да ги умножим по 8, което прави......, ваксинираните са толкова ....и понеже Герб са свършили чудесна работа, почти сме "уловили шарана". Но се оказа, че не било така, а поредната лъжа!!!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пускате румънци да минават през България. Реципрочност.
12
3
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Дааа, те не се оплакват, че киснат по 15 часа на пътя без достъп до тоалетна, нали? Нямат оплакване, че ги редят на пътя, всеки ден стават ПТП-та, те само за ваксините се оплакват нали? Я отиди и ги питай колко им е кеф да ги редят на 50 градуса жега да стоят на опашка от Русе до Мартен с дни докато им дойде реда защото няма инфраструктура и най близката тоалетна е на 2 км пеша?