Срутване в "Ечемишка" бави пускането на тунела

Екип на Bulgaria ON AIR видя, че проблемът е в продължение на метри
Обновена: 10 яну 2022 20:24 | 10 яну 2022 20:23, Веселина Йорданова
28

Срутване при ремонта на тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" е станало през декември. Това е причината тунелът да не бъде пуснат в експлоатация в края на 2021 година, предаде Bulgaria ON AIR по информация от свои източници. Така движението по едно от най-натоварените трасета в страната ще остане затруднено още 4 месеца.

Месец по-късно екип на Bulgaria ON AIR влезе в тръбата. Вижда се, че проблемът е в продължение на десетки метри. Това си личи от останалия бетон и желязо по стените, а на земята има тонове арматура.

Вече няколко месеца цялото движение по "Хемус" в района се извършва двупосочно само през завършената тръба на тунел "Ечемишка" в посока Варна.

Задръстванията са километрични. Ремонтът на лявата тръба започна на 27 май, а крайният срок е септември 2021 г., става ясно от сайта на държавното дружество "Автомагистрали".


Каква е ситуацията - вижте повече в репортажа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
защото преди 2 години
Преди няколко месеца или година, един стр.инж. коментираше, че навремето при строежа не е направена хидроизолация и няма как да липсват проблемите именно по тази причина. Така че, при минаване през тези тунели се молете и за късмет.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при фигуранта всичко се срутва
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тримата уфърфани трола им се привиждат сакове с пари. Сега чакайте да видите кой Какво е откраднал, мършавели гнусни. Промяната като спре корупцията и ще видите големия дебел среден и пак ще пишете по форумите коментари, ***.
16
2
 
4
 
! Отговори
Срутване, ама преди 2 години
по време на ремонт. Та причината за забавянето не е срутването, а ремонтът. Е, що за ремонт е това?! Геологията била проблем, каверните, изветрелите филити, опълченците на Шипка... Но според инж. Жиянски, въпреки останалите "дребни нещица", които не ще да съобщи, всичко било идеално!!! Като изключим 7-месечното забавяне (засега) и тоновете арматура и бетон, стоварили се от тавана. Но пак добре, че не са завършили ремонта в срок, иначе 2 декември можеше да бъде поредният ден на национален траур.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен и неговите *** си отмъстиха на България, за да може да покажат как ГЕРБ са лоши, че строят. Ако не бяха изтеглили парите за магистрала Хемус, сега нямаше да е така. Промяната е да не се строи нищо.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На боко ханъм магистралите му са като управлението: Национална Катастрофа! Една пътека няма като хората която да е докосната от престъпната организация гроб! Да ходи при любимия си бай Тошко с цялото си герберски племе и да създава вече проблеми само в ада!
13
18
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Представете си че беше станало ако министър председател бе Бат им Бойко. То щеше да е лаене, плюене и помия с цистерните по всички медии. Да, ама смениха ръководството на АПИ , сключиха договори с фирми от НАШИТЕ и резултата - ясен. Между другото подизпълнителите пак същите. Само политическото лаене се смени с ТИШИНА. Та такива са кадрите. Овенен президент, овенен министър председател, министерски съвет кръгла нула по грамотност. Е една държава не може да живее само с плювалници по върховете
12
2
 
16
 
! Отговори
Тръгнаха ли преди 2 години
Ще дойдат ли от Нешенъл джеографик да снимат за поредицата великите проекти?
11
3
 
10
 
! Отговори
хахахахахахаахаха преди 2 години
нещастници. Извикайте хора да го оправят. от Франция, Италия или Швейцария. Искам нЕкой рашанофил да ме коментира.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората през океана правят тунели тия на, сухото им се срутват смях
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се мисли какво наследство Борисов е оставил в дългия тунеел на АМ Струма.
8
3
 
15
 
! Отговори
Браво ГЕРП! преди 2 години
Светлина в тунела! Е, отгоре...
7
2
 
13
 
! Отговори
Архитект преди 2 години
Лично Бойко Борисов ще ходи да разчиства срутването . Нали той я постои тази магистрала. После ще реже линтичката, като приятеля си Т. Живков от БКП. Докато я построят тази прословута магистрала, ще започнат да падат и мостовете през Витиня !
6
2
 
10
 
! Отговори
Къде си Винету? преди 2 години
И планината плаче за Буци...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ремонт с марка Борисов.
4
2
 
22
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Нормални, не толкова богати държави поддържат десетки тунели. Не говоря за Швейцария, нито за Скандинавия, където има кръгово в тунелите. Една Гърция е направила над 70 тунела в посока Корфу. 70 тръби в едната посока, 70 в другата. На Хемус има 4 тунела, като единият е 500 м. Откакто се помня поне един е в ремонт. Това са 40 години. Абе, дайте да я закриваме тази държава. Направо ме е срам.
3
4
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Ха ха. Не могат само да го боядисат, камо ли ремонтират!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съседната тръба я ремонтираха преди година, две. Ще е смешно да я ремонтират отново, но виж Топли дол или тунела на Правец ще са следващите със сигурност. Аз залагам за Правец, че ще е следващия.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на бас, че като го пуснат веднага ще затворят друга тръба от тая магистрала за ремонт. Дядо ми още едно време викаше "няма да я доживеем Хемус от София до Варна да е магистрала и да е без ремонт".