Облачно, почти без валежи в неделния ден

Температурите ще са между 9° и 14°, за София - около 10°
Обновена: 2 яну 2022 10:09 | 2 яну 2022 07:56, Елка Василева
19
Облачно, почти без валежи в неделния ден
Снимка: архив, БГНЕС

Облачността днес ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. През нощта вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и западните райони - умерен от запад-северозапад; през деня ще отслабне и ще придобие южна компонента.

Минималните температури ще са от 4° до 9°, за София - към 5°, дневните слабо ще се понижат и ще са между 9° и 14°, за София - около 10°.
 
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра - около 2°.      
 
В началото на новата седмица ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло; минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните - над 10°. В часовете преди обяд на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак взимат по 4 бона да непознаят времето
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в София е слънчево от сутринта.